Monday, May 7, 2007

Aquaria KLCC ( part 2 )

k sambung ek..as usual nak nengok gambo besar sikit please click.
ni lawa ni, cam jakun aku nengok..

besar tau, anyway, depan yang ni ada bahagian ikan2 gigantic, takde lak gambar nak tunjuk korang.

next few photos were all taken at the main display. Dia cam travellator gitu, lantai bergerak ( tapi of course kat tepi pun ada lantai biasa untuk korang jalan atau stop and admire suasana ), then korang dalam terowong gitu, then keliling korang smua air, macam2 ikan2 berenang sana sini. Aku suka. Anyway, benda ni korang bleh pusing berkali2 korang nak. Aku pusing tiga kali. Tak bedek, bagus woo.

Korang dah nengok Jaws 3? ah yang adegan jaws mengamuk dia pecahkan kaca terowong tu? nak makan orang ramai pengunjung Sea World tu. real ek. Teringat aku ceta tu hehehe.
Tapi paling important ingat, korang merayap la berapa banyak kali pun kat Aquaria ni, tapi jangan naik escalator kat hujung tu sampai korang puas. Ada kot tangga turun balik, tapi tak yah la, korang pusing2 la ulang2 kali dulu sampai puas.


ikan pari kat sini, dahsyat, punye la besar..kira kalo buat payung kan, dua orang la bleh pakai tak kena ujan, kalo slim, tiga orang la bleh pakai hehe.


A school of fish swimming ( aisey bedah, skali2 wa speaking london terpeleot )


dekat tau ikan2 jerung tu berenang, korang bleh nengok gigi dorang clear. Ngeri ek.


pasal transparent semua kan, korang bleh nengok dari bawah shark ni.


cam ceta wayang gitu - Dum Dum.. Dum Dum...Dum Dum Dum Dum. Dum Dum Dum Dum. DumDumDumDumDUMDUMDUMDUMDUMDUM!!! ( lagu jaws )


lagi

lupa nak cakap, lepas korang naik escalator bila korang dah puas pusing2 ulang2 kan, kat atas tu ada cam souvenir shop, macam2 souvenir dijual, harga a bit ex tapi cantik2.


ni skali dua ekor sama2...ada shark tu kan kat atas dorang ada ikan lain bertenggek, parasite ke hapa ntah.

k la, thats about all, last kopek, gambo ni, ada satu display tu kan, skali nengok cam display sejenis ikan ni la, tapi nengok lagi skali, rupanya sejenis kumbang air gitu, violent sey, dorang perangkap2 ikan then makan ikan2 tu..cam sedut2 nutrients ikan2 tu la pasal ikan2 tu sama besar hehehe.


final whistle pun, last home game of the season. Musim yang menghampakan ekekeke.

Anyway, aku nak beli jersey Argentina la, lepas tu kat belakang nak taruk Hangar 18. Dapat idea nengok live video Megadeth baru tu " live in Buenos Aires ". Bagus la, tapi dah jadi more tu Dave Mustaine nye solo show. Tak macam zaman Ellefson, Nick Menza dannnn Marty Friedman.

3 comments:

Anonymous said...

image banyak x lah.. lain kali tak payah upload kat imageshack lah..

tepek direct from pc kan senang..

brown~

dils said...

nice pics :)
best nyer nampak..

deaf_angel said...

ok je pe...
refresh la