Wednesday, December 9, 2009

buku baru beli

tu hari aku gi kedai nampak buku ni. aku beli ler, dari dulu aku suka jenis2 koleksi cam gini.
Harga dia - RM tujuh steng.

Cerita Dari Mekah
Mastika Edisi Pertama Keluaran Terhad



Sebelum sapa2 cakap ni mesti jenis cerita ada nasik tambah atau " exxaggerated " , aku rasa tak, pasal tukang2 cerita termasuk Ustaz Haron Din.



Ni ialah cerita2 nye..

tapi , ada satu tu, memang menginsafkan tapi at the same lawak abis..
boleh kat tanah suci, dia sua kasi komen pasal makanan yang dia dapat, dia cakap makanan tu layak untuk kasi itik dia makan.
Biar betik sey pakcik tu..
Mulut nak kena stapler.



All in all , a good read.
Semoga satu hari nanti aku & love ones aku dan korang2 yang baca ni pun dapat gi sana. Amin.

p.s - Kejap lagi ada special announcement kat official website Maiden.
Tour dates for 2010 Summer kat Europe kot?
Siot, How I wish aku boleh gi 2010 festival Sonisphere UK. Ni kat satu tempat nama Knebworth ke hapa ntah.
Rumours kat porum Maiden cakap - Maiden & Metallica headlining ni festival.
Damn! how I wish! how I wish!! haha.

12 comments:

pakcik kordi said...

nk sgt g sana beb..tgu rm cukup..insyaAllah...=)apa kabar deaf?sori lama tk kemari....

iron maiden tour?igt kt asia?ngeh8x...metallica sekali??bio betulls!!!!

Abang Ben said...

boleh pergi haji dah ni

berteromber said...

Deaf..Singapore kalau nak naik haji ada stail macam Msia guna Tabung haji tak?..

orang tua aku masih kat Mekah..harap2 sihat dan selamat kembali...amin

eddie dewanaga said...

dengar cerita2 dari elders pasal pengalaman haji mereka, kat sana kalau salah cakap terus dapat balasan.

ada satu cerita, ada sorang pakcik ni, dia agak sombong dengan apa yg dia ada, hingga kurma sedekah pun dia jadikan isu, hasilnya beberapa kali dia pegi solat, selipar dia pasti hilang, alami sakit perut hingga masuk hospital, barangan yg dia beli di sana semuanya bertukar dgn jemaah lain...

Allahu Akbar.

cik EPAL said...

mcm best je :)

2hconsult said...

deaf angle emm tq kenal ker pngtin ni???]-semut-
emm best ker buku ni?-semut-

dilaOHdila said...

dep....
lighting shuntek. Kamera baru ka

Portdy said...

Menarik bcaan ni bro...

dulu zaman keje kilang selalu beli mastika....2 tahun jugak kumpul tak penah miss


pas tu asyik kena pinjam jek ...tapi tak dipulang so abis ilang gitu jek,

pindah umah...lost terus
tinggal koleksi majalah FIRST (singapore punya movie mags ni)

MindHeartBodySoul said...

Salam!
Jelesnyer aku ko ada buku tuh...
pinjamlah aku nak potostat...

kekekkek... cuba ko stapler mulut pak cik tuh...


Sebagai penggenar ifo mistik & paranormal nih, aku tumpang bangga ko beli buku tuh. :)

en_me said...

edisi terhad.. dah abes lar teww

dilaOHdila said...

salam dep
lama aku tak ziarah hang no. sehat ko
bagus buku ni
mudah2 an kita mendapat sesuatu yang baik bila berada disana
hindarkan dari sesuatu yang terjadi kan...amin

esok cuti kan

[S]itie [B]Um [B]Um said...

membaca amalan mulia