Friday, June 16, 2017

Photos galore - Birmingham UK flea/outdoor market, lots of photos of Birmingham, Islamic Relief HQ and more Iron Maiden live photos of UK 2017 taken by me me me (continuation of my Maiden UK 2017 backpack)

Over 20 days has passed in Ramadan. How time flies quickly.
First in English then in Bahasa Melayu. .




For my backpacking travels alone to watch Iron Maiden plays their very successful UK Tour and amazing performance in both their live shows and the fans attendance at every show, in 5 places/cities in Scotland, England and Wales, I try to explore as much as I can the cities and places during the daytime especially I went to NOT where the outsiders visit but I go to where the locals go.
So means I explore the lonely backlanes, the markets, and see how the locals buy and sell vegetables, meat, even secondhand goods.
So this time I want to blog about the Birmingham City Centre Flea/Secondhand/car boot/market /sale or whatever you want to call it. Its across the road from Bullring shopping area and St Martin Church(above are both of them the Church and Bullring Mall, I guess thats the name).
Its near the vicinity of the Islamic Relief Building.
So enjoy the photos of this huge flea/car boot/secondhand dealer market of Birmingham City and the area of the Islamic Relief Building near Birmingham City area.

Iron Maiden plays Birmingham Barclaycard Arena on Sunday 21st May so I arrived there at Sunday Noon by bus travelling from LIVERPOOL where Maiden plays the night before.
And this is how the Birmingham Barclaycard Arena looks like, way before Maiden starts their show. And I was not even near the front. Such a vast huge place and the standing section Floor level was like a football field size. LOL!!


Atas tu dua foto tu ialah apa korang nampak kalau korang sampai Birmingham naik bas ekpress dari mana2.
So keluar dari bas terminal nampak ni dua, satu gereja satu shopping mall.
atas foto ketiga tu tujuan aku gi Birmingham dan tempat lain bulan lepas, backpacking sorang sorang tengok Iron Maiden untuk Book Of Soul Tour 2017 yang akan jadi penutup.
Lepas dorang pusing Amerika lagi satu round. Bulan 7 ni pentas Iron Maiden guna akan dibubarkan. Aku rasa konfem gossip peminat tahun depan ada tour berlandaskan History Tour part 4 atau mungkin berlandaskan greatest hits dengan pentas baru dan semua baru untuk masa depan nya usage.

Bawah. ISLAMIC RELIEF HEADQUARTERS BUILDING sedunia. kalau tak silap aku.
Aku ingat nak carik tapi sebenarnya senang nak jumpa kalau korang jalan kaki kat kawasan tu tapi aku tak gi la bangunan tu. Beg dah berat giler, aku gi pasar karat dia kat kasawan situ.

Dan Royalty paling aku hormat dan suka dalam dunia ialah keluarga Queen Elizabeth.
Bila aku dengar cerita dari orang Melayu kita yang pernah kerja sama Islamic Relief di Birmingham pasal Queen Elizabeth. Aku sangat terkejut.
Jadi bila aku baca reaksi orang terkejut gembira pasal Prince Harry berbuka puasa bulan Ramadhan dengan orang2 Islam di Singapore, dan act macam orang biasa je kat Singapore, lagipun memang pun, lantak la kau diraja tempat lain , ada tempat kau tetap dilayan sama rata dengan semua orang.

(mulut manusia tak boleh ditutup, ada "keturunan" bila kat Singapore cam cam perangai.)

aku tak heran sangat, sudah tentu Queen Elizabeth dah ajar cucu2 dia tentang agama kita dan semoga sokongan Permaisuri menguatkan ummah kita di UK.
(dan serious berbual ramai giler orang melayu kat UK ok,- aku pernah cerita kan, first aku sampai stesen keretapi kat Piccadilys, aku backpack nak tengok Iron Maiden main kat Donington 2013 dulu, aku dah tak boleh jumpa train aku nak naik dah aku sorang2 dah lambat pasal aku nak rush gi Birmingham nak tengok Bon Jovi main kat stadium Aston Villa, so kelakarnya, kat tempat sendiri kena speaking omputeh tanya arah, tapi kat England berbual melayu pasal aku nampak muka melayu so aku gi la kat dorang..., aku first cakap eh dah sampai England, aku cakap Melayu pasal ada budak Melayu lelaki pompuan so aku berbual melayu langsung tak yah nak belit lidah speaking omputeh - 
terus terang aku cakap ramai giler dalam context "ramai giler" melayu di Eropah la, dari Portsmouth - ni tempat memang budak Melayu ramai tak yah khuatir.. - paling bawah UK tu, sampai naik atas UTARA ke Glasgow..(cuma kat Aberdeen aku tak nampak Melayu atau dengar orang cakap Melayu haha)..  aku tahu pasal aku dah sampai Glasgow pun dan aku jalan kat kawasan ada U ke kolej sekolah tinggi la gitu,.. orang2 Melayu ok ngan pompuan baju kurung., nanti aku cerita pasal aku semayang jemaat kat masjid Liverpool... Kecohhh berbual melayu.. aku siap tanya "ingat lagi cakap melayu tak? haha, ada dah duk sana orang melayu kita, dari tahun 1960an, zaman beatles ok, sila jangan berbual pasal Iron Maiden la kan aku... diam dah.. ni semua old timers legend.. zaman Beatles dorang dah kat Liverpool.. takde fight la kan....).
Serious berbual la, Melayu ni kan.... jangan cakap dari negeri mana , negara mana la kan..
Melayu ni kan...boleh cam la pattern melayu kalau gi mana2... hahaha....
lagi Melayu tu nak berlagak mat salleh, lagi terserlah kekampongan nya.

