Sunday, March 14, 2010

malam..bila rindu ku bertambah dalam ( ewah )

saje je ngah tunggu bas.. larkin terminal, seblum midnite, two minutes to midnite dan living after midnite..

( click all photos to enlarge, 1st time aku pakai blogspot upload )


orange


the other side


tido..


mop lantai


bas ada lagi stakat kl..


170 masuk spore pun 12 stengah baru last bas kalo tak silap aku


holy smoke


malam midnite kat sini apa lagi? soto..macam2 soto...mee rebus...



aku rasa dorang paham sangat lagu blaze of glory part " i got an old coat for my pillow, and the earth was last nights bed ".



ah ni bas aku, ni dah lambat...dah 12 setengah gitu pasal bas ni nak sampai larkin kena trepik jem kat Tangkak, malam tu ada lori terbalik kat highway..



dan please never never bastardkan driver bas express...
Driver lapar...setakat 15 minit driver masuk yong peng nak makan kejap...please close one eye la...
ko gi komplen sampai usik periuk nasik buat apa kan?

19 comments:

Ijau D. Koceng said...

tadak scene ghettoness ke? hahaha...

pakcik kordi said...

deaf angel..nt blh la study dgn lu psl camera ni ...hehehe....

speedrider said...

lu dah beli ke kordi?

aiya, takleh jadi neh!

::alifdalmim:: said...

betul..setuju.

kita sedap2..lps makan masuk bas tido..


p.s: nnti sy kawen jd photographer sy ek.. ;D

WanBeruas said...

..wa biasa travel ke utara dari ipoh..memang penat..tarik hand brake tidor jap kat RnR..pastu sambung balik travel..

SkiD said...

Deaf...Puduraya dah tutup sementara...Sekarang pindah kat Jln Hang Tuah kejap..

☆ lieya latif ☆ said...

cantiknye laa gambar......clean clear gitu....puas tgk heheehehe....

dulu mase study kat uitm rajin gak naik bas malam2.....teringat jaman dolu2....huhuhu....baru sedar diri ni dah tue kui kui kui

ajie said...

lama tak naik bas jalan jauh...

PORTDY said...

tiap2 minggu naik bas turun bas kalau calculate berapa lama daaa hidup kat atas jalan huhuhu...



Life is a highway
I wanna ride it all night long
If you're going my way
I wanna drive it all night long

Through all these cities and all these towns
It's in my blood and it's all around
I love you now like I loved you then
This is the road and these are the hands
From SINGAPORE to those LARKIN nights
The PUDURAYA to KL's lights!!!

JAIRO said...

perrgghh gambar perspektif tu cun la

eddie dewanaga said...

dah semakin gerek dan rabak lu punya hasil kerja fotograf.


foto-foto jugak, gambar soto takde ke??

saya said...

hai.. salam jenguk2 blog. cerita bab naik bas ni saya dah lama betol tak merasa naik. kadang2 teringin tapi tak tau le pulak nk pegi ke mana kan. bab driver bas ni kadangmemangkesian. kepenatan menahan perot, menahan mata. as long as driver bawak dengan selamat, diam2 sudeh.. betol tak? peace!

ekha@bella said...

cantik gambar2 tu sume. menariks!!

Saudagar Mimpi ... said...

Nampak sunyi je midnight di Terminal Bas Larkin ni. Rileks je naik bas, tak yah rebut rebut.

"Cafe mana lagi" tu satu satu kedai makan bukak midnight ke?
Agaknya bila cari kedai makan tgh malam, diorg sebut "Cafe mana lagi".

eddie dewanaga said...

Berteromber,
Cafe Mana Lagi tu... asal dari 'Warung Mana Lagi' belakang Istana Bukit Serene ke???

Warung tu dulu tak ada nama, dah lama terpacak area Kolam Air belakang istana Almarhum Tuanku. Selalunya Almarhum Tuanku akan suruh budak pegi beli pisang goreng kat warung tu tiap2 petang, kadang2 dia sendiri akan start Harley dia pegi sendiri...

satu hari MBJB buat operasi roboh warung2 tepi jalan, termasuk warung ni, owner dia terpaksa pindah, tapi Tuanku bilang...

"kalau roboh warung ni, warung mana lagi aku nak makan goreng pisang...??"

Lepas kisah tu, Warung tu stay tetap area Kolam Air belakang istana, makin popular dan maju, warung tu di naik taraf dan diberi nama...

Warung Mana Lagi.



*Al-Fatihah buat Al-Marhum Tuanku Sultan Iskandar.

mhagnoth said...

Ada lagi ntah kedai game kat situ...dulu masa tunggu bus balik kg lepak main game dulu...

Saudagar Mimpi ... said...

Eddie,
aku ingat goreng pisang popular di JB cuma di MAWAR saja. hahahaha.

deaf said...

thanks for the info guys

dilaOHdila said...

view malam kamera hang ni kok cantek mbangget dep. tak yah nak guna speedlight gamaknya. tu depa dok tiduq atas kusi nampak YUNIK ya.....