Monday, April 18, 2011

Fifty Years of Hurt - Newcastle United

Baru abis buku ni pinjam library Kalau kita ingat team kita tongong, atau kita kenang nasib team kita macam kentang, ada team lain lagi teruk lagik..


Aku tertarik baca buku ni pasal penulis dia memang hardcore Newcastle fan dari budak2. Pergi stadium semua, ikut away game, sampai dia dah tua.. Jadi memang dia tulis tu dari point of view peminat...


Aku kureng sikit baca buku ke hapa ke, yang penulis tu dari kita baca kita dah tau dorang not a fan. Tulis pasal dorang kerja, atau pasal topik tu tengah 'flavour of the month '. Buku ni ada cerita sampai gaduh2 antara Lee Boyer ngan Kieron Dyer yang kita semua tentu masih ingat lagik.. PALING LAWAK DALAM SEJARAH, bergaduh ngan team mate masa game tengah on. Best la buku ni especially zaman Kevin Keegan, zaman Gullit ngan Sexy Football dia, dan dari buku ni, memang la Newcastle Fans memang gerek. besok sambung...

3 comments:

berteromber said...

aku kalau cerita pasal Newcastle ni teringat zaman treble 99 dulu...Man Utd menang 2-0 kat final FA Cup tahun tu...

tapi kali ni harapan treble dah hampeh...tapi nasib liverpool bagi cerita gembira kat Emirates malam tadi...heheh...

HaLiL said...

macam menarik buku ni, kalau buat film bagus ni, macam film2 hooliganism fan West Ham.

berteromber:

terima kaseh la skit kat liverpool, liverpool memang baik dan bersemangat juang tinggi.

♥♥♥♥ dilaBanGi ♥♥♥♥ said...

dep, aku dah termiss banyak entry rupanya erk...sorry dep.
kalau aku minat macam hang ni Iron Maiden mesti kita leh kongsi info sama kan dep. aku minat Food review yang dok buat tu, marbelles aaa