ok sambung balik pasal Birmingham... Lagipun pada aku, Birmingham ni ialah bukan sahaja jantung Heavy Rock dan Heavy Metal dari segi sejarah dan hingga hari ini, 
tapi jantung umat Islam seluruh Eropah pada aku kerana jumlah umat Islam di Birmingham sangat ramai.

Ok Lepas Islamic Relief tu, ialah pasar karat, pasar jual beli barang yang dah digunakan, . Kira macam Sungei Road skala besar giler.
Macam2 ada... sila tengok sendiri... kasut boots caterpillar, doc mart, barang mainan, rekod piring hitam dan cd, barang2 ayat suci untuk hiasan rumah, pakaian memang banyak dan macam2 dari untuk musim sejuk ke biasa, peti sejuk dan mesin basuh juga dijual di pasar ni, nampak ada baru ada dah 2ndhand, alat pembinaan, bantal, tilam, perkakas barang dapur dan sebagainya.
Ramai dari penjual dan pembeli ialah umat Islam kita.
Langsung tak nampak dari foto foto ni aku ada kat Birmingham UK.

OK la aku sumbat semua cakap Melayu kat sini, jadi bawah tu lagi, sebahagian bangunan2 lama yang sangat cantik di bandar Birmingham ni, dan sikit2 foto tempat ada bahagian beli belah dan shopping di Birmingham..

Dan bawah lagi tu jalan menuju ke Barclaycard Arena Birmingham..
aku ikut je laluan air tu (water canal) terus sampai...
jalan ikut laluan tu aman, terus sampai kecoh giler...

dan ada satu bahagian mall tu kat Bullring, bercahaya giler siot...

dan bawah lepas tu foto foto aku snap sikit2 masa tengok Iron Maiden merata tempat untuk 2017 UK Tour ni...
tu je kot.... nanti lain aku cerita2 la, tempat2 lain dan macam2 je la...makan2 tu semua...

OK tu je kot. Selamat terus berpuasa dan apa2 je la korang buat di bulan Ramadhan yang mulia ini.











Besides this I took some photos of the buildings which are old, historical and very beautiful.
Also some photos of their shopping districts and pink colour trams...
also,
I was looking for the Barclaycard Arena, so the locals just tell me to follow a Water Canal.

Amazing, its peaceful, tranquil, you even have ducks on the canal.
And once you reach the arena you got the 16,000 fans? or less? Maiden hardcores of Birmingham.
Amazing show as usual, amazing audience too.
So these are the photos to the end.

I will end it with some more Maiden live photos I took..








But these photos below are the prettiest... hahaha








Ronnie James Dio hand salute will always always be there ..

\m/   \m/



and while Bruce is talking away, Steve and Janick will wipe their sweat their perspiration,
tuning their bass and guitar, and will have a little fun and joke among them two..
and these are precious things to see..
I got some photos.. next time.. LOL!!
I need to look for them in the memory.





More next post, to be continued...

till then...


this is Aberdeen.. a great city, very cold, and Iron Maiden again played another blinder in this city. a very intimate place for an Iron Maiden show as it fits about 7000 people only in the indoor hall.

I took this photo, I think this is the first photo of an Aberdeen street I took once I arrive by bus in Aberdeen from Glasgow.

About a 4 hour ride of full of the ocean on one side, and lots of beautiful nature of cows and fields, and flowers and sheeps and beautiful old homes.









Thursday, June 8, 2017

gezek foto makanan di UK, Iron Maiden tshirt merchandise some tour designs, some live photos (my Maiden UK 2017 Backpacking trip part 3)

Hi all. Scattered post in both English and Bahasa Melayu.
I know its Ramadhan for the Muslims,
but some food photos.
This is a Muslim food place selling halal food in CARDIFF, WALES. As you all know I was backpacking alone for the Iron Maiden UK Tour , not the full whole tour, about half. LOL!!
I will tell more next time...

Nanti aku tunjuk jugak kedai2 aku gi makan...


For those in Singapore and Malaysia, thousands of miles away, but the menu is so familiar.
Kan, korang tengok siap ada teh tarik tu...
nak gelak aku.. brader ni pernah duduk Singapore pun.
Padahal jauh siak kat Wales sana... lain kali aku cerita.

One more, I was starving and I only want rice. I just arrived at Birmingham Bus Station after taking bus from Liverpool. ( I went for both Iron Maiden shows at both cities).
Below is photo of a halal rice dish, Briyani or Beryani, UK Halal Style. in Birmingham, England.
My God, its so dry, there is no gravy like what i am used too.
But I was going crazy, I need rice. Rice is my staple food all my life. Without it I DIE.
LAPAR NASI , nasib baik di Birmingham dan aku makan nasik kedai sama masa aku backpack gi Birmingham 2013 dulu tengok Bon Jovi main kat stadium Villa Park.
Sapa jenis Lapar Nasik paham la apa aku cakap... boleh jadi giler....
betapa jumpa banyak kedai pun tengok makanan semua tak kena...
desperate sampai nampak kedai halal, kedai india soalan ialah "Bro, you got rice? anything as long as rice , I dont care what colour!"haha.


Other times I will tell about places I stopped by while taking long express buses and trains.

This is BRISTOL below, lovely picture that I got lucky in taking it. Well, at least for me this photo is very pretty.
Amazing city amazing place. It was between the Birmingham Maiden show, and Cardiff Maiden show...
Supposed to catch Cranberries in Colston Hall Bristol, but Delores fall sick so its cancelled. But Bristol was amazing...  OOO Lots of amazing and historical photos next time (especially if you are a history buff in regards, Iron Maiden and other UK music legends like the Beatles and such, because Beatles play at Colston Hall too in the 60s)



More of all the above NEXT TIME..

Next, I want to share some merchandise that I got for the Iron Maiden 2017 UK Tour to support the Book Of Soul World Tour.

FRONT VIEW.
From left..

1) Maiden 17 - is a very pretty and sweet bootleg tshirt that I saw was on sale at the road side outside of the Liverpool Echo Arena and Birmingham Barclaycard Arena.
I finally decide to buy it for 10 Pounds.
One of the most simple and very pretty design I see of Iron Maiden for a long time. Yes, a bootleg, a fantastic fan design this one.

The rest are tour tshirts for 2017, 
2)with second from left is the UK/IRISH TOUR TSHIRT for the whole UK Tour. 
3) 3rd from left - Thats a new design EDDIE for 2017 with the Mayan Eddie Theme.

4) THAT KILLERS TSHIRT, its always the same problem with Iron Fucking Maiden.

They tease, people got excited thinking Killers was going to be on the setlist once this design was made into a 2017 Tour tshirt.

ALL ARE PRICED AT 25 POUNDS. And, the designs even if you buy it at the Maiden Official Shop will have different tags on the collar, and no dates and places. 
Take note the dates are only sold at the venues of the show, although those who follow the news will realise that earlier on before the tour start, Iron Maiden sold the event tshirts with dates IN ADVANCE about one month before the shows reach UK. But I dont buy it then, I only buy physically at the stands when I am at the venues.
The ones at Maiden Official Shop will be priced at about 22 POUNDS with different collar tags, and no dates and locations. And I dont think that other two tshirts will be sold too. 
(it carries the black label of Iron Maiden Merchandise or something if you buy the ones without dates


this is the behind...

- Check out again the bootleg tshirt.. the behind designed like a football jersey...



- again.. the second tshirt is the rear of the BRITISH/IRISH TOUR TSHIRT
and its has a very very cute Cow.
SO the story is Eddie on the bike travelling all over UK and Ireland, as the front design goes, being a nuisance with a vehicle who got into an accident, the front design has all the directions and places Maiden is going to play with some flags on the flyover.
Eddie got into trouble on the road and hit the poster wall advertising all UK dates, makes a hole and off he goes again.
And as those travelling in UK will know the roads sides are all fields with lots of cute cows so there is one right there being a busybody.


- The rear of the 3rd jersey is also a new design. There are a few other tshirts with this design, but I dont buy all. I rather buy a few more UK tour shirts for my love ones.
- the one most on the right is the Wasted Years design. A song they played on both the 2016 and 2017 section of the book of soul world tour.

This is the tagging... of the official merchandise tshirt sold for the british part of the world tour 2017, and as can be seen for the bootleg, the label (I think its fruit of loom), is snipped off.
I think its a practise of British bootleggers? I am not sure.
I am not cordoning bootlegging for monetary profit. But I think everyone have to admit this is a very pretty tshirt.


OK one more shoot of the cute cow... and the dates..


Allow me to tell you, not only the above pretty thshirts only available at the shows.

but there are others pretty tshirts too, there is one THE RED AND THE BLACK, looks like an American Baseball Tshirt. 

Allow me to say, I have done quite a few backpacking travels for different tours, not only on this tour is Maiden playing beyond beyond expectation and really unbelievable they can top up their usual 666% performances of the past to a new 667% performances for this tour (2016 was amazing but the 2017 was another planet completely)
and the merch is simply amazing this year. Its like so many bands merchandise but actually its all Iron Maiden.
(aku ringkaskan, design2 atas tu Maiden 17 tu tipu nye, orang jual tepi jalan tapi cantik giler, so aku beli satu, Sweet 17 sangat tshirt tu.
Yang lain semua hanya jual kat tempat show je.
Yang British Tour Eddie naik motor tu, ada jual kat Maiden nye website tapi takde dates dan lokasi, dan bukan je takde tarikh dan lokasi tapi tag pun tak serupa, kalau beli kat official maiden website dia pakai tag Iron Maiden warna hitam tu. Yang lagi aku rasa memang tak jual.
Yang design tiga dari kiri tu Eddie lukisan baru untuk 2017

Belakang dia pun sama lukisan baru 2017
ikut tema Mayan Book Of Soul
Yang akhir tu design lama lawak nye korang tahu la tshirt ni ada, orang ingat Killers dalam setlist. Puaka besar ni Iron Maiden ni.

Also tshirt tour British/Irish tu ada cerita , design depan Eddie naik motor, dalam design depan korang tengok ada papan tanda tunjuk tempat2 bandar2 Maiden akan pergi, dan Eddie cam pelesit sampai ada kenderaan eksiden tu korang tengok betul2, ada orang kibar bendera England, Scotland contoh nya.
Kat belakang dia, Eddie tersasar, tersondol banner poster Iron Maiden untuk UK tour ada dates tu semua.. lokasi semua.. lepas tu ok, masuk jalanraya balik.
tapi sapa travel kat UK, naik bas, naik keretapi, tentu tahu kiri kanan semua ladang2 ternakan lembu kebanyakkan jadi ada seekor lembu jadi mak kepo la gi tengok lobang tu ).




OK before ending this post... 

MARI KITA CUCI MATA

some shoots of Maiden live on stage I took... on different shows, I stand at different places, and managed to move around a bit and there.
I manage to get some pretty photos of Maiden. Actually its more like I got lucky really...

Dave Murray, Adrian Smith and Janick Gers together in one photo. I always got difficulty getting them together in one photo shot. The magnificient Three Amigos. (I think this was in Aberdeen?? I forgot).


There is more of this scene I snapped. I will choose a prettier one next time.
This is just some photos.
I know its not nice, but its what I like, and for me they are all beautiful photos.

Below..
Bruce Dickinson, Ohhh I was trying to get him for Death Or Glory.. That monkey sequence and all that , and I think I was a little bit successful. More next time.




Last photo for this blog post, till next time.....

The one, the only, there will be no one more like him ever....

Mr Steve Harris.




Till next time bye.


FULL REPORTS OF TRIPS AND FOOD AND THE PHOTOS OF DIFFERENT CITIES AND LIVE PHOTOS.. all next time, dont know when. haha


Saturday, June 3, 2017

Review HATS OFF TO LED ZEPPELIN -Live In Singapore 2nd June 2017




Lets take a break from talking about my backpacking trip walking around exploring cities and places in Scotland, England and Wales and bus and train journeys all over UK watching Iron Maiden on their just simply spectacular and their jaw dropping performances of the just completed UK Tour.
I did not backpack the whole tour but whatever shows I saw, its just that. Simply magnificent performance from the band with a great setlist for this Book Of Soul Tour (Tears Of A Clown dropped for the 2017 part of the World Tour, and swapped with Great Unknown is I thing its a bit slow and it slows down the pacing after a furious start of the show. LOL!! But I really love Tears Of A Clown live renditions on the 2016 shows I saw)

Today I want to tell about the just completed HATS OFF TO LED ZEPPELIN experience I had, just now. I have to agree with all the accolades given to this UK Tribute Band. Best band, nearest to the real thing, and whatever all else.

Lets switch to Bahasa Melayu Malay Language for a while.


Led Zeppelin beraksi kali terakhir tahun 1980, jadi seperti The Beatles, Elvis dan Michael Jackson (aku recommend tengok Tribute Show - "Michael Jackson Thriller WEST END LONDON Theaters nye show, Smooth Criminal siap ada senget badan, tapi nak tengok clear kena beli tiket mahal, tiket murah paling tinggi, pasal tradisional theater bangunan dia macam opera2 zaman dulu gitu, aku ada cerita pasal persembahan seni di bahagian West End London kat blog ngan details dia sila carik sendiri.)
So... Kalau peminat masa kini nak rasa tempiasnya, nak cuba terokai cammana persembahan2 band ni zaman lampau, maka kena carik tribute performers handalan. 
Hats Off To Led Zeppelin ni bukan calang2 nye band, mereka dinobat antara band tribute terbaik di UK selama beberapa tahun, mereka dapat sponsor2 yang tak dapat oleh band tribute lain, mereka disokong dan diberi pujian oleh mereka yang ada nama dan bersangkut paut dengan sejarah Led Zeppelin.

Dan memang, apa aku saksikan, Hats Off To Led Zeppelin memang dahsyat tadi, 
Takkan dapat aku rasa tengok Led Zep main, tapi dengan nonton band HOTLZ ni, boleh rasa sikit betapa hebatnya Led Zep beraksi dengan bermacam2 lagu dan lagu dorang pun komplikated giler.
Betapa handal nye pemain2 muzik nya, betapa hebat penyanyi nya.
Dan seronoknya, persembahan tadi di Kallang Theater ni pakai lampu stage yang best giler. Jadi memang persembahan nya menampakkan suasana Gah.
Dan penonton pun semua sporting, aku rasa penuh jugak tadi... berbagai lapisan umur. Semua pun minat Led Zeppelin.

Dan pada aku tengok band ni mendengdangkan lagu2 Led Zeppelin, bak kata Jack Black, the greatest rock n roll band ever, macam mengimbau kembali kehebatan ROCK MELAYU.
Ingat tempat ni kumpulan MAY sambut 25 Tahun mereka beraksi, dan Rusty Blade, Unwanted etc pun main kat sini.
Lagi sekali aku cakap, aku sebagai peminat rock Melayu sangat bangga dengan kehebatan 
band2 rock Melayu dari dulu sampai sekarang.
Ada masa untuk Iron Maiden, ada masa untuk rock, dan ada masa untuk jadi peminat heavy metal omputeh dan backpacking Eropah untuk Metal, tapi ROCK MELAYU TETAP DI HATI, dan TETAP DALAM MP3 AKU (contoh bila aku gi Hellfest ,sorang sorang, aku pastikan MP3 player aku semua lagu ROCK MELAYU, ingatkan aku yang AKU NI ORANG MELAYU!!!!!).

So Melayu jangan malu dan terima hakikat dengan kehebatan band rock melayu baik band Malaysia atau Singapore.

 paling seronok tengok bassist dia masa persembahan ni tadi, yang sebijik macam John Paul Jones, tukar2 instrumen. Sedangkan Penyanyi dan Peman Gitar memukau penonton dengan aksi dan kehebatan persembahan mereka, tapi pemain bass seperti mana John Paul Jones yang menambat hati aku dengan sumbangan nya pada persembahan ini. 
Akhirnya, seumur hidup aku, aku baru dapat rasa cammana nak tengok betul2 cara lagu No Quarter dimainkan live. Tak gua tak nangis, tapi gua sedih... Dahsyat bassist main keyboard dekni, sebijik John Paul Jones.
Drummer tak yah cakap la. Ni John Bonham nye posisi siot dia duduk dan main.

Senarai lagu dimainkan , kalau kata aku yang pilih setlist nak lagu2 aku suka pun mau 4 jam tak abis. Tapi of course kalau aku pilih, tentu banyak lagu slow, dan mesti otak kejong siak show jadi slow down. haha.

Dan banyak giler lagu2 popular dan famous dan disukai ramai, dikenali ramai pun tak dimainkan.
Tapi ok la, Hats Off To Led Zeppelin main dalam 110 minit.
Aku tape show ni dan aku dapat bootleg hebat (sorry ye gua masuk bakul angkat sendiri), tak kuat la volume dia so lain kali aku upload kat youtube channel aku, sapa minat dengar pakai speaker komputer atau soundblaster ke hapa ke).





OK aku tukar balik cakap omputeh.. Ni setlist nya...

SETLIST- HATS OFF TO LED ZEPPELIN 
2nd June 2017 , Kallang Theater SINGAPORE
Total Playing Time (1hr 50mins based on my recorder timing for my personal collection live bootleg)

I hearing back the show, This should be the setlist tonight. An uptempo pace this show. Very energetic.
Its been a very very long time since I hear Led Zep songs in my collection.
So its so refreshing and fun remembering each song.

Or as Jack Black says in front of Barack Obama for the Led Zep Induction to Rock N Roll Fame,
THE ZEPATHON. 
OK song by song played and some info observation.

1. ROCK N ROLL
2. IMMIGRANT SONG
3. BLACK DOG
4. RAMBLE ON
5. NO QUARTER
6. THANK YOU
7. GALLOWS POLE (bassist/keyboardist extraordinaire plays Mandolin this song)
8. HOW MANY MORE TIMES (BASS SECTION)
(Drummer swapped snare drum, and band take opportunity to introduce each member to the audience, the guitarist says the singer last year was named as top 4 vocalist in UK in a magazine in UK. A really Proffesional act they are I dont think many people realise it of the drums problem)
9. THE LEMON SONG
10. THE OCEAN
11. THE SONG REMAINS THE SAME (Famous Double Neck)
12. GOOD TIMES BAD TIMES
13. TRAMPLED UNDERFOOT
14. CUSTARD PIE
15. KASHMIR (Longest applause at the end of this song)
16. SINCE I'VE BEEN LOVING YOU
17. Song of Hope aka Led Zep Wedding Song aka STAIRWAY TO HEAVEN (double neck again, of course)
18. HEARTBREAKER
19. CELEBRATION DAY
20. WEARING AND TEARING
21. WHOLE LOTTA LOVE (with DAZED AND CONFUSED mid section).

 I would say some fast songs rare gems played.
1hr 50mins.
Excellent, worth the price of the ticket.





Review and opinion of Hats Off To Led Zeppelin live just now.

So what can I say? If this band comes to your town, village, country, void deck of your flat, neigbouring country, etc. Go and See Them.
Buy a bit more expensive ticket so can see more clearly. LOL!!
Worth It.

I will never see Led Zep plays. It is impossible.

So listening to their music, and watching videos of their live performances,
but just now watching Hats Off To Led Zeppelin,
maybe.... just maybe, "I got that just a l,ittle just a little bit" feel of the actual power of Led Zeppelin live.
It must have taken a lot of discipline, talent, practise, hard work to deliver a full Led Zeppelin setlist show.
So like I say, at least I got an idea.
Kashmir was brilliant and rightly receive a long applause.
And at last, I got an idea of how No Quarter is played live and I did not cry. A most beautiful yet Miserable song of all time, this No Quarter.

- So Man Of The Match for me just now is definitely the bassist also keyboardist also Mandolin player.
Though all is amazing performance from whole band.
- The drummer, OMG.
- The singer. (Can Ritchie Blackmore try him out for next year's Rainbow lineup please...I will be there for the first show again, just like in Loreley Germany last year with fans from all over the world, and you have signages indicating Iran fans, so if Iran Rainbow fans is there, surely it means the whole world is represented to salute the return of Ritchie Blackmore's Rainbow after 30 years)
- The guitarist. So... if he is that amazing, so how could Jimmy Page playing a full Led Zeppelin show be? LOL!!
Hope to see them again.

Like I say above, if I can request songs, at 4 hrs mark the band is still on stage LOL!!
No Achilles Last Stand, no In The Light, no All My Love, no Tangerine, no Communication Breakdown, no so many. But its not possible with so many songs of Led Zeppelin that I really like.

Thats about it.

Next post back to all the travels, food photos of all over UK, photos of exploration of streets and corners and mosque, sight photos of different cities and locations and of course pretty pictures of Iron Maiden on stage taken by me... me ... me...

More photos of the band Hats Off To Led Zeppelin.. below....
If I got time I will upload the full audio of the show on youtube for all of you to check them out.
Remember the audio bootleg does not represent their actual superb sound, but it gives an idea of how good they are...

Bye.


p.s - To All Muslims, continue to have a great and wonderful Ramadhan.





Does Anybody Remember Laughter??  (nope).






Oh Let The Stars Beat Down Upon My Face.. Stars To Feel My Dreams...
I am a Traveller of Both Time and Space... To be where I have Been...






Monday, May 29, 2017

Cavern Club Liverpool, terrorist bombing Manchester dan pengamatan aku, gezek satu dua foto Iron Maiden on stage, dan Liverpool Central Mosque (masjid besar Liverpool).(My Maiden UK 2017 backpacktrip to see Iron Maiden thru out Scotland, Wales and England)

I'll speak in market-street-style-talk Bahasa Melayu then I switched to English. As usual Bahasa Melayu has all the gossips and sensitive things.

FIRSTLY TO ALL MUSLIMS WORLDWIDE.
HAPPY WONDERFUL RAMADHAN.
May this year be better than the last.

Masa Terrorist bombing kat luar Manchester Arena (DEKAT LUAR YE), takde kena mengena ngan dalam indoor stadium tu, (dan IRON MAIDEN baru main kat sini dua minggu lepas) Pengebom tu kat luar stadium, jadi tolong jangan jadi bodoh pergi marah2 security, pergi marah pihak polis kenapa tak cek bag, kenapa tak cek tu tak cek ni.....

dimana semua orang boleh berdiri, sebab tu masa aku tahu lokasi dia dalam hati aku cakap "abislah ramai ibu bapa tunggu anak2 kat luar nak jemput pulang, mereka yang tentu mati sapa tunggu kat luar dengan pengebom tu", pasal malam tu kan persembahan artis yang peminat semua budak2 pompuan. 
Sapa yang keluar paling cepat masa show abis, pasal nak elakkan jam, atau nak balik cepat, dorang yang paling teruk kena.
So aku tahu masa aku kat Bristol (by the way Cranberries cancel kat Bristol, Delores sakit) wassap dari better half aku pasal Manchester Arena kena bom , aku kat UK tapi aku tak follow news, dan aku dah tido la kan pasal aku memang kat UK apa, tu bomb meletup kul 11 malam, aku dah marah2 Cranberries, "weak la Delores, sakit sikit kensel. haha", so aku baca wassap tu "reaksi aku ialah Biar Betik!!"

aku macam... okayyyy aku baru tengok Iron Maiden kat Birmingham 16,000 orang (Birmingham memang dahsyat, memang berdebar ok tengok indoor stadium dia, BAPAK BESAR!! aku ada rakam beberapa video dari tepi nanti aku tunjuk lain kali dan terus terang la kan, Birmingham tempat Hardcore la kan kalau band rock main ni semua.. macam aku cakap Birmingham dan seluruh kawasan Midlands ialah jantung muzik metal dan rock sedunia..) , , dan Liverpool 13,000 orang peminat Iron Maiden (korang tahu tak Bruce buka cerita pasal Liverpool nye team bola, kena boo rabakkk hahaha, nanti aku cerita)
 dan memang nak jadi cerita pengebom tu pilih Manchester, mungkin pasal Manchester rumah dia, dan dia dilahirkan di sana so mungkin dia tahu kawasan tersebut dan aku terus macam... oooo kayyy apasal "soft target" orang gi tengok persembahan musik sey... dah tu terang2 show budak2 suka kan? grande ke hapa tu...
yang mati semua budak2 pompuan umur ada 8 tahun je. 
Susah nak bayangkan dan nak dianalisakan oleh otak aku tentang cara pemikiran sesetengah orang dan hati dan jiwa mereka.

dan memang suspen apa jadi seterusnya, tapi terus Maiden cakap show dorang macam biasa teruskan, terus aku lega, dan persembahan seterusnya IRON MAIDEN dan jugak yang aku gi tengok selepas pengemboman di Manchester ialah dua hari selepas tu di Cardiff.
Nanti lain kali aku cerita, pergi tengok Iron Maiden main tapi memang nampak Polis bertugas, tapi Police jenis SWAT Team.
Police yang bawak "machine gun" "machine gun" gitu bukan revolver.
Memang heran la... nak tengok "Iron Maiden" ada ni semua... nanti la aku cerita ye lain kali...
Nari aku cerita pasal Cavern Club, dan aku gezek satu dua gambo aku snap Iron Maiden atas pentas kat merata tempat aku gi tengok dorang main seluruh UK, dan last sekali aku gezek foto aku gi semayang jumaat kat Liverpool.

Dan... aku terus terang cakap, masyarakat UK rata2 takde masalah ngan orang Islam, orang Islam bebas bergerak dan buat aktiviti tanpa apa masalah, bebas meniaga dan PERNIAGAAN ORANG ISLAM memang top di UK.

Korang bayangkan beribu2 orang dah giler babi tengok Iron Maiden lapar, abis show, apa lagi yang bukak? cuma pub, drinking spot, dan kedai2 majoriti orang Islam yang jual kebab, burger dan sebagainya. Semua pun dengan tshirt Iron Maiden semua serbu kedai2 orang Islam dah kebulur.

Cuma ada beberapa ekor manusia je dalam internet yang taruk racun nak rosakkan hubungan orang Islam dengan bukan Islam, tapi untuk aku, depan mata aku.. Insyallah takde beza.
UK adalah satu tempat yang kita boleh tiru pada aku cara kehidupan berdisiplin dan majmuk mereka (KALAU DORANG TAK MABUK LA!!).

So again aku cakap, beberapa ekor manusia je yang sengaja nak racunkan hubungan dan keruhkan suasana.
Tapi untuk aku... selagi Bruce Dickinson SETIAP MALAM atas stage cakap " We Dont Care What Is Your Religion bla bla bla"... untuk aku peminat2 Iron Maiden semua gerek dan satu hati la satu dunia. Semua mungkin tak dengar apa Politician cakap, tapi apa Iron Maiden cakap, akan dipasang telinga.

Aku memang sedih, korang ingat dua tahun lepas kat Paris kena terrorist attack yang band rock tengah main kan?
OK kau tau tempat tu La Bataclan, setahun sebelum serangan tu aku ada kat dewan tu tengok EXTREME main.
Dan bila terrorist attack tu terjadi dan aku baca laporan2 mula keluar, aku tak tipu, aku boleh bayangkan apa terjadi.. pasal kat mana tu description cakap Terrorist masuk, dan start tembak, dekat situlah aku diri dan tengok Extreme main. Aku diri kat belakang, dekat tempat merchandise jual baju band kat sudut belakang La Bataclan, kat situlah ada pintu kaca masuk keluar. So memang sapa diri situ la first yang kena tembak satu satu jatuh.
Dan band atas stage EODM ingat kat belakang sekali ada orang letupkan mercun kot ceritanya...

Dan memang boleh imejin pasal aku memang betul2 perharikan setup La Bataclan pasal cantik giler masa aku kat sana. tingkat dua ada boleh isi berapa ruang untuk duduk..
bawah semua... hurray hurray all standing La Bataclan. Kalau aku gi Paris lagi, aku nak gi La Bataclan (korang naik mrt sampai kawasan Republique), pay my tributes.

So mungkin orang2 Paris yang hurray hurray keliling aku malam tu masa Extreme main, ialah peminat sama yang mati, ada 50-60 orang mati kan kena tembak malam tu, dan ramai lagi cedera, trauama malam terrorist attack setahun selepas tu. 

Ye la, peminat band rock berapa kerat je kan.. orang tu orang tu jugak gi tengok lain2 rock band beraksi.
So memang tak tahu apa nak cakap....

ok cukup buat waktu ni cakap pasal Terrorist Attack ni...

OK Cavern Club, tempat lahir nya Beatles.
Oooo aku nak bilang korang sapa tak pernah gi Liverpool pergi weiii.
HAPPENING GILER tempat ni.
betul2 macam mana Michael J Fox sampai 50s masa filem Back To The Future gitu...
Memang orang Liverpool ni "perangai", ada "attitude", boleh rasa lain sangat dengan bandar2 lain.
Budak2 sekolah yang kecik2 pun pakai leather jacket.
Pengsi aje.

OK So aku gi Matthew Street. Aku gi Cavern. Cavern ni kalau tempat bersejarah dan terkenal tu ialah Cavern Club, dan depan dia ialah Cavern Pub, adik beradik la dua tempat ni kat lorong Matthew Street.
Tempat ni ialah kelahiran Beatles dan bakat2 rock n roll British 60an gitu beraksi di sini.
Sampai sekarang tempat ni masih dahsyat,
penuh dari berbagai lapisan umur dari paling muda paling tua semua ada.
Semua mungkin peminat rock n roll British awal 60an terutama diterajui Beatles gitu.

Jadi memang la, macam aku trip backpacking ke seluruh UK ni tengok Iron Maiden, naik bas, naik keretapi...
aku macam pergi trip sejarah... aku berpeluang gi tengok tempat2 Iron Maiden beraksi di zaman awal hingga pertengahan 80an, aku di Bristol aku gi Hippodrome, aku gi Colston Hall, kat Cardiff aku gi ST DAVID HALL.
Ni semua untuk peminat Iron Maiden ialah tempat2 lagenda.

Jadi balik kepada Cavern Club, memang seronok, pergi sana, masuk free kalau siang hari, tapi siang malam pun sama, nak minum boleh minum, tak cukup tangan staff sana supply beer, band main..
ada dua pentas, pentas famous yang serupa gua dan pentas lagi satu, memang dua dua pentas siang hari aktif, memang sentiasa ada bands dan artist rotate kat situ, terutama tengah musim ada sambutan apa entah pasal Beatles.
Memang banyak barang2 memorabilla rock n roll 60an, dan tentunya foto dan barang2 Beatles banyak.
OK, ada dua foto tiga foto aku tampal ni bukan dari Cavern Club tapi dari Beatles Museum di Liverpool pasal untuk tunjukkan betapa keadaan Cavern Club zaman dulu.

Maka lagi sekali aku cakap, Cavern Club ni sangat menarik, maka enjoy foto2..
Cavern Club aku snap fotos, beberapa foto sejarah Cavern Club aku snap kat muzium Beatles juga di Liverpool , satu dua foto2 Iron Maiden beraksi (dah memang aku backpack untuk Iron Maiden pun), dan suasana Liverpool nye Masjid.

FUHHH PENAT OK TYPE NI SEKALIGUS... Harap takde misinterpritation apa aku type kat atas.
Aku rembat je terus sekali type.

Foto sampai abis.... enjoy...




.
.
.
.
.


So backpacking and backpacking and now its at Liverpool to see Maiden plays in Echo Arena Liverpool. What a blockbuster show Maiden put up in Liverpool, Maiden had not played in Liverpool since 1990.
I was in Liverpool for about 3 days on arrival from Aberdeen (What another awesome show in a very intimate 7000 maximum capacity all standing indoor arena)

So 3 days, I got a chance to explore some parts of Liverpool city, and PEOPLE WATCHING.
Liverpool is so very awesome place.
Like I say, the school children wear leather jackets.
They have not move on.
They are still ROCK N ROLL!!!
Attittude people, all the streets are crowded.. a very happening place.
I will tell more about my Liverpool experience next time but now its just Cavern.
I will add a few photos to depict Cavern in the early 1960s, which I took at the Beatles Museum also in Liverpool,
So Cavern has two stages, the other stage is opposite the lane at Cavern Pub.
I was there in the daytime to evening so free entry, the beers are flowing very high capacity demands I notice. I was just observing and absorbing the atmosphere.
The both stages have performers rotating. There was a Beatles celebrations so bands from around the world rotate to pay tribute to the 60s British Rock N Roll and Beatles.

Simply a magical place. Enjoy all the photos. OK on the photo of that second stage with the John Lennon photo on the left, on the right is Paul McCartneys bass...  so lots of memorabilla to ogle if you are into these kind of memorabilla stuffs from rock n rollers of all generations at The Cavern Club.

Do make a trip there if you are in Liverpool. Such an amazing place with people seems to have the "rock n roll attitude" city.. I want to find a job there. LOL!!

So Matthew Street, both ends, and along the stretch and the exterior of Cavern Club, and Cavern Pub (the sister establishment face to face to each other) and of course that famous John Lennon statue.











So the inside of the Cavern Club....









SO this next few photos is I mixed it with some historical photos I took at the Beatles Museum also in Liverpool

to give us all an idea of this amazing place in the early 1960s before Beatles get too big to play here anymore.
One photo depicts the Beatles on stage.
Another photo depicts another Liverpool band.
Another photo depicts how tight squeeze for the Beatles band on stage set up during their Cavern days.







OK I think this blog is too long...

A nice pretty photo of Steve Harris and Dave Murray having so much fun on stage
I believe this one is in Glasgow...
(taken by me , I got lucky a few times able to take some decent photos , at least for me)





ok lastly, I will tell more next time opportunity.

FRIDAY PRAYERS AT LIVERPOOL CENTRAL MOSQUE.