Saturday, March 6, 2010

mixed feelings..

- Sedih, nak nangis dan hiba
tadi pagi, aku dapat online, satu judul buat aku rasa hiba sangat..
" Final Frontier ".
perkataan final tu..oo my gosh, konpem memang last kot pasal Steve Harris punye mulut gatal pergi cakap " 15 studio albums " seblum dorang bersara.
Semua yang bermula akan ada akhir nye...
sama jugak cam kita smua nanti mati, kat dalam kubur nanti baru eternal life begins..

- half glass full, not half glass empty
then aku baca2 posting kat forum Maiden ( yang skarang slow gilerr tengah high traffic sampai aku give up nak masuk )
satu posting aku suka - Maybe dorang buat ni jadi options dorang terbuka untuk masa depan?

- optimistik
15 ni bukan official pun..mesti ada studio album lagik...dan ada lagu2 baru lagik untuk tahun2 akan datang kita boleh look forward too..

- perasaan terhempas balik ke bumi
Nicko dah 57 kan? arrggghhhh!! tapi ramai drummer lain pun lagi tua tapi alrite je, tapi...ni Maiden.

- cemburu
CEMBURU CEMBURU aku kat orang2 kat amerika dan kanada dan parts of Europe yang dah keluar new tour dates...


- carik idea
How the freak am I going to see them on this tour or 2010-2011 new album tour?
Cammana ni, kerja dah kais pagi kais petang.. tapi Maiden punye pasal...ikattt peruttt..ni aku kena bincang ngan better half aku.. I have too hahaa..

- perasaan motivation, perangsang..
Kalau Maiden memang nak tutup kedai.. aku nak personally say thanks to them for everything by seeing them live at least one or twice more..

- pujuk hati sendiri..
takpelah, tapi kalo tak dapat mampu naik kapalterbang lagi sekali untuk nengok dorang, takpelah...i am at peace pasal dah pernah nengok sekali dah haha..


last sekali..
Perasaan Menyampah tahap 666.. dan memang macam S%*L pun...

korang nengok Eddie baru... tak macam Invaders From Mars + Predator gitu?
bodoh betul Maiden ngan management dorang..
buta ke hapa sey...


(click to view in full)

Antara official Eddie paling tak cantik dalam sejarah...selenger bacin nye Eddie.

5 comments:

Abang Ben said...

semua hidup akan merasai mati. So jangan sedih2 sangat. Realiti kita kena accept.

At least kita dalam golongan yang bertuah juga la kat Malaysia/Singapore ni. Ko pernah tengok sekali live depan mata. Aku pulak DUA KALI (hehehe...)

Itu kira klimaks le dah. I can now bid farewell calmly.

berteromber said...

Final Frontier tu pasal space angkasalepas la..ko tengok je la rupa Eddie baru tu...bukan album last la....

(kata2 nak sedapkan hati...heheh)


Nampaknya makin menipis la harapan nak merasa nengok live...

Ijau D. Koceng said...

err... tu cover art album motorhead baru ke bang?

hahaha! >:)

eddie dewanaga said...

mungkin ini last studio album, tapi lepas tu diorang akan round the globe sampai mati... gua optimis yg one day, either sg or kl akan jadi destinasi diorang...

tuah badan, siapa yg tahu.

gayour said...

apasal eddie jadi cam ni? eddie yang lama lebih mesra peminat dari yang baru ni. arghhhh!