Thursday, October 31, 2013

foto dan artikel kumpulan Rockers kat sokkabar melayu Singapore hari ini..

Suratkhabar Melayu Singapore hari ni lagi satu cerita pompuan melayu kena tembak kat kepala.
Tu hari kat KL kan, ni lak kat Hawaii, ngan suami sendiri. Sedih baca.

So aku belek2 kat dalam, wahhhhh BESAR-BESARAN Rockers nye artikel.

Ni foto dia....Sukaaaaaaaaaa sangat. Love the article, and the heading...cam gini la best baca sokkabar melayu...
Ni artikel certia la pasal kepopularian mereka di Malaysia sampai masa kini.. dan line-up terbaru. Dan what happen to one of the missing link.
Cerita pasal tak main orang kawen bawah blok or something like that haha...good one.



Rockers & Rusty Blade were (and still are) the flagships of Malay-language  Heavy Metal in Singapore especially back in the mid to late 80s. Till now they remain popular among rock music fans in the Malay-language speaking world.




nasik tambah ok, aku nak borak...

Cerita sikit, kalau aku belum pernah cerita aku cerita ok, jarang dapat borak pasal kumpulan Rockers ni. Last tengok dorang bila? Dah lama siot.....Yang show  masa lagu Kekejaman nye solo tu anak sapa ah yang naik atas stage solo? haha..

ok , cerita dia, Masa selepas kumpulan Loudness main kat pulau Sentosa Singapura zaman Mike Vescera dulu, Arwah Adnan Maswan intervew rock bands Singapore gitu la pasal pandangan mereka tentang show Loudness ni. Kan tu jam radio melayu Singapore ada rancangan Pop Rock. Best show ever la kat radio.
So semua cam puji puji gitu, so bila part Joe Rockers, I think dia jawab ngan serious, kalau band Melayu pun ada equipment dan sound system cam Loudness, band melayu pun as good or even better in a live environment.

I think that was one of the times when myself, then still budak selenger was very impressed ngan Joe Rockers nye opinion. 

Bila tengok Rusty Blade is like woooooo.....best..
tapi
Bila tengok Rockers is like belum start, dah degup degup degup....

Nanti ada chance aku nak tengok ni dua bands main lagi..been so long.

Wednesday, October 30, 2013

Baju dan Bendera hari ini dalam sejarah


Aku tengah kemas2 sikit, maklum hari sabtu ni raya (ahahahahaha!!) , sorry lawak bodoh..

abis aku terjumpa balik baju ni, so tarikh peristiwa hari ni dalam sejarah pun dekat2, so layan la aku bebual kons ok.

 


Pada aku Pengsi la walaupun dah lusuh, tu pasal aku tunjuk. Pecah2 dah, bukan nye proper material pun, saje je.

Tu jam Megadeth pertama kali nak main kat Singapura, wahhh semangat sey...
semangat ngiap sayot, taming sari, jembatan besi gunung ledang, hati nyamuk tujuh dulang semua dah meresap satu badan dah..,

maklum tu jam aku dah start dengar Megadeth balik, dah start suka Megadeth semula, pasal aku suka album "system has failed"setelah lalui zaman kehampaan,
tapi tu jam pun Dave Mustaine baru pulih dari lumpuh kan jari2 kiri dia, urat saraf dia masalah, dia cakap pasal dia main gitar kan, tapi korang semua bebaik, ni boleh kena kat sapa2 tak yah main gitar pun, korang terketuk kat siku , ada terhentak antara bahu dan leher tu pun jari2 korang boleh lumpuh jugak...

Tapi kan, siksa la, kena gi theraphy lama ulang2, siap lalukan elektrik karen (current) untuk hidupkan dan stimulate urat2 saraf yang rosak tu..sebijik cam katak dah mati, kita lalukan karen dia lompat2 kan? hah cam gitu la, macam cerita Frankenstein gitu, ..Aku tahu pasal aku dah kena...siksa tu jam, Allah je tahu perasaan. Memang rasa takut tak yah cakap la, tu jam lepas makan angkat pinggan pun pinggan jatuh....tak seram?
Tapi insyallah boleh recover as per normal , bila wayar urat saraf semua recover kot dalam tangan kita..

Nanti la lain kali, kalau berkesesuaian aku cerita... (cehhhhhhhh berkesesuaian sey melayu aku).

Balik pada baju ni, aku kan dah warning, aku berbual kons ni post,
Siap pergi PERTAMA COMPLEX sey... buat baju ni on the spot semua pakaliao.
Kawan aku pun semangat, tapi dia buat kat PENINSULA shopping center.
Boleh? Plan sama2 buat tshirt nak meraikan kedatangan Megadeth, tapi satu gi Pertama kat KL, satu gi Penin kat Singapore haha buat lain2 hal masing2, kira dalam hati lantak kau la! janji baju aku siap.. haah.. Selenger sey dua2 tak pakat bermuafakat.

OK so buat la...bukan nye pakai pun, saje je s.s - syok sendiri  ...semangat gitu. Last2 buat datok dalam almari.

Nanti la, satu hari nanti, kalau aku nak mula semula nak minat betul2 bukan minat posseur untuk "Megadeth baru" ni balik, (ahahahahaa!!), lain kali dorang main kat Singapore atau Malaysia aku buat lagi satu baju baru cam gini...
Nak pakai material betul2 sikit....Baru cun.

Tu hari second time dorang datang pun tak gi....Tu jam nak raya puasa, giler!!
Bulan puasa lagi!! apa la korang!!..cehhhhhhhhhhhhh... cam real aku.
Padahal SLAYER main expo ,
sapa bukak puasa makan Burger King expo???
angkat tangan? haha.

Takpelah cerita lama gitu kan. 

Yang penting, kita........ fill in the blanks la sendiri2. .

