Friday, February 17, 2012

rock melayu di suratkhabar minggu ini..

aku ni baca suratkhabar selalu nye dah lepas dua tiga hari orang lain dah baca baru aku ambik dan aku baca.
Pada aku tak basi la, basi cuma berita sukan aje kira basi, lain2 topik, berita dunia ke, berita tempatan ke, tak jadi hal baca lambat sikit.

Remember " IQRAK ". and kalo sapa rasa dorang bijak pandai nak tunjuk terror atau nak bodoh2kan kita, ah susah sikit ah.

Anyway, terkejut aku tengok baca berita pasal rock bands melayu kat sokkabar melayu Singapore minggu ni.

So a huge full page full colour latest story and interview with the THREE members of Lovehunters.

As you all know 1st of January last year, Lovehunters did a full house Esplanade Concert Hall THREE hours longs incredible show which was also their farewell.

Ah, kat artikel ni ada sebut pasal dorang main last part semua bukak baju then kat cable tv pergi tunjuk the footage without censors or something haha. Makcik2 bising kot hehe.






Ni Lovehunters ceta ah pasal pompuan2 , tattoos, drinking culture, drugs etc etc masa zaman muda2 dorang or something.
Interesting reading.

Next


Last Minute punye penyanyi lelaki was featured for his new band, Mann Defera.
Aku expect nice Malay rocks songs from this band bila/jika/kalau dorang release dorang nye first cd nanti.
Ala...last minute...lelaki pompuan duet - dari mata tentang mata hati mula bergelora...

Kaset Clash Of The Bands dulu2 tu hehee...




ok next

Yakamashii dapat prominent coverage in colour jugak, tukar nama jadi Sundae untuk dorang nye radio-friendly songs album yang dorang nak release nanti. Seems M Nasir also advise dorang pasal ni or something.
Tapi , apa aku gather the Yakamashii name dorang retain and continue for their heavier rockier music they are known for.


Aku bukan big fan of dorang, tapi ada la pernah tengok dorang main. And of course, its nice to read about Yakamashii going to Indon for some heavy rock shows etc.

last kopek and the most happening news of all tapi ni kat sokkabar omputeh kecik aje,
Tadi sebut Esplanade Concert Hall, tadi sebut M Nasir.



We got Kembara back after 25 years it seems.
Aku rasa ni lineup last kopek Kembara before dorang cease to exist 25 years ago. The five man line up.
Jadi Kembara reunion, 22 April 2012 kat Esplanade. Dah 25 tahun eh? rabak lama tapi rasa kejap, hidup ni cam musafir lepak kejap bawah pokok sebelum dia resume dia punye journey aje.
I think, definitely Kembara nye gig ni going to be sold out surely fast..

Aku siap dah cek rota kerja apa hari tu haha. Giler ah, tapi its Kembara.. and they have great songs that all of us grow up with. I dont even know where to start. ok la, Kembara ni bukan exactly rock melayu la kot haha.

8 comments:

matakucing said...

kembara, nyanyi lagu rakyat kalau show kl must GO

Faizal and Anna said...

Wow! Kembara reunion..biarpun xbrp familiar ngan lagu2 awal diaorg..rasenya show ni kena masuk dlm list "wajib pergi"..hehe! Rock terus Rock..!

iaryylr said...

kalau nak tengok kembara jangan lupa bawa kit kat :)

flaming skull said...

yup...lepas tu bole terbang ke malaysia

flaming skull said...

i love kembra...byk lagu lagu nye yang best...faveret aku hati emas la

aku HIV positif said...

confirmed! tak perlu tatoo, arak, dadah, seks bebas semua benda tu utk dptkan feel dan jadi rockers.

p/s- kembara memang aku follow dari first album sampai tak ada album.

berteromber said...

kalau yang reunion tu line-up trio A Ali & S Sahlan...teruja jugak aku nak nengok..

Saudagar Mimpi ... said...

Oh No!
Kembara!!!!!