Sunday, July 31, 2016

random photos - europe 2016 (the tranqulity and not so peaceful moments) - foto itik, foto bilik rumah orang aku sewa, dan sebagainya.

Hello All..
Today, lets just look at some random photos of my rocking europe 2016.
I wish I can blog in detail next time, hopefully next time...

But for now.. random photos..



Donington Park Download Festival SECOND STAGE.
BREAKING BENJAMIN is playing. They are good, I like this band.

Boleh nampak platform tinggi tu, tu untuk OKU, orang cacat, buta, pakai kerusi roda, apa je la dan sebagainya...
Walaupun Download Festival Donington Park memang kena cemuh dan asyik kena kutuk je cara organasasinya, tapi tetap festival muzik di Eropah dah sampai tahap tinggi ni semua untuk semua peminat muzik.

Kalau HELLFEST, tak payah berbual ok, sapa pakai wheelchair, kerusi roda, betul2 bawak kaki TSUJDER, bawah kaki IMPIETY, bawah kaki Destroyer 666, waktu dorang main....
paling depan kat kaki pentas LOL!! 

Sorry i realise below photo not fully uploaded. Will repair it soon. LoL.




AIRBNB moments...

I was always lucky with AIRBNB.. Basically I get the whole house usually.. LOL!!

Ni tempat bilik aku tidur kat rumah orang, ni yang kat Derby, aku pakai sistem airbnb pasal aku boleh dapat harga2 murah...
selalunya, end up, aku dapat konker bilik air, dan dapur dan sebagainya...
tapi aku mainkan peranan, sebagai seorang yang datang tumpang tidur, sopan santun dan jaga rumah elok2...
dan selalunya, tuan rumah terus alrite je apa hal pun...
dan langsung tak nampak muka sapa2 pun lepas hari pertama aku jumpa tuan rumah ambik kunci rumah.

Derby moments... DUCKS and PEACE AND TRANQULITY BEFORE THE CRAZY RAINS AND HORROR MUDDY SWAMPS OF DONINGTON






This is the scene of Nightwish playing....

This is when I am a bit late as I went to watch Electric Wizard and GOJIRA plays in stage 3 far far away walking distance... LOL!!!



NO DENYING, NIGHTWISH HAS LOTS OF FANS.


LUMPUR YANG SANGAT GILER, bayangkan air lumpur semua turun mengalir pergi bahagian depan pasal Donington Park ialah bukit2 gitu, dahsyat...


ELECTRIC WIZARD AND GOJIRA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Two different worlds completely these bands, but both are so rocking... and they have certainly lots of fans in stage 3 of Download Festival 2016.





SOME RAIL PHOTOS IN GERMANY...

Oberwesel this one....  I need to change trains in here or was it another station I forgotten, from Franfurt to Sank Goar to see Ritchie Blackmore Rainbow plays in Lorelei...

I have a wonderful 4 nights stay in the small town/village of Sank Goar facing the Rhine River.





SANKT GOAR from hilltop.




Kat Sankt Goar pun aku duduk tumpang kat rumah orang gitu...

Dan lagi sekali, bilik air, siap dapur.. AKU PAKAI SORANG... 

Kalau nak masak ke hapa ke, sila bawak sabun sertu..


MEGADETH IN DONINGTON,

Megadeth, in the last minute was given permission by the Promoter to play an extra song.

WHAT EXTRA SONG THEY PLAYED??

THEY CALLED UP NIKKI SIXX ON STAGE TO PLAY ANARCHY IN UK..


A nice rare moment to be there and see them do this. LOL!!

And Dave Mustaine give TRIPLE H the WWE star some Lemmy Award..








Waiting for the owner of the house that I rented a small room to sleep in to arrive in Derby.





OK last saje nak cakap...

betapa pun rock omputeh cam aku cakap kat atas ni semua...

ROCK MELAYU TETAP DI HATI....





Cant resist to paste this photo in my blog...


These are fellow RAINBOW fans who were taking the ferry to Sankt Goarhausen as we have to cross RHINE RIVER from Sankt Goar,
to go to Loreley..





To be continued...

I hope wih a proper post next time...


14 comments:

berteromber said...

Nice beb....nanti letak lagi banyak2 gambo..

Ijau D. Koceng said...

gambar lumpur paling epik

yusrina said...

bro deaf.. ada masa nanti, buat la review album sofea - mimpi & airmata tu.. gua suka sangat album tu.. ini request deaf.. jangan hampakan yusrina yer bro..!

Rafi said...

Lawa gambo bilik.fans rainbow last skali tu gerek.pakai sluar boot cut lagi mcm zaman 70s

MOHD SHAFID BIN RAHMAT said...

Gambor last tu mcm Ramones 2 beradik

Kaemm Reutn said...

Wuii King triple H dpt award..

cLina Beledza said...

best.

cLina Beledza said...
This comment has been removed by the author.
cLinaku said...

best

dilabangiWORLD said...

aku suka gambor bawah tu, cam pasangan secocok (hahaha)
dep,
angsa ke itik tu owesome bebeh!
cam duduk kat tasek yang menawan ghitew

Kaboi Tanduk said...

Baguslah golongan OKU siap ada platform sendiri..

D'arsil said...

mcm wings hari tu, ada platform tu rasanya tu utk vvip kan, klu lah utk oku aku ok ja. haha.. masa tunggu tuan rumah tu musti bro deaf baring2 tgk langit kan hahahha

WanBeruas said...

Cuaca yang amat cantek, moment yang amat mengujakan, gambar yang mengiurkan..Err bro wa 'copy' gambar yg paling bawah tu ekk...Tak bley tahan tengok back patches mamat tuhh...

myownmind said...

Rad!!