Anyway, memang dahsyat Megadeth, tu jam bulan mengambang...maklum Fort Canning Taman Larangan dorang main.
Aku tahu dorang main extra song , ada nasik tambah dari Thailand kan dan show Asia lain tak salah, dan malam tu Dave Mustaine bual kons banyak, pasal tu jam kawasan rumah dia tengah terbakar ,
California punya hutan rimba semua kan terbakar besar besaran kawasan nye tu jam, rumah si Dave Mustaine kat situ la. Tapi rasa rumah dia selamat kot?
Kalau tak mesti dah masuk Blabbemouth. cewah.

Paling best giler kan? Main She-Wolf kat taman2 gelap pokok2 malam2 ngan bulan mengambang. Best giler!!!
Tunggu je cik pon keluar aha.




Korang bayangkan kalau Dave Mustaine nampak Pontianak malam tu, terus dia nyanyi lagu Enjet Enjet Semut.

Aku pun tunggu je Dave Mustaine start main Lady Of The Valley ke, When The Children Cry ke, ahaha...
tengok la bassist Dave Mustaine pakai sapa siot zaman tu...hebat si Lomenzo tu atas pentas. ..sukaaaa aku tengok.
.
..
.
..
Tapi kan korang, aku masih ingat besok malam nye kan Black Sabbath's Heaven & Hell nye turn main..
Pehhhh......tak yah cakap la Ronnie James Dio, Toni Iommi, Geezer Butler, Vinnie Appice pukul abis la..... Monsters abis la dorang. macam takde benda langsung dorang 4 ni terngangah mulut aku. HAHA. Tapi kalau Ronnie James Dio cakap hello goodbye sekalipun je, pun tetap mulut aku dah terngangah la jugak haha.
Dilema kan kalau tengok line up contoh macam gitar/bass Toni Iommi/Geezer Butler cam gini, tak tahu nak diri kiri ke diri kanan.


Lagi satu...tarikh berdekatan, hari ni dalam sejarah.. ni benda ni.
aku suka kan tengok2 jersey team bola club dan negara merata dunia, aku suka baca tempat2 lain, so aku taruk la peta negara2 ni...
Biar betik, ada negara aku tak pernah dengar pun siot....

Apapun, welcome to life inside the electric circus....cehhhhh Rock siot.



Aku tahu la benda2 gini bukannya tepat pun dia punye unique individual tu....
Tapi rasanya dalam masa yang sama takkan la seratus peratus tak tepat jugak ye tak...
fun la taruk benda gini....
yang pelik2 rantau benua afrika tu semua, carik pasal "pemain2 Islam dalam liga EPL" gitu la sikit lebih kurang...

So dah tiga tahun dua hari la dah taruk benda ni....nanti la aku borak lagi... kalau tak berhenti, mampos aku bual kons tak ingat dunia nanti...

Tuesday, October 29, 2013

live from metropolis studios limited edition 500 version - belinda carlisle

Lets continue with the Belinda Carlisle's avalanche which hits me this few weeks.
So this is her very recent release Live From Metropolis Studios dvd and cd.





Metropolis Studios is in West London and the show was performed on 27th May 2012.
I got the Limited Edition which is only 500 sets worldwide and mine is number 038/500.

So its been a week of limited editions for me.
Blaze Bayley platinum edition release was even lesser, only 300 available.
The packaging is different from the normal one, theres a nice set of live photos in this edition, and you got a signed photo too.




Its a very intimate setting, Belinda dont even have much space to manuevour on the small stage.
There seems to be around about 100 of her fans squeezed in the tight space.
The fans are predominantly males, who seems to have a great awesome happy time.
Its a pleasure to watch this dvd.
- The two french songs she did are serious stuffs for me as a fan. Those French "Chanson" songs.
Reminds me of the scene from Saving Private Ryan movie, before the climatic battle where the Americans were waiting for the
Germans arrival and they were listening to a French song on the turntable.
- Vision of You seems improvised with a bit of male band members backing vocals.
- I think "Sun" was not released yet then, so its kind of a new unheard song during this performance.
- Every of her solo albums are represented here with at least a song each though Runaway Horses has six plus two Go-Go's songs.
- For me "Big Scary Animal" was so obvious in getting the place rocking. The REAL album is really a rocker, and I will talk about the remastered deluxe version of Real next post.
- Love the stage banters by Belinda, her jokes about calories loss of her drummer,
and she nonchalantly just opening a bottle of water and drinking it direct right on stage with her fans also having their bottled water drinks in between songs. Really a tight squeezed show.
- The band is rocking, the lady backing vocals is good too, and is Belinda's bassist for that night the same ANDY CARR who plays for Bruce Dickinson's Tattooed Millionare album and era?
Thats wonderful because both Belinda and Bruce are great performers with great songs.
- Anyway, the accompanying CD version has the same amount of songs but its basically heavily edited to leave out all the stage banters, so as to fit the music in one cd.


 






Now lets talk about the documentary which is part of the dvd.
Its really interesting, even if you're not a listener of Belinda Carlisle.
Belinda Carlisle opens up and tell stories of her growing up years, her family, her upbringing, her teenage years,
"the pretending to be angry" scene,
also the California radio and the New York music when she was growing up and the bands and singers which were on both scenes,
the decision to be either a singer or a drummer she has to make,
how the Go-Go's comes about, their principle, their climb to fame, then her solo career, and the drugs stories, and the drugs abuse, and the drugs SELF-SABOTAGE which makes interesting viewing, heroin being her choice of drugs,
how she was asked to be sexy, to wear sexy clothes for popularity sake I guess,
all the intimate things, and I like when she talks about respect and being respected in her career.
and she talks about BACKPACKING trips to India and places,
and she did mention not going to big hotels and not doing the normal things other tourists did,
and the best part was when I think she was asked about her regrets or something,
and she tells abouts the time she did the demo tape for an amazing song which she really like.
Unfortunately, her record company did not like the demo for this song,
Unfortunately seems its one of the few moments where she did not fight with her record company over this song issue.
Then one day she was in a petrol station in France, and she heard a familiar tune on the radio,
and she realise its the song she had done the demo,
and the song is number one all over the world being sung by another person.
And that song is Celine Dion's Falling Into You.
On the documentary shows Belinda's regret even though she says that Celine Dion has a great voice.
Now, if we can get that demo of Belinda Carlisle doing Falling Into You, that will be the bigg thing for all her fans.
Thats about it...standby for more Belinda Carlisle's Avalance.

