Friday, February 20, 2015

CANCER (BARAH) Bruce / If it all ends now / Bruce 17th June 2014 in action photos


(All photos on this post focussing on Bruce Dickinson was taken by yours truly, LOL!!,  
in Belgrade SERBIA  on 17th June 2014 when Maiden gave another of their, at least in my view “The Greatest Live Show On Earth” performance, (the band was on fire that night really..) in front of a huge huge crowd of flag waving Serbs and fans from across old- YUGOSLAVIA and all over the world in the unforgettable majestic historical setting of Kalemagden Park/Fotress.) 

*Bruce Dickinson kena barah bahagian belakang lidah dan dahbis chemo.*



If it all ends now, Jikalau semua berakhir sekarang. Kalau katalah Steve Harris hendak tentukan berakhirnya sudah Hikayat Rock kumpulan Iron Maiden, aku rasa peminat semua akan terima ngan hati terbuka. Pasal sekarang ni tak guna fikir Maiden nye album baru, tour baru dah kalau Bruce cam gini. Semua tentu nak tahu pasal kesihatan Bruce aje. .

 AIR RAID SIREN!!!.. (hahaha...)


Aku rasa harapan peminat satu je, dia pulih dan sembuh lepas rawatan Chemo semua. Hiburan2 ni semua tolak tepi dulu. Cuma barah tu dijumpai awal jadi lagi baik lah kan. Harus diingat Bruce ni penyanyi, suara dia, mulut dia, apa ada dalam mulut dia, tu la alat instrument dia.Sekarang dia dah habis Chemo dan kena rehat,
kita kena tunggu sekurang2 nye bulan Mei ni (bulan lima) untuk tahu apa berita dan langkah selanjut nya.
Anyway, korang mungkin fikir aku ni taksub la, tapi cam korang semua boleh agak bila baca blog ni, dalam dunia ni, tonggang-terbalik aku melibatkan benda2 international ni, dua je yang betul2 aku akan sanggup menyusahkan diri iaitu – Iron Maiden ngan Arsenal. So harap korang paham. Dua je, tapi tahap tonggang terbalik aku terhadap ni dua, aku rasa tahap extreme jugak la, hahaha. Ni pun aku tahu je Bruce kena cancer, terus hantar WASSAP kat love ones aku, nak bilang aku tengah rasa sedih. Aku takde masa nak tengok TV, setiap hari kerja aku, aku perlukan dua jam pergi kerja dua jam balik kerja naik bas, naik keretapi, jalan kaki lagi.. aku takde time untuk banyak hiburan duniawi,... tapi Iron Maiden dan Arsenal.. ni dua aku pastikan aku dapat luangkan masa untuk ekori segala tok nenek perkembangan dan diskusi.

Memang dari aku sekolah rendah , Arsenal dan Iron Maiden, ni dua ialah teman sejati aku (Aku kenal dunia, aku kenal apa tu DUNIA, dari ni dua), ni dua yang hadir semasa segala yang manis dan pahit dalam hidup aku.... Arsenal dan Iron Maiden. (walau Arsenal terutama Wenger memang dah berbakul dah kena maki ngan aku haha ), memang dari aku sekolah aku berangan cammana agaknya dapat tengok Maiden main live, cammana dapat tengok dorang main kat Donington, bila lepas aku baca cerita dorang nye headline Donington yang 107,000 orang tapi dua mati tu ngan lineup bands paling fantastik la, aku berangan itu satu je la, dan impian aku terlaksana aku dapat tengok Maiden main kat Donington, ngan setlist SSOASS nye era jugak.

So Bruce tak kenal aku, tapi aku kenal dia aku sayannngggg dia dan Maiden lain, sayang sebagai peminat, bukan sayang GAY! ok!!! kikikiki..... (RVP pun aku actually masih sayang, walaupun dia KNNBCCB paling puaka dalam dunia, pasal dia KAPTEN team aku!!, selamanya dia ialah Captain Arsenal, HERO kepada semua peminat Arsenal yang buat salah caturan, sekarang dia pada pendapat aku NOTHING! kat kelab baru dia aku rasa, kalau la dia staydulu, a big mistake betul....).
Ok sambung balik,
Patut la tiba2 terus semua DIAM je tanpa berita Maiden sedang sepatutnya awal tahun ni banyak pengumuman dijangkakan.
Sedang peminat satu dunia tengah spekulasi, kutuk2, mengomel dan complain MANA BERITA TERBARU KREATIVITI MAIDEN? APA JADI ALBUM BARU? MANA TOUR DATES? NEGARA MANA MAIDEN NAK MAIN TAHUN NI????  TAKDE LIVE ALBUM DAN DVD TERBARU MAIDEN ENGLAND 2012-2014 ke? APA JADI HEADPHONES MAIDEN TU??

Rupanya dalam diam dan dirahsiakan, penyanyi yang disayangi tengah sakit dan terima rawatan chemo. 

 Ohhh I love the holes in the Union Jack LOL!!


AKU RASA AKU NI MANUSIA SANGAT BASTARD!! Pasal aku memang menyumpah2 Maiden pun.
Dari dulu sejak internet ni makin berleluasa sampai sekarang, waktu band2 lain semua informasi semua tiptop kerana kemudahan persebaran berita melalui internet, tapi Maiden asyik lembab nak keluarkan berita mutakhir mereka. Website Rock, Dangdut, K Pop dan Techno pun dah cerita pasal berita terbaru Maiden, baru website rasmi Maiden announce. Ok, ok, aku exaggerate.
Apa pun, harapan ialah Bruce sembuh. Nyanyi ke, Iron Maiden ke, hapa ke ni semua tak penting. Tapi dikhabarkan memang album baru dah habis rakaman penuh dah compete. Dibuat secara Rahsia hujung tahun 2014, sebelum Bruce pergi cek-up doctor Krismas lepas.
Jadi kita tengok la macammana.

p.s OK OK Aku baca lagi satu teori peminat pasal NINJA kat kad krismas tu hari... Headphones Maiden nanti dikeluarkan ONKYO. Onkyo syarikat Jepun, pasal kalau tengok betul2 Eddie tengah curik tapes dari Studio tu dia pakai Onkyo nye headphones. Tapi teori aku tetap tu nak tunjukkan Maiden akan pergi main kat Jepun untuk balas balik TSUNAMI 2011 yang buat Maiden tak dapat main untuk peminat dorang kat Jepun.
.
.
.
.

