Monday, March 5, 2018

Jugulator/ 98Live-Meltdown/ Demolition/ Live in London (Japan versions) - Judas Priest (Tim Ripper Owen Years)

Hi as usual.. first in English then finished up in Bahasa Melayu Malay Language.

Warning I will lump up quite a number of photos to show the packagings of all these cds so this post is quite long.



I think I will wait for midnite 9 of March to check out Judas Priest new album Firepower on itunes.
I think it will be very good (I Hope).



This is my short review/opinion/ show-off/ ulasan of the four albums that Judas Priest released during the Tim Ripper Owens years (1997 - 2003) where the line up is
-Tim Ripper Owens
-KK Downing
-Glenn Tipton
-Ian Hill
-Scott Travis

I realise I like Ripper Owens singing the older Rob Halford songs, and the two studio albums (Jugulator & Demolition) has a number of wonderful songs. These four albums are worth having.

These are the Japanese pressings/versions.. so as usual when it comes to Japanese pressings of CDs
they are just More Cute, More Pretty than regular ones...
with sometimes extra songs, and better packagings with fancy beautiful Obi Strips and also extra booklets for the Japanese text and lyrics translations.

So lets start with first album.. Jugulator (1997)
Ten Songs
Most songs written by Tipton/Downing. All lyrics by Tipton (surprisingly).
Very modern metal sounding, but I love some of the songs like Blood Stained, Death Row, Burn In Hell, Abductors, the single Bullet Train and the last song, a long song called Cathedral Spires.

I got some problems listening to it the first time, but then its ok as I was expecting a normal regular Judas Priest album but not so.

So I give this album a nice 7.5/10.



The Metal God is back!!!





next is the live double album recorded during the Jugulator tour.
Its called 98 Live - Meltdown (1998)

Now we're talking... these shows seems recorded in lots of places but its sound continuous and fun.

24 songs.. of which 6 are from Jugulator.
The rest are classic Judas Priest and sometimes I feel Ripper Owens versions on the two live albums he record with Judas Priest is as good or even superior to Rob Halford versions of the older songs.

Some I listen more are - the new songs from Jugulator live versions are simply superior to studio version, Diamonds and Rust, Touch Of Evil, NIGHT CRAWLER.

So this live album I will give it a 9/10. I cannot give more as Live In London is perfection.














moving on to the next studio album..  DEMOLITON (2001)

This is for me a superior album to Jugulator because they play a more traditional Judas Priest Style Heavy Metal.
Some songs are modern but mostly are classic heavy metal so I love songs like One On One, Hell is Home is amazing, Blood Suckers, In Between, SUBTERFUGE is another amazing one and it has at least two beautiful slower songs Close To You and Lost And Found.

Again, all songs are either Tipton or Tipton /Downing majority.

I will give this album a generous 8.5/10










Oooo it even have some pretty stickers...


lastly the final one... and the best one out of all...

the double cd Live In London (2002).

26 songs!! of both classics and new ones. And this is the full version NOT the DVD version which has less songs.
You even got Desert Plains.
The most amazing version ever.
I simply love this song...

Simply a Wonderful setlist of the songs on both Live In London and 98 Live Meltdown...
which gives me hours and hours of Judas Priest favourites live sung by Ripper Owens which I say is as good as Rob Halford if not superior.

And as for the music, no argument. Songs like Painkiller and I feel my teeth twitching and grinding by itself. LOL!!

So a perfect 10/10 for this double cd version of Live in London. About 26 songs. More than 2 hrs of Judas Priest style heavy metal.










More Judas Priest photos show - off and ramblings about their releases, their special 3cds releases of Turbo, Defenders , their Japanese versions, and live review and bootlegs I tape myself of them playng...

go here.. - http://deaf-angel.blogspot.sg/search/label/judas%20priest

Thats about,
This is from Youtube..   Desert Plains
This is a Rehearsal.. REHEARSAL...  and its so awesome....
the whole album on a rehearsal for live in London recordings....






Hai semua...
hah... aku Majmuk kan sekali 4 cd review.. Pasal nanti aku ni suka sambung2 last2 semua benda tak abis...
Serious berbual aku nak sambung aku backpacking tengok band rock pun tak boleh game dari tahun ke tahun... so now, aku buat blog pun tak sekerap dulu, so kena tukar taktik.

Walau cuma berapa orang je baca pun, iaitu korang, tapi sebenarnya aku buat blog ni untuk syok sendiri. Ni la tempat peluang aku tulis baik bahasa English atau Bahasa Melayu walaupun tak betul.. cuma kalau korang perasan, aku sedar aku dah kurang maki hamun dan guna perkataan lucah.
HAHA...     kot tu semua simpan kot, sekali lepas.... terus penuh satu blog haha.

OK macam aku cakap kat atas, aku review / ulasan, beri pendapat pandangan empat album (dua studio, dua live double cd masing masing), yang mana Judas Priest gunakan khidmat Tim Ripper Owens untuk nyanyi lepas Rob Halford tinggalkan dorang jadi penyanyi solo zaman 90an dulu.

Walaupun apabila Judas Priest bermain live di sini berapa tahun lepas ialah Rob dan aku tak pernah tengok Ripper Owens nyanyi tapi aku suka sangat dia kat Judas Priest jadi aku memiliki semua empat cd cetakan Jepun yang dikeluarkan masa dia bersama Judas Priest.

Foto2 dan tarikh tahun semua aku dah letak kat atas.

Jugulator - macam modern gitu, memang terkejut pasal Glen Tipton dan KK sebagai kepala Judas Priest cuba buat perubahan sound dan cara tulisan lagu. Jadi ada menjadi , ada aku suka, dan ada aku tak paham. Tapi still ok.


98 Live Meltdown - Terbaik dari ladang... Suara Ripper Owens live nyanyi lagu Judas Priest memang juara, sebaik Rob Halford. Dan lebih 20++ lagu baru dan lama yang best.

Demolition - rata2 ni Judas Priest kembali main style Heavy Metal mereka dan aku suka sangat kebanyakkan nya macam aku cakap atas.

Live In London  - ni 26 lagu yang sangat hebat. Mungkin album terbaik live Judas Priest aku akan pilih album ni. Kelakar pasal bukan Rob Halford pun nyanyi.
Macam aku cakap kat atas... masa aku dengar lagu Painkiller versi kat sini, gigi aku ngilu macam aku gi jumpa doktor gigi.

Dah tu je bye, kita tunggu 9hb Mac genap 12 malam, Judas Priest akan keluar, aku speku aku akan terus download pakai Itunes. Aku speku akan terbaik album baru dan aku speku terakhir Judas Priest walau sapa pun pemuzik dan penyanyi nya.
macam aku bagi link kat atas, nak baca review2 aku lain pasal Judas Priest terutama special editions Defenders of Faith, british steel, turbo yang jenis boxset tiga cd style jepun, live review dorang main kat Taman Larangan Fort Canning berapa tahun lepas.... dan apa je la.. gi kat link atas.







3 comments:

NEKROBANGER said...

saya pun xda masalah dengan vokal tim owen ripper bila dia bawak vokal lagu2 judas priest lama era rob halford..feel dia dkt telinga saya sama je mcm dgr vokal halford..dua album era tim iaitu jugulator dan demolition boleh masuk dikepala...showmanship saya pilih tim owen ripper berbanding rob halford yang kaku...hehehehe

D'arsil said...

layan gak muzik dorang ni..

duo tu asal kl

berteromber said...

Ntah bila la dorang nak reissue balik album2 era Tim Ripper Owen ni...susah dah nak dapat sekarang