 

Friday, October 25, 2013

bas bus best

Apa aje kena-mengena ngan Bas , penting untuk diri aku.. pasal aku harapkan bas.
Bas awam, bas ekspress, perhentian bas, terminal bas, bas intecen (interchange), driver bas, bus captain, tukang jual tiket bas ekpress dan loceng bas. Takde loceng bas cammana nak turun kan? 
Takkan cam kartun Lat zaman dulu, makcik tu nak turun dia pakai payung hentak kat siling bas untuk kasi signal berhenti kat driver.
berita bas eksiden, ke hapa ke satu dunia, semua aku ambik tahu. Siap analysis seat mana paling selamat dalam bas.
Boleh? haha.

This is a photo of an empty public bus with me as the only passenger after work, not exactly two minutes to midnight, but approaching that.


ni aku pakai henpon je tapi cam dekat clear belakang blur gitu kan, pasal bas ngah goyang

Kalau balik dari shif kerja petang, dah malam buta kan baru abis, hah aku suka cam gini, takde orang....
aku ngan bas captain aje....
Kat Singapore, driver bas dipanggil Bus Captain ok. Mungkin pasal tanggungjawab semua pa-ka-liao kat dia, dan jugak biar penumpang semua segan sikit, dan hormat sikit kat pemandu,cammana kita hormat kapten kapal, apa salah sama jugak kita hormat kapten bas, Kalau korang pandang rendah kat kapten bas, korang cuma look up kapten kapal, then....aku rasa korang kena la ubah sikap ye tak... Lagipun Sekarang kan semua jenis, multi-tasking so dia bukan setakat menonong bawak bas je kan. Macam2 benda tok nenek semua satu bus captain tu semua dia kena jaga dan jawab.

Nanti aku cerita pasal satu P*%*^#@! yang korang ajar, dia naik bas ekpress tu hari bawak kopi panas dalam styrofoam ok, tak bertutup pun, tengkorak la kan, of course mesti bus driver tak kasi kan, dia boleh cakap " EH!!!! BUKAN LU SORANG BAWAK BAS LA!!!". Dia jerkah kat driver bus ekspres tu,driver bus cool aje, buat bodoh haha.
Tapi naik tetap naik, tu aku heran,
dan punya la eksyen SAMSENG, kira cam "ok, tak boleh naik,aku taknak naik la,aku naik bas lain la!!" ,
Yang boringnye,satu bas tunggu dia ni,nak naik ke tak nak,bas nak jalan ni...

Tapi dia punye eksyen2 gitu, aku pun nak tengok la dia tak jadi naik ba ekspres yang nak betolak tu kan?
HERO ye tak?!!! naik bawak naik kopi panas dalam styrofoam kat dalam bas express pengangkutan awam sedangkan driver tak benarkan,

sekali tu..... dia  buang sey kopi tu dan dia naik bas....Aku nak gelak, nanti aku lak kena bantai ngan SAMSENG ni kan? So aku gelak dalam hati la...
Selenger bacin kan?, kalau betul champion, turun la beb, naik bas lain, or naik kereta la wooiiii... Lu nak bawak satu baldi kopi panas dalam kereta lu pun, lu punya pasal. Ni kan bas kemudahan awam.


Also katMalaysia sekarang.. Harga tiket bas ekspres dah naik rata-rata la kot semua syarikat gaknya...
Bulan lepas masih ada company dah naik , ada company belum...
Skarang semua dah la gitu...dari pengamatan aku.

So contoh cam...Konsortium kan, Larkin Johor Bahru - Terminal Bersepadu Selatan sekarang dah harga 34.30RM gitu la, cam last week about 31.30RM gitu...
So kalau camTBS ko nak masuk Singapore teruskan, dulu cam... Seri Maju gitu cam 40RM la , skarang dah 43RM gitu la..

Aku tahu ada orang cakap harga tiket bas ekpres  naik, apa naik-taraf (improvement) yang kita pengguna dapat?

Aku rasa aku lagi fikir,
driver bas ekpsress,, tukang jual tiket bas express... aku rasa dorang perlu la naik gaji sikit. Kalau harga tambang bas tak naik, cammana dorang nak naik gaji kan..?
Dorang tu kira level rendah la, bukan boss, bukan manager syarikat pun....
So aku fikirkan dorang...bukan bos2 dorang nye untung..

Fikir? biar betik kan aku fikir pasal benda gini?
Of course, cam aku cakap...Bas penting untuk diri aku.


Cehhhhhhhhhhhhhhhhhh...............yo-yo-oh je kan aku berbual cam bagus..


Normal post merapek langsung takde ilmiah posting broadcast will resume next post, muahaahahaaaa.
errr adakah ni post pasal bas ni ilmiah? ye kot.....ada taruk harga tambang bas tu..haha.



Wednesday, October 23, 2013

I wish I can speak French (angan2 mat jenin lagi)

I wish I can speak and understand French.
Not so that I can read and understand more about interviews and reports on and by Arsene Wenger and the French players in the Arsenal team on the French websites.

Because I HAVE BEEN READING GOSSIPS AND RUMOURS, that Maiden is going to headline Hellfest 2014.
I understand Hellfest is expanding and expanding and EXPANDING in size.

I thought just like Download Festival Donington Park, and Soundwave, I can  backpack to see Maiden and other bands that I am interested in, which is basically just a few haha.
I'll spend most of my time just checking out the crowd, the atmosphere, and the drinks and food.

So I was kind of checking out stuffs on the internet, JUST IF THERE IS A BIT OF A 0.00000001% possibility, but I got problems in understanding.

I know the nearest big city is Nantes. And its possible to go there easily. But then this event is held in another place. I just want to know if its easy for me to get out of the festival area at anytime.
Download was easy to get transport back to Derby.

