Thursday, March 8, 2007

maiden jepun

Aku nye wildest dream, nak nengok konsert rock kat Budokan Hall.
Tapi jangan cakap gi Jepun, matawang Yen pun tak pernah pegang hehe.
Anyway, two related things about Maiden & Japan.

Firstly, orang2 Jepun ni suka giler kat Maiden eh. Ni keputusan majalah Burn nye undian untuk tahun 2006, dan jugak undian rock radio dorang..

In the BURRN! readers' poll 2006:

- Best group of 2006
- Best abum of 2006
- Best tune of 2006 (#1: Different World #2: Reincarnation Of Benjamin Breeg)
- Best artwork of 2006 (AMOLAD album illustration)
- Best live performance of 2006
- Best vocalist of 2006 for Bruce Dickinson
- Best bass player of 2006 for Steve Harris
- Best Songwriter of 2006 for Steve Harris

And on Masa Itoh's 'POWER ROCK TODAY' on Bay FM:

- Best live performance of 2006
- Best album of 2006
- Best artist of 2006


smua Maiden angkat, BANZAI!!!

Secondly, untuk sapa2 yang main EBAY or sapa2 yang kumpul barang2 Maiden, kat Ebay skarang tengah jual, aku rasa piring hitam Iron Maiden paling rare dan paling mahal.

Two Minutes To Midnight 7 inci dicetak khas tahun 1984 untuk DJ DJ Radio kat Jepun, tak salah aku dalam dunia cuma ada 6.
Pernah jual untuk $1500US ke pounds dah lupa.
Ni lagi satu ada orang nak jual, ada orang dah bid sampai nak US$900 tapi masih "reserve not met" giler punye keja..
Nak nengok the item, sila pegi sini, lagi dua hari..http://cgi.ebay.com/Iron-Maiden-Super-Ultra-Mega-Rare-Japan-7EP-DJ-Copy_W0QQitemZ110098832563QQcategoryZ306QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
Best eh dapat ni benda...