.
.
.
.
SO MORE PHOTOS of Bruce in Belgrade Serbia 2014 by me, Yes its ugly, but hey, each photo was taken with much love and respect by a fan, so thats all that matters..... I HOPE YOU LIKE THEM. I REMEMBER I HAD POSTED STEVE HARRIS, ADRIAN SMITH (of course...LOL!!) and I cant recall. I will update more. I got some photos of Janick when he goes to the Dave Murray side.
I wish one day I can see Maiden again, and I try to stand near Janicks area of the stage. I want to see him more clearly in action thru out the whole show LOL!, but as usual the pull of Dave Murray and Adrian Smith is too much.
THAT MEANS MAIDEN MUST CONTINUE TO PLAY. THAT MEANS MAIDEN MUST COME BACK HERE!! As Bruce Dickinson had said from the stage in 2011.


So Bruce, wishing you a Speedy Recovery and best wishes to you and your love ones (cehhh as if he will read this LOL!!!). 

Bruce is always comical during the solos of Aces High... 









BRUCE PLAYING A FOOL ON JANICK'S GUITAR DURING SANCTUARY...
and what did both of them play? I still got confused of the melody...
Was it the Woody Woodpecker song or something/ LOL!!!!

And Check Out STEVE'S strap and wireless.........  WEST HAM all the way...

Ohh me and my love ones went to Upton Park last January, I got a West Ham jersey for myself, and the name I choose to print behind my jersey was of course.... YES YOU GOT IT RIGHT!!! LOL!!!
But lets keep the number of the jersey a secret, but you can guess it too I guess hahaa.





more. of Brucey.... with walk-on Eddie, Run To The Hills it was..... (yawn.... hahahaha, and I was rooting for Die With Your Boots On, Flight Of Icarus, Prowler or something.. LAZY BASTARDS!!!) haha.




"I will hope...my soul will fly...so I will live...FOREVER!!!!!!!!!!!!
Hearts will Die, My soul will Fly, and I will Live, FOREVER!!!!!!
No No...he was not singing that song in Belgrade...

I eat my tablet if he sings that song live LOL!!!
Ah......

ENGLAND GOT STEVE HARRIS...indeed.

Hope Steve got the best decisions for the future of Maiden, 
Personally, I hope and really wish for Bruce full recovery... He should rest, but knowing the Commercial Airliner Pilot, Aircraft Businessman, Fencer, DJ, Author, Singer, Best Frontman, Speaker in him, I doubt so...

Thats all that matters, then after that lets talk Maiden new album and tour again... 



I think both these two are very stubborn. Both got their own ideas about Maiden music.
Its good they can reconciled and be together again...

Steve will not admit it, and Bruce will not admit it, but they need each other LOL!!!
As a fan, I am very happy...





I wonder whats on the minds of Steve, Dave, Adrian, Nicko, Janick and Rod right now....





UP THE IRONS !!



9 comments:

Ijau D. Koceng said...

aku ada baca berita ni kat facebook semalam...

aku harap diorang dah (senyap2) SIAPkan buat album baru...

berteromber said...

Aku baru tau berita ni semalam....memang terus bukak blog ni nak tau cerita...harap2 Bruce cepat pulih...harapnya 2011 tu bukanlah kali terakhir aku dapat tengok dia dan Maiden depan mata...

Btw...RVP tak akan merasa jadi champion of england kalau tak join United....heheh...

deaf-angel said...

Merasa, thats the word..

Merasa... dah tu je.. merasa lepas tu bye2..

not as winning it for Your Team. Yang ubat kau bermusim2, kasi kau peluang, jadikan kau kapten..harap kat kau...

Kalau dia stay, dah dia dah memang legend, aku rasa dia akan ada statue sendiri kat luar Emirates nanti.

Ni opinion aku la hehe.

Rafi said...

Tau pasal ni kat fb maiden smlm..harap bila bruce dah recover balik diorang terus rilis album baru..jgn la bruce announce nak pencen menyanyi..ngan aku skali sedih..heheh

Saudagar Mimpi ... said...

Walaupun aku bukan fan IM tapi aku rasa sedih semacam baca entry ko kali ni.
Up The Irons!

speedrider said...

Sedih pulak hangpa semua ni. Aku pulak tiap2 kali nampak gambar atau video terkini depa ni..

"tua tua pun dok power lagi atas stage eh?"


dan sampai harini aku blur, tak ingat LIVE mana, ada sorang fan dijemput naik atas stage, lepas tu dia goreng kejap lagu maiden kat atas stage. Tu betul2 nasib selected atau gimmick?

deaf-angel said...

Ermmm... aku tak pernah tau ada fan kena jemput maiden, dan main instrument siap goreng lagik..

NEKROBANGER said...

antara Patrick James "Pat" Rice dan Ian Wright...hehehe

D'arsil said...

tumpang bersedih bro, harapnya dia ok2 saja, dan meneruskan menyanyi, harapnya aku dapat tgk lah dorang ni main live depan mata.