But I wont want to camp if possible, so how am I going to get out of the festival area every late night?
How do I get the tickets?
I undestand that MAS flights are giving good rates for Paris, so I thought 3 days of Hellfest, plus 4 days of travelling, I can skip work for like 5 or 6 days max, or even if its my long weekend off days, then even less days of taking leave.
I guess if I ever go to Paris, the only thing I want to see is their Museum. Thats all.

Kind of difficult when language is a barrier. I have less problems making plans to see Maiden play Germany, because the ticket websites are available in English, and the tickets were immediately posted me way in advance a few months, so I can basically start to save up and make plans to backpack.

Its weird on the line up of the bands so far...
this is 2014
and it would be no issue for Maiden to be slotted in somewhere on top..


and this is 2013 full line up...






Well..... I think I'll just forget about it (not!!).....BONJOUR!!!

Tuesday, October 22, 2013

review Blaze Bayley SOUNDTRACKS OF MY LIFE - platinum edition.

Koleksi terbaik dari ladang untuk tahun ini. Sapa korang tak kenal Blaze Bayley ni,
dia paling dikenali sebagai penyanyi untuk dua album studio Iron Maiden tahun 90an dulu- X Factor dan Virtual XI, sewaktu zaman Bruce Dickinson buat hal, keluar Maiden tahun 1993-1999 gitu.

Blaze jugak penyanyi Wolfsbane, jugak penyanyi untuk band dia sendiri BLAZE, lepas tu BLAZE BAYLEY BAND, dan sekarang ni dia sebagai Blaze Bayley sahaja. Kembali sorang takde band tetap kat belakang dia.
Suara dia lemak, sedap...nak2 bila dia sekali2 nyanyi lagu akaustik cam Russian Holiday. Gerek giler. Merdu..
tapi aku selalu fikir, nasib dia cam kentang . Tu la aku makin sukaaaaaa kat dia.






This is an excellent double cd of 30 songs collection chosen by Blaze himself.
I guess its a kind of Best Of Blaze Bayley really.
A nice way to start to know his works as a solo artist if you have never checked him out.
He deserves more recognition and support for his tremendous works.


Every single song is entertaining, exciting, thrilling,
great singing, great music, dual duelling guitars, time changes, cunning, beautiful lyrics.

Blaze must have learnt alot during his Maiden years.
I guess the Remasterings helps too - The songs sounds wonderful to my ears hearing it on my headphones while walking on the streets and on noisy public transport.




This is my opinion of Blaze Bayley's Soundtracks Of My Life Platinum edition of 300 copies. I was fortunate to be able to "reserved" a copy fast enough on the first day itself.
I remember I did set an alarm on my handphone to log in to the internet on the first day of pre-sale for the platinum edition..
Definitely, this is the collection of the year for me.
I just couldn't praise enough of this set. Its a winner.






So first lets talk about the double cd itself. Lets start with the booklet.
You have Blaze putting in lots of efforts to comment and giving short notes on the background and stories of each of the song chosen.
I really love it and enjoy reading his notes on each of the songs.






CD1 has these 15 songs - the man who would not die, ghost in the machines, stare at the sun, robot, kill & destroy, silicon messiah, the brave, the launch,
king of metal
(REMIXED by RICK PLESTER, WHO ALSO REMASTERED THIS COLLECTION),
rainbow fades to black, samurai, blackmailer,
watching the night sky, speed of light
,and lastly, soundtrack of my life.15 heavy and fast fantastic songs selection, though some of them starts slow like the fantastic Stare At The Sun. 

CD2 starts with two wonderful acoustic songs by Blaze with Thomas Zwijsen - the sweet Russian Holiday and a remake of Iron Maiden's The Clansman 14 years later.
Then it picks up with a superb voices from the past, tenth dimension, blood and belief, 10 seconds, leap of faith, tough as steel (Wolfsbane song covered by Blaze band),
comfortable in darkness,
having someone elses life, the day I feel to earth
(Blaze comments it as the day he got sacked from Maiden), motherfuckers R us, wonderful life (a song by Sinnergod with Blaze as a guest and this song ends with something I am still curious about, like a hymn or chant),
hatred, eating children (the last two songs are new songs that was written quickly for this release, I dont like hatred when it first appeared on youtube as a promo, but now listening to all its glory from the cd source, I like it.


One thing is that listening to some of Blaze songs, I realise how much the lyrics are touching and meaningful to me.
Next, a breakdown of the source of each song.. I hope I am not wrong.

-the man who would not die album - 5 songs
-silicon messiah album - 5
-silicon messiah album bonus track - 3
-tenth dimension album - 4
-tenth dimesion album bonus track - 1
-king of metal album - 2
-promise and terror album - 2
-blood and belief album - 3
-russian holiday ep - 1
-thomas zwijsen's nylon maiden album - 1
-sinnergod's behind every corner album - 1
-new songs for this collection - 2

All remastered. One remixed.

OK, now lets go on to the Platinum Edition.
So you'll get a certificate to say its limited to 300, signed by Blaze Bayley.
so you got your name listed on the double cd booklet, and that booklet is signed by Blaze too.
so you'll have a cute fancy button.
so you'll have a cute fancy fridge magnet.
but I think the dramatic thing about this Platinum Edition is the A5 size book called Albums Of My Life.





It has in total about 60 colour pages of high quality paper with each page actually has a huge watermark of the album cover.
Blaze signed the book, and he personally writes down your name in his handwritting too, as one of the 300 to get it.
Very classy production of this Albums Of My Life book and I have to give Full marks for the effort and details given to this book release.


As its his own words and I guess Blaze being a sensitive, conscientious and maybe romantic person who had gone thru a lot of hardship in life,
this book has a feel of a "personal full disclosure" of his feelings and emotions of each period of his music career.

