Sunday, September 18, 2016

Apa2 je dan matlamat duniawi 2017 aku dan IRON MAIDEN 2017 Tour Dates are leaking already.. tarikh dah mula bocor dalam tenet.

Salam semua & Greetings to all.

Kasi aku cakap omputeh kejap then aku membebel macam biasa kat bahagian bawah post ni.

A post after long long time yeah...

This I found on the Maiden forum, and reading from the comments of others, I think this is true.

A leaked information about dates and locations of thr full Iron Maiden 2017 Book Of Soul Tour Complete British dates (with no Belfast show.)





Part of 2017 continuation of Book Of Soul Tour. (I think it will be a full British, German territories tour and other Europe nations, North America and possibly South America again, (I doubt Asia will be in the loop, if South East Asia was on schedule, it would have been done in between China/Japan and Australia/NZ leg this year).

The unusual 3 day gap at the start could possibly be a DUBLIN (Republic of Ireland) slot? 

The other gaps are common and definitely London will have one more additional night or two additional nights once the tickets sold out (fast).

I have always wanted to follow some shows during a Maiden UK tour all my life from a school boy fantasy to a now more possible "working adult" focused DETERMINED mind-set.

This is what I am considering.



All shows will possible by taking the cheap National Express Buses and sleeping on the buses and bus terminals instead of paying for lodging anywhere. (YES, as usual this will be a discipline tight alone BUDGET "IKAT PERUT"control Backpacking trip again, LOL!!).
Except for the first show of Glasgow, irregardless which airport I use to land in England (depending on the cheapest flights available and I try to avoid BLOODY expensive London and especially I hate the chaos of Heathrow and I super-hate the panicky security at Heathrow.), so I think I will need to take a budget flight to Glasgow and after that all will be Express Buses.

Taking trains is faster is more faster for Backpacking from a place to place but a train is more expensive, and I guess spending more time on the Express Buses means more sleeping time for me.

Taking into consideration, the fasting month of Ramadhan for the Muslims should begin on 27th May 2017.

But all these, means I got to save up some dough beginning now. LOL!! Ohhh the crazy things I do for Maiden..

I hope to review and show the packagings of the latest releases I got sooner not later.

I kid you not, Uli Jon Roth Tokyo Tapes Revisited is super awesome complete with broken string and all challenges. I CANT BELIEVE MYSELF watching and reading his text on that night and the preparation with his Scorpions Revisited band lineup.


My time-management is very poor right now. 24  hours a day and night is not enough. LOL!!!



Hi Korang, amacam...

OK, kat atas tu ialah gambar bocor iklan Iron Maiden pusing satu Britain tahun 2017.
Mungkin tak betul, mungkin betul, Tapi kita sediakan payung sebelum hujan.
Failing to plan, is planning to fail bak kata omputeh.

Ok, jadi cam aku cakap, aku dengan Angan Angan Mat Jenin aku nak Backpacking ikut berapa show tengok Maiden main sambil tengok tempat orang, dan jugak tengok gelagat peminat2 Maiden yang giler babi terutama peminat dan penonton serakan negarawan mereka sendiri di England.

OK, jadi aku plan nak buat tiga negeri Scotland, Wales dan England. 
Mungkin lain kali boleh buat BACKPACKING MENENGOK MAIDEN MAIN di Northern Ireland, dan Republic Of Ireland pulak..
Cewahhh , ok aku memang giler ok... haha.

Walaubagaimanapun, ni semua adalah duniawi, dan ni semua tak penting dalam kehidupan seharian dan tanggungjawab setiap hari.

Cuma dalam banyak benda duniawi yang memang kerja bodoh menyusahkan diri, Maiden ialah paling tak kurang tak penting dan backpacking untuk menengok Iron Maiden main di lain2 tempat dengan suasana peminat yang berlainan di lain tempat memang sesuatu aku suka, betul kerja bodoh tapi dah suka ye tak? . Paham? HAHA...


Harus diingat, Bulan Ramadhan sekarang ni jatuh bersaing Summer Eropah.

Macam tahun ni, aku bulan Ramadhan baik di merata tempat aku buka puasa makan kurma masa ACDC, Black Sabbath, Iron Maiden dan Ritchie Blackmore Rainbow sedang bermain depan mata dengan sekeliling aku selalunya keadaan dah tak terkawal haha, cuma yang Rainbow tu ok sikit sekeliling cuma hujan hahaa. tapi yang lain, huru hara....  
dan kena ambik kira pasal waktu berpusa siang hari summer Eropah panjang,. Puasa dari kul 2.30 pagi sampai 9.30 malam sikit lebih kurang. Anyway, Kurma aku dah standby dalam poket seluar jeans so tak jadi hal la kan.

Sangat sesuatu pengalaman aku takkan lupa seumur hidup, hidup sebagai ""seorang peminat rock n roll band"".
Sapa cakap kat blog lepas? aku cakap pasal band rock omputeh, tapi tetap pusing2 balik mesti rock melayu jugak champion.

Yes, aku tetap cakap Rock Melayu sama hebat dengan band rock omputeh ni semua,
bak kata kumpulan Rockers dulu kat Radio program Adnan Maswan, lepas Loudness main kat Pulau Sentosa, kalau band rock Melayu dapat segala perkakas, equipment dan support yang band asing pakai. Band Melayu sama level.

Dulu Pergi Hellfest, tapi on the way ada mp3 player, dalam semua lagu melayu. HAHA.

So aku dah plan, kalau jadi aku akan semua perjalanan aku naik bas ekpress. Kecuali hari pertama Glasgow tu jauh giler babi kot, naik bas mampos pukul berapa sampai.

Kalau dalam bas pun lama sikit kan? So boleh tidur dalam bas, dan kalau dapat tiket bas yang sesuai dan waktu yang sesuai boleh jimat banyak perbelanjaan lain.

Keretapi sebenarnya gerek, tapi... tengok la nanti budget cammana.

Airport yang aku punya pilihan, kalau boleh mati hidup balik aku nak avoid Heathrow, dan kalau boleh mati hidup balik aku tak mau masuk kawasan London. MAHAL NAK MAMPOS London ni.


Jadi aku rasa aku akan pilih Manchester sebagai airport walaupun terkeluar ring, pasal....
Kalau nasib baik, Manchester boleh dapat tiket paling murah nak2 kalau korang naik kapalterbang yang sponsor Manchester City tu... iaitu Eltihad. haha.
Kongajar sey team ni..., Alexis Sanchez pun dorang nak beli.... tengkorak punya team!

Alexis bagus ok, tapi korang jangan dia ambil penalti, cam sial dekni ambik penalti, aku harap Wenger potong gaji dia, berani dia ambik penalti, padahal tu tugas Cazola. Kalau gol takpe jugak, ni entahapahapa. Ozil pun jangan kasi ambik penalti, Ozil ambik penalti entahapahapa trick konon!!

Oppps jangan marah terkeluar topik, tapi aku tahu korang semua suka kan aku kutuk2 Manchester City. WAARGGGHHHH HAHAHAHA...

OK OK, 

Selain tu, tu hari aku beli cd Batu, jadi Sweet Charity pressing cd yang terbaru tu dah complete la kot?
Cehhh..  Tengok gambo.. lain kali boleh borak...




OK Lefthanded first two albums yang pressing cd terbaru pun aku dah beli...

Wahhh lama tak dengar, beribu2 tahun lama nya tak dengar ni dua album...

Rasa terbakar tetap ada masa lagu SERUAN, kulit ni macam kena siat2 panas. HAHA.


Tapi kan, aku ulang2 dengar lagu Ku Di Halaman Rindu..

Lama tak dengar, bila dengar balik kat cd Seruan, ni kira original version la, versi paling utama selain dari versi2 lain...

wahhhh terus repeat mode all the way...  Buat blog ni pun all the way lagu ni.

Aku suka lagu ni, dan perkataan Ku Di Halaman Rindu tu macam luas sangat, masa aku nak buat blog ni satu masa dahulu, aku tahu aku akan namakan blog aku ni Ku Di Halaman Rindu, pasal luas sangat....
Yes, aku rindu Hellfest pun ok jugak kan? Muahaha.. 
takdelah..

OK Bye. Kita jumpa lain kali. Kalau panjang umur ye tak....

Aku try to seperate dunia blog aku, dunia intenet aku dari perasaan aku dunia betul, so biarlah blog ni terus takde perasaan. Muaahahahahahhaa (ketawa jin).










12 comments:

Rafi said...

Sweet charity adal lagi satu album kalo tak silap aku kot.aku pun baru beli siang tadi album batu tu.sekali dengan kembara.
Gamba bbq tu la aku carik mana tah aku letak.aku rasa mesti kat kamera adik aku

cLina Beledza said...
This comment has been removed by the author.
cLina BeLedZa said...

hahaha..deaf deaf...ko mmg giler kan.? hikhikk.
giler rok.

berteromber said...

Uli Jon Roth Tokyo Tapes Revisited tu kasi tampal...wish list aku yang tak kesampaian...haha...

myownmind said...

Of all the bands tetiba ada Shinedown wahahah kelako lak gase..

myownmind said...

Aku memberikan jiwa aku Sweet Charity dengan lagu Apa Khabar Sayang minggu lepas wahahaha..

NEKROBANGER said...

dahsyat bro..klu psl maiden mmg dari dulu sy rujuk blog ni...

D'arsil said...

mengujakan betul setiap kali baca posting blog ni, belum habis cerita lagi perjalanan kamu hari tu, nak plan sudah 2017.. mengujakan, klu bro deaf angan2 boleh jadi kenyataan, aku ni macam melihat bulan gitu, angan2 nak pijak bulan tapi tak kan jadi kenyataan... yey

myownmind said...

Angan2 aku macam biasa laa meninggikan ego dengan kolektor2 komik lain di alam FB yang lebih power... sedangkan aku biasa biasa ajer.. tapi data memori konon powerr weahahaha

yusrina said...

gua salute sangat pada bro deaf-angel ni.. kipidap deaf dengan plan 2017 anda tuh.. semoga dimakbulkan jua hendaknya.. hehe

Kaboi Tanduk said...

Alang2 boleh plan sekali buat buku travelog backpacker.. Tengok makin banyak kedai jual buku mcm ni..

Portdy said...

Tunggu Berita Gempa je kot