Friday, December 4, 2009

ribbon kuning

sapa korang yang dapat nengok sokkabar Spore smalam, mesti nampak foto ni.
Kat penjara changi, Zakk Wylde perform untuk sebagian mereka.



Ada sedutan artikel tu kat internet, tak penuh, tapi ni dia sebagian content dia. Artikel penuh ada interviews ngan inmates gitu..

Wylde performs for inmates
By Sujin Thomas
Mr Wylde put on a half-hour show where he riffed a meshwork of guitar solos, even taking questions from his audience. -- ST PHOTO: ASHLEIGH SIM

THERE was shouting and wild cheering inside the Changi Prison Complex on Tuesday afternoon but no one seemed to mind.
The 40 inmates gathered in the prison's Performing Arts Training Centre's auditorium were after all being treated to a peformance by American rock guitarist Zakk Wylde.

Mr Wylde, 42, famed for his work with Ozzy Osbourne and his own band Black Label Society, put on a half-hour show where he riffed a meshwork of guitar solos, even taking questions from his audience.
Decked out in his characteristic black leather jacket, jeans and boots, he also gave inmates pointers on how to be good musicians.

'You need to find someone who's better than you to show you the basics,' said Wylde who thrilled the group with his mastery, including a few searing leads off Van Halen's Eruption.

On speaking to the inmates, he later told The Straits Times: 'It seemed like the right thing to do since my first gig with Ozzy was in a prison.

Read the full report in Wednesday's edition of The Straits Times.




Aku bukan nak cakap pasal Zakk Wylde ni, sapa ada cd/dvd Ozzy Live & Loud tahu ler best nye mamat ni partner ngan Ozzy disamping main lagu2 zaman Randy Rhoads & Jake E Lee, ( aku ada yang versi digipak dia balut ngan jaring besi dapat tattoo ozzy huhu ),

aku cuma fikir, betapa "flying high again" untuk 40 lucky guys tu nengok Zakk Wylde walaupun sekejap aje.

Kita boleh mengeluh pasal kerja, carik makan susah sangat, macam2 problem dalam hidup, tapi satu benda kita ada adalah kebebasan.
Dan kita punye suka nak pergi sana pergi sini, nak buat apa pun, nak cakap F$^& Off & Die atau nak terbalikkan meja dan kerusi kat sapa2 kalo kita dah tak tahan ngan perangai dorang dan memang dorang deserve it, dan apa saje la nak buat kalo sesuai ngan keadaan, asal jangan lupa tanggungjawab kat agama dan love ones kita.

Tapi untuk ada orang, its not like that. Support yellow ribbon.

" I dont want to change the world.
I dont want the world to change me! "
ironic siol ni lagu.

14 comments:

zan said...

Bagus Zakk Wylde. Dah jadi rockstar pun x memilih nak masuk jail perform kat banduan..

"Undang2 dicipta untuk 2 perkara, ikutinya atau langgarinya. Pilihan di tangan anda"..hahaha

dilaOHdila said...

inilah zakk wylde erk. bakti dia menghiborkan untuk mereka di situh. Tak kira mana pun dia sanggup berbuat bakti erk dep.....

** DEP
menu banyak tapi menu yang sama yang pernah aku order dulu..so gambaq tak yah lah no

Ijau D. Koceng said...

ada coverage sessi guitar workshop @ swee lee katong dlm entry dead eye guitars, byk pic best2!

matakucing said...

ermm untung prisonman dpt jumpa ZW memainkan riff2 yang aku mampu dgr kat cd jer.

berteromber said...

Dalam kerugian ada jugak keuntungan dorang ni kan..

Nampaknya makin ligat la Zakk jalan solo lepas kena tendang ngan Ozzy ni...antara alasan Ozzy tendang Zakk...dia tak mau album Ozzy jadi Black Label Society...kira ni band