Tuesday, June 26, 2007

Maiden masuk tv Arts Channel / gambar Eddie terbaru lukisan Derek Riggs / gambar2 Maiden kat India

Firstly, Iron Maiden tu hari masuk TV Spore. Bukan cable TV tapi siaran TV percuma, lagi class, kat Arts Channel. Ada program Abbey Road, ni program jemput artis2 dari berbagai genre classic/pop/latin ke hapa ntah, perform kat Abbey Road Studios ( tempat Beatles rekoding dulu ) jadi mungkin BBC jemput Maiden untuk represent genre Metal kot. Maiden main Brighter Than A Thousand Suns & Hallowed Be Thy Name. Gerekk siak dorang perform for the kamera. Another Unsangkarable moment in local tv history.

Moving on... Cek out this magazine cover.


Nengok betul2 kat peta tu.. Its Derek Riggs nye signature.
Close up sikit hehehe. ( Dekat ngan kaki kanan Eddie tu kat globe tu, kaler kuning tu, siap ngan bayang.. )

Walaupun dah mungkin sekarang Maiden dah commission 4 atau lebih artis lain lukis Eddie, tapi Derek Riggs is the man. Dia original designer Eddie, dan dia exclusive Maiden artworks nye artist dari 1980 to 1991. Aku masih teringinnn sangat nak buku koleksi artwork dia " Run For Cover ". ~Ntah bila agaknye part I.

Movinggg on... Alahai, Edisi Metal Hammer tu jugak ceta2 pasal Maiden kat India ( Bangalore to be exact ) dan Dubai. Even peminat dari Nepal datang, siap nak balik Nepal rasa kena buang kerja haha pasal nak sangat nengok Maiden. Aku je tak pegi...Anyway magazine edisi yang aku tampal short review ni includes 8 pages of full colour news includes Download Festival preview yang Maiden baru headline few Sundays back dan pro shot video dia dah keluar pun among fans. Pro Shot beb, Pro Shot!! Banyak kamera siot pakai so aku rasa possible bila Bruce Dickinson cakap this is for future DVD. ( korang kena gi carik ni pro shot, nak tunggu DVD dia lagi setahun dua la paling cepat!! masa lagu Children Of The Damned , korang nengok si Adrian Smith!! kalo la aku ada tu hari kat sana sigh ). ~Ntah bila agaknye part II hehe.
Layan gambar2 menarik Maiden kat India... I really love it. Aku suka India, ntah apsal, sebab tu aku suka jalan2 makan2 kat Little India hehe.

Cammana eh mamat2 India berasak2 yang kat front row tu rasa eh. Yang bendera Maiden India kat kiri tu lawa eh...Super nice.

Steve Harris kena pakai whatisthatcalled? Nandre or something dah lupa lak.

Aku suka giler gambo ni, tapi siot ada gambar kecik2 kiri kanan lak kacau.

boleh? si monster Eddie tu berlakon ceta Bollywood? Eddie golek2 kat rumput gitu eh..

Maiden Gajah \m/

Dah tu je...saje2 je share ngan korang..

4 comments:

dils said...

wah semangat seh.. india bnyk betol org suka maiden ni..

Jaanu said...

http://sembarang.freeforums.org/index.php

Anonymous said...

wow mmg troo fan la bro ni.. cayalah

deaf_angel said...

sorry baru terperasan post post korang hehehehe