He has some choices words to those he is not happy with, even big famous names, but he did have some kind words too for others. And I guess he really love Ronnie James Dio too.
So its not a fun happy book, yes there are some good laughs, but there are other sad, daunting, stressful periods for him.
His financial issues, his depression, his bitterness, his many problems, and he even list down manual jobs he did,

- being a driver, a factory worker, etc even after he had already experienced being the singer of Iron Maiden, maybe one of the greatest band ever to walk this earth.



So this a tiny bit of photos of the book..












Thats all. In conclusion, this double cd is worth it. The songs are blasting as I am typing this...





Monday, October 21, 2013

Belinda Carlise, Bananarama, etc live 19th October 2013 Fort Canning Park Singapore - Retrolicious Reunion

Bananarama nye gitaris main gitar pakai gigi sey.

Review of Retrolicious Reunion 19th October 2013 Fort Canning Park Singapore
with Belinda Carlisle, Rick Astley, Bananarama,


Maybe 5000 crowd or more?
Really love the sloping fields of Fort Canning Park BUKIT LARANGAN which gives a great view from most points.




Surprise, Belinda Carlise was the opening act.
She got with her an electric guitarist, an acoustic guitarist, a bassist, a drummer, a keyboardist and a backup female singer.

A very professional performance by this legendary singer.
No complaints from her on stage about the heat and humidity.
I understand she performed barefoot.
Minimum talk, minimum delays and pauses, just keep playing.

Belinda Carlisle setlist for Retrolicious Fort Canning Singapore 19th October 2013 was
 1) Runaway Horses
2) We Want The Same Thing
3) I Get Weak - She introduce this song by failing to recall the exact year HIAPOE album was released, and saying she dont remember the 80s.
4) Circles In The Sand - starts with a short guitar solo.
5) La Luna - awesome.
6) Summer Rain
7) Leave A Light On - with THAT Beatle's George Harrison guitar solo. This song really got the place going.
8) Heaven Is A Place On Earth - starts with just her and the acoustic guitar, before going electric and ends with guitar solo.

and she exits the stage. Just like that!

A blinder of a performance really, though Circles In The Sand just slows down things. Should have chosen a faster song from any of her solo albums. Or at least "Valentine", now that would be a killer.
About 40minutes, really too short for my liking, but still.
Also, she only play songs from her second and third solo albums.

I got Belinda's performance (and Bananarama's) bootlegged. Happiness.

next,
Rick Astley was second on the bill, well...
His turn gave me a timely break to get some drinks, haha.
It can't be denied he got a most rapturous welcome from the crowd.
he had a lot of things to say too in between songs.
I remember he started with Together Forever, and his last song was Never Gonna Give You Up.
There was one part where, (it seems his set is more than 40 minutes)
he had a sort of a long distance dedication Happy Birthday song sung by the whole crowd for his friend in Ireland whose birthday party he did not attend to be in Singapore.
Also, one of the songs he did was a cover of a tune by Swedish House Mafia, a Sweden electronic group.

Now, during the changeover before Rick Astley start his show. there's some presentation and one of the songs played among the 'retro' songs was
Thunderstruck by ACDC.
Maybe the dj on duty got it wrong? haha.
Imagine ACDC playing Retrolicious next year with a strict 80s and early 90s setlist, now that would be fun. Yes I know its a a most stupid idea ever haha.
Personally I hope it would be Human League with either A-Ha or Alphaville or even Cyndi Lauper?


Bananarama, the closing act, is the surprise of the night for me.
They played slightly more than 40 minutes.
When their guitarist plays guitar with his teeth, you know you're in for a treat.

I think they are quite badly affected by the heat and humidity.
Add to it the spotlights on them. I think its about twice they said they cannot even see the audience and ask for the spotlights to be adjusted..
They had lots of pause between songs to refresh a bit but seems they are having fun on stage.

Bananarama setlist for Retrolicious Fort Canning Singapore 19th October 2013 was
(if I got it correctly from relistening to my bootleg is)


1) Cruel Summer
2) Really Saying' Something (introduced as from 1982 and a favourite of one of their mom)
3) I Want You Back
4) Nathan Jones
5) Robert De Niro's Waiting (a highlight for me)
6) I Heard A Rumour
7) Venus
8) Love In The First Degree
9) Na Na Na Hey Hey Hey Say Goodbye - One of the best Football anthem songs ever!!
Love the drummer when they speed up the chorus at the end.

Now hows that for a best of Bananarama setlist ?

So two out of three isnt bad.
Comparing which show I enjoyed more between the recent Anvil+Metallica blockbuster with
Belinda Carlise + Bananarama on Saturday night,
well... lets just say, I still have no appetite to listen to any song from Death Magnetic haha.

p.s expect more avalanche of Belinda Carlisle reviews, because of all her remastered deluxe releases and live in metropolis dvd/cd limited edition version of 500

Friday, October 18, 2013

gezek dulu - Blaze Bayley Platinum Edition - Soundtracks Of My Life

Aku sempat rezeb satu edisi Platinum sebelum habis. Aku sempat rezeb hari pertama tu jugak tak silap.
Macam2 la dapat...


Hanya 300 satu dunia aje dicetak Platinum edition ni. 
Juga diberitakan, buku "Album Of My Life" tulisan Blaze sendiri yang cuma dapat kat Platinum edition ni takkan diulang cetak atau dapat kat mana2 lain. 
Buku ni nak kat 60 muka surat, dan Blaze cerita balik setiap langkah kerjaya dia. Aku baru baca sikit pasal dia punya audition ngan Maiden, dia cerita detail siot...." dia mengadap sapa, sapa kat kiri kanan, mana dorang letak speaker systems semua kat bilik audition dia".

Blaze ni... pada aku la, nasib dia cam kentang.. Macam2 dia dah tempuh...Bukan sangat pasal periuk nasik dia, tapi lebih kepada kehidupan peribadi dia...
Tapi ni la kehidupan masing2...




Full story and details of this double cd Blaze Bayley's Soundtracks Of My Life Platinum Edition next time, maybe next week if I got a bit of time.

Its Belinda Carlisle's month, remember? and tomorrow she's performing LIVE!!!!

Wednesday, October 16, 2013

X JAPAN - On The Verge of Destruction (double cd version)

Sawadika. Oppss tu Thailand. Banzai!!!! Nippon!!!

"It's a dream, I'm in love with you.
Hold me warmly in your arms.
I awake from my dream
I can't find my way without you
The dream is over.
I can no longer hear the voice of your gentle words.
Floating off tear stained walls.
So awakening in the morning, I'll move into my dreams ...
until I can forget your love."




Firstly lets get the negatives out of the way first,
Three things that makes me miserable being a X Japan fan is
- Lack of news about them, and having zero knowledge on Japanese language and websites is difficult.
- Their cd/dvd releases are fuckin expensive being it a Japanese release, unless you go for the slightly cheaper Korean pressings. 
- They dont play live in this ass-of-the-world region. But I think there are definitely fans who traveled to see their reunions.

X Japan is like Yoshiki himself, one moment a high stamina mad fast speedy drummer, another moment an emotional classical pianist.
So X Japan songs borders from speed and power heavy metal stuffs with dual guitars and the next moment they can just switched to the tear-jerking love ballads.
(oo and I realised I post a photo of the recent Maiden's Killers bloody tshirt a week back , and its a legend of the demo tapes of X Japan performing this exact song haha).




Today lets talk cock about On The Verge Of Destruction - Live at Tokyo Dome 7 January 1992. The double CD version not the dvd one.
"Psychedelic Violence Crime Of Visual Shock" indeed. So this one is the Audio Shock I guess haha.
Last show before Taiji left and join Loudness. Seems the truth is I guess he got sacked for questioning why Yoshiki gets more money than the rest haha.
If you guys have seen the video/dvd of this show, basically you will notice its like the whole Tokyo Dome is filled with 55,000 hysterical crying ladies screaming non-stop haha. But they can rock too, love the audience participation on KURENAI.

cd1
SILENT JEALOUSY starts immediately at the speedy part. I think this is one of the best heavy metal songs ever, everything about this song, even the song-title is already so attractive. I used to read translations of X Japan lyrics and found they are beautiful indeed. 
SADISTIC DESIRE raise the tempo further, then it goes DESPERATE ANGEL, STANDING SEX and the happy pop sounding WEEKEND.
YOSHIKI DRUM SOLO is next, reminds me of the late Great Cozy Powell who drum solos to 1812 Overture by Tchaikovsky. Yoshiki's usage of classical music and ends with that famous part of Air On A G String by JS Bach.  For rock music fans will be quite familiar to this classical piece due to Vinnie Moore's April Sky.
HIDE SHOWCASE is next. Really maniacal and frighteningly crazy haha. Anyway, Hide's funeral was really something isnt it? The way the Japanese people especially the ladies showed their grief.
VOICELESS SCREAMING ends cd1, X JAPAN really knows how to write sad lonely heartbreaking love ballads.



cd2
Yoshiki remains on the piano for quite some time on this cd2 haha.
YOSHIKI PIANO SOLO starts. He used Tchaikovsky classical music too. Again for rock fans, this is the Tchaikovsky classical piece taken by Ritchie Blackmore for his Blackmore's Night song Writing On The Wall from their first breathtaking album Shadow Of The Moon
Then Yoshiki plays ES DUR piece which is the intro of Jealousy album.
Then UNFINISHED starts. Now I really really love this song... SEDIH GILER!!!
This song is depressive haha - Really love the way X JAPAN have this song as an UNFINISHED SONG on the first album, and then records it again as a more FINISH UNFINISHED SONG on the next album.

Then Yoshiki goes back to his drums and its rock n roll with CELEBRATION.
""""CELERY-BRATION!!!""" 
ORGASM is next, love this song....  very fast, very trashy haha.
*KURENAI* is next, I remember on their cds there are two versions of this song, at least on the two studio versions of both Vanishing Vision and then Blue Blood, I prefer one over the other, I forgot from which one though.
Whatever it is, Kurenai-Red?-Crimson?-Maroon? or a short discussion last night and I realised the name of NARUTO's sword is something like this Kurenai too, this is another X Japan song that I really like.. starts slow and then explodes like crazy. Fabulous song with English/Japanese lyrics. 
JOKER is next, another great song...
then the song X.
I run out of superlatives to describe the songs at this show. X is another nice fast song. Though a translation on the words will help haha.
ENDLESS RAIN ends the show...14 minutes of crying the eyes out.
The audience were singing and singing.
First time I saw the video of X Japan playing live this song and the reaction of the audience, its really an eye opener haha. I remember if correctly that they used a drum backing track as YOSHIKI will be on the piano for this song.
" I am rose, blooming in the desert " this part Toshi did not sing haha.

Antara lagu cinta paling sedih dan best la kira....ni baru alih bahasa..


I'm walking in the rain,
though everything seems to be hurting me for some reason.
There is only nothing.
Just kill me now ... as I roam forever.
Until I can forget your love.

To me sleep is a confusing, narcotic
that only quiets the beating heart.
All my love seems to flow from my body like a heart felt memory.
I keep my love for you to myself.


Endless rain, fall on my heart In this wounded soul.
Let me forget, all of the hate, all of the sadness,

Days of joy, days of sadness slowly pass me by.
As I try to hold you, you are vanishing before me.
You're just an illusion.
When I am awake, my tears have dried in the sands of sleep.
I'm a rose blooming in the desert.

It's a dream, I'm in love with you.
Hold me warmly in your arms.
I awake from my dream
I can't find my way without you

The dream is over.
I can no longer hear the voice of your gentle words.
Floating off tear stained walls.
So awakening in the morning, I'll move into my dreams ...
until I can forget your love.

Endless rain, fall on my heart In this wounded soul.
Let me forget, all of the hate, all of the sadness,

Endless rain, fall on my heart, in this wounded soul.
Let me forget, all of the hate, all of the sadness.
Endless rain, let me stay a memory in your heart.
Let me take in your tears, take in your memories.




mendiang HIDE paling stylo mylo, dressing dia untuk Dahlia dvd, last live dvd semua pengsi giler.
Yoshiki terover sangat la dressing dia cam pompuan, tapi Toshi menang rambut haha.
Pata paling cool dan low profile haha.
Dorang main live 2 , 3 jam, ribut, tapi maintain je....tip top!

ok.

ARIGATO!!!

oo you say ARIGATO! just like a Japanese says ARIGATO! .
- Kill Bill Sushi seller who is actually the best samurai sword maker talking to uma thurman haha.



I think I want to re-listen to Dahlia next. This is the one with Forever Love right? I had forgotten all these already..

Monday, October 14, 2013

aidil adha 1434H bersamaan 666+1347M

Setahun sekali aku buat post serious, ni aku nye posting serious.
Korang baca ngan serious. Tapi aku tahu, aku mesti buat lawak tak kelakar dan bodoh tongong sendirian berhad.
ok, GO! GO! GO! mbeekkkk, moooo.., meowwww
(1)
Raya aji datang lagi ngan orang Islam sambut ngan bunyik mesin-gan, bunyi bom, bunyi orang panik, takut, huru hara, menangis dan sakit giler. 
Kalau ikut mass media tiap2 hari berita pasal orang islam ngan orang islam bunuh2 sesama sendiri cam takde benda. Bunuh ngan sadis lak tu. 
Ni belum kira yang hidup segan mati tak mau lagi. Belum kira yang kena attack ngan bukan Islam lagik.
Dan belum kira orang Islam yang pakai nama Islam untuk buat apa dorang nak buat.
Sedangkan apa tu pasal pokok? Pokok sebatang pun tak boleh ditebang atau dirosakkan tanpa sebab? Hah. Tu baru pokok.
Aku pun dah tak sanggup nak tengok kat tenet lagi dah. Bagus la kalau block semua pun. Berlumba kot sapa lagi snuff gaknye.

(2)
Korang baca tak cerita pasal mamat Lebanon sorang tu tak?
yang semua keluarga dia mati lemas depan dia masa dorang nak cuba ubah nasib kehidupan mereka?

Cerita nya, - Dia dah la susah giler kat Lebanon, abis tu, pelarian Syria semua lari masuk kampung dia...
Boss dia cakap " kau punya gaji, aku boleh ambik 4 orang Syria kerja".
Mampos giler konfem stress siak kena sound gitu.

So...dia jual rumah jual segalanya, dia nak bawak bini dia dan anak2 dia gi Australia secara naik bot pelarian. Cuba ubah nasib keluarga ke arah lebih baik kot dalam pemikiran dia.
Jadi dorang dah bayar sindiket gitu, mesti banyakkan pasal dia bawak family dia,
So ramai2 la dalam bot pelarian gitu, jumpa angin ribut gitu ke atau tak salah aku nakhoda kapal tu (cehhhh melayu aku, sekali2 aku pakai nakhoda siot) sudah bakar baju ke hapa kat atas kapal pasal nak tarik perhatian sindiket kat pantai ke hapa ntah untuk landing la rasanye kot,
So then orang dalam bot tu gerak semua satu arah, so tak balance gitu, kebushhhhh!!!!!! Terbalik dah..
bot tu tenggelam or pecah or something la.
So mamat Lebanon tu nampak sendiri la.. Bini dia, anak2 dia semua mati lemas tenggelam, depan mata dia.
Tapi dia selamat.
So ada foto dia sampai balik kat Lebanon. Allah je tahu eh perasaan dia. Hallo...dia buat semua untuk love ones dia ok, walau daring, walau cam illegal gitu.
Tapi dorang survival kan? illegal ke hapa ke, onwards we catapult la kan. Desperate dah.
(3)
Cam mamat Lebanon tadi, atau sapa2 je la....
Setiap kita ada cerita masing2.. tak yah bedek la...most of korang yang baca ni, semua ada problems, whatever problems tapi tetap ada...
tapi kita calm aje ye tak? Tetap I'm Running Free yeah!! cehhhhhh. Padahal....padahal......Dalam hati..
tetapi sebagai orang Islam aku rasa kita harus mesti boleh tangani apa pun yang datang melanda. (ceh melayu aku tetiba...cam kamus siot, tangani sey)
hahahaha...( kejap aku ketawa  sorang2.. )

(4)
ok ok... tarik nafassss..


hembuss...

kasi kaler hijau dulu...haha.


ok besok raya aji..

Berebut orang buat macam2 ibadah bersempena aidil adha ni. Of course yang pergi haji. 
Tapi jugak lain2 ibadah cam korban.
(ok la hari apa pun kita boleh buat baik, hik hik hik, tapi ni korban ni kan cam special kan,)
Baik kat tempat sendiri, ataupun tempat lain, ataupun negara lain, baik negara2 jiran, Indon, Cambodia, rantau Asia yang lain atau jauh nun Afrika sana.

Aku tahu orang cakap, courtesy dan amalan mulia begins kat rumah sendiri, courtesy begins ngan jiran2, ngan sedara mara, ngan kawan2 kerja etc..
tetapi...sekali2, ok la kot kita ingatkan orang Islam yang nunnn jauhhhhhh dii mataaaaa.
dan selalu ngan korban ni kat tempat lain ni, pa-ka-liao sekali ngan apa je la nasik tambah gitu bantuan dalam bentuk lain. Buat perigi or beli pump air or whatsoever.
I mean these people, the simple description is "sekali setahun pun tak merasa daging".

Semoga pengorbanan ni semua diterima Allah. 
Walau setitik air pun jadilah pasal aku selalu fikir, 
kalau setitik air tu diterima Allah, "ppsstt!!!!", bunyi api padam kena simbah air, 
so api neraka terpadam la kot kena setitik air tadi. Mintak2 Selamat sikit aku dari kena bakar 24 jam non stop hehe. 
Siot je eh aku buat kelakar ke? Taklah...aku cakap serious siot.

(Aku bukan jenis geng baik ok!! Ngan mentaliti cam gini, aku boleh cling on gitu...takdelah aku nak fikir tinggi2, hanya setitis air, atau sebesar atom pun aku dah happy giler or word orang pakai - syukur. cehhh!)


ok ok lagi sekali..with feelings.


Semoga pengorbanan ni semua diterima Allah.
Semoga semuanya dapat manfaat dan berkat.
Semoga pahala nya jika diterima.. sampai kat semua love ones kita, semua yang dekat ngan kita.
Baik mereka yang masih hidup, mau pun yang dah takde. 
Semoga semua nya sentiasa dilindungi Allah, 
semoga Allah menunjukkan belas kasihannya untuk love ones kita dan kita jugak di dunia dan akhirat.
Amin.

dan semoga selagi hayat dikandung badan, selagi THE BOOK OF LIFE BELUM SILENCE ce wah!!, semoga dapat murah rezeki, 
supaya dapat berulang2 dan dapat bertambah2 buat pengorbanan ni semua.
untuk kita berbakti kat love ones kita (terutama aku dan sapa yang cam aku, jenis yang agama fail hehe)
dan of course diri kita sendiri semoga diri kita sendiri pun dapat tumpang tempiasnya walaupun setitik air although priorities is always for our love ones. Amin.
Betul tak?
Korang jangan memain ada satu part lagu Bed Of Roses tu betul korang tahu!!

" I want to lay you down on a bed of roses, cause tonight, I sleep on a bed of nails".
Bedek la korang tak pakai mantra ni untuk love ones korang atau kalau perlu untuk agama jugak.


again...and again...and again......and again..


p.s
Aku bual ngan sorang bangla basuh toilet mop lantai semalam, dia ceta kat aku dia hantar duit balik bangla, korban lembu,
dia cakap pasal lembu boleh satu pertujuh gitu kan...
see.. If Bangla Can Cook So Can You!! ehhh progrem masak lak.

I mean, kita buat amal 50sen pun, orang lain buat amal 50,000 pound sterling pun, 
Tapi tak mau malu or whatsoever la kan, pasal kita tak tahu cammana Allah nanti kasi markah ye tak.
And that...is the key to happiness and euphoria in our hearts even when life takes a piss on us.

(Euphoria siot. haha)

Selamat Hari Raya Aji untuk semua korang. 

Sunday, October 13, 2013

laporan berita temubual ngan pengasas kumpulan Omega - orang melayu enter .....................

Intro- just sharing.
ni suratkhabar melayu hari sabtu, Semalam la kira,, maybe antara laporan berita informasi masyarakat terbaik tahun ni?


Ni bukan post pasal jam jenama Omega tapi acronym untuk "orang melayu enter gangster association" or "area" or apa je la kalau ikut lain2 laporan mass media.
ni post berunsur berkongsi informasi berita masyarakat Singapura dan jugak Malaysia, so aku just tampal je balik

out ot topic kejap,
Lucu jugak bila tengok kat tv drama swasta Melayu gitu gambaran lakonan gengster.
Lagi lawak tengok kat youtube video2 rakaman2 menunjukkan  pencacai2 in action.
Very the cerita filem P. Ramlee nye.
Tapi mungkin aku harap aku ada time nak tengok filem melayu baru tak baru tu, apa tu kl gengster 2 or something, aku nak tengok jugak cammana Aaron Aziz dan AdiPutra menjiwai watak berunsur Anak2 Metropolitan. 

Aku share sini untuk sapa tak dapat suratkhabar atau tak baca suratkhabar melayu Singapura hari Sabtu lepas ni. Aku rasa ni laporan bagus la.
temubual ngan pengasas Omega.

Lagenda menceritakan ini ialah satu2 nye...

aku rasa bagus la timing keluar artikel ni, hari raya haji pun nak dekat...
ceta pasal semua dah "pasang siap" bila masuk Malaysia tu... " pasang siap" now this is word!!!. Pre-fab kan? pre-cast gitu..haha...dulu Melayu suka pakai word ni...

click to enlarge ke, apa ke, korang pandai2 la sendiri eh. maybe try SAVE AS lepas tu baru baca lepas enlarge sendiri.











UPDATED 03/03/2014.
Laporan terbaru keluar di suratkhabar melayu Singapura untuk hari Ahad 2/3/14 Berita Minggu.
Jika berminat...
http://deaf-angel.blogspot.sg/2014/03/laporan-berita-temubual-ketua-sah-lak.html

Friday, October 11, 2013

tshirts "baju raya" galore,- maiden and on the verge of destruction

I re-re-subscribed again to the iron maiden fan club, for another year. I think its quite worth it especially for the magazines, the codes for pre-sale, the forums, a free fc tshirt, etc etc 
though being part of the "rest of the world" always is a target for much more expensive postage.
So, everytime you re-subscribe for another year, you'll get a fanclub tshirt, sort of free as a gift.
So this is the design for 2013. Its already the end of the year, but thats when my access expires every year.

Not bad really, the classic 1988 evil that men do artwork with iron maiden FC curving on the chest level, I guess to tie up to 2013 being a Maiden England theme tour.




Treat myself to some new tshirts to wear to work haha.

Cannot resist this BLOODY Killers tshirt.
Black is always since Ritchie Blackmore!!! so its always nice to go to the opposite sometimes. Though I always love Bon Jovi's Good Guys Dont Always Wear White song haha.



And lastly, 
got myself a Personalised Tshirt of the Strangers In A Strange Land theme.Where No One Is A Stranger. I think thats kind of a nice mesage.

I dont know what to put in for the "Personalised Name or Message" column on the top of the tshirt behinds, so I go for a long one this time haha.







Pai-seh sia, embarrasing, so lets just pixelize it first haha.


Well thats about it....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

ooo I've been listening to this double live album for the past few days going to and back from work on the buses and trains...
the classic and legendary On The Verge Of Destruction.

I guess I'll talk cock about it next.



Everytime I listen to X Japan, the more I think Yoshiki is a genius.