Sunday, December 7, 2014

Edited@ 2010hrs -Gezek Search Semalam ( Sabtu Saturday Night 6th Dec 2014 Istana Budaya)

Edits In Blue.


Aku dengar balik bootleg ni dalam bas ekpress kl-spore. Aku kerja shift malam ni..
Then aku realise, EH, lupa lak Laila Namamu Diatas.

Which shows how I rate that meleleh song, aku skip terus sampai terlupa dorang main lagu ni. Dalam banyak2 lagu meleleh era Kid, aku paling kureng lagu Laila ni, well.......
Apa pun, Search enjoy main lagu ni ye, so aku enjoy jugak layan hehehe.
OK. So aku dah betul kan kat bawah tu........hehe.


The End Of Edit.


SPOILER ALERT!!
for those who are going to the show tonight, final night.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Seumur hidup aku, first time pertama kali aku menengok Search main aku kena duduk...

Aku rasa macam aku nak berdiri..  Dan aku tahu bukan aku sorang rasa macam gitu,

Stressful giler aku tengok Search main dan aku kena duduk....

Come On Search, go and play at the place where you are at your most supreme..

the place where everytime you play, you transform the place to the "CITY OF ROCK N ROLL!!!"...

Aku bukan nak kiss ass Johor ok!! Aku cakap terus terang, 
nak tengok Search main, tengok kat Johor Bahru... Search balik kampung nye shows, giler HAPPENING!!!...
Again, I am not kissing Johor's ass ok.

Well... I had fun anyway last night...

Great time... really.. haha. Because I was expecting a generic setlist , and I am not expecting anything out of the ordinary, which is .. you know what I mean. But still I AM SURPRISED!!!!! they played Kereta Merah.

And that one song, makes going to this show really worth it..




To be continued.....review ulasan and boots...  screw-up badly boots may I add...


12 comments:

retrosai said...
This comment has been removed by the author.
deaf said...

Yes.
I remember double trouble singapore show dorang bawwk lagu ni..
Punah harapan nak lagu metropolitan

Saraja said...

Deaf, malam 4hb ada 21 lagu. SEARCH ada ubah setlist nampaknya. 1st night ada 'Menuju Puncak' & 'Diari Habil & Qabil'. 'Cakap Memang Murah' tak ada. Compare dengan list bootleg kau, sequel lagu pun tak sama. Tak tahu apa jadi, SEARCH 1st night memang dissapointed.

deaf said...

Ye ke...not bad la ye...tukar2 setlist...
Ok wait for your review hehehe

Apa pun kau bayar tiket tengok Search, expect the unexpected, tapi not necessarily in the setlist heheh

Portdy said...

Kita ada di malam yang sama sekali lagi tak bertemu

Rafi said...

dah agak dah..mana boleh tak pegi..mesti pegi punya..hehe.pembakar perasaan takda eh..

berteromber said...

harap dorang ada keluarkan dvd la nanti...

D'arsil said...

wahhh ada trun ni, dah masuk utube ke ni...

D'arsil said...

salam bro deaf, aku nak minta bootleg ni, kalau boleh lah.. hehe nak burn sendiri dalam cd lah.. boleh hantar ke? fail mp3 nya ni. ke gmail. kalau boleh tu, aku letak lah sini alamat gmail aku

natiaspure666@gmail.com

segan juga ni nak minta, tapi cuba sajalah hehe.

aquarius morius said...

Blogwalking sambil baca entri. :)

Aquarius recently post : Bagaimana akhirnya saya berjaya atasi masalah rambut gugur

bayam said...

Last nite ada Kau Pergi

deaf-angel said...

thanks Bayam
Full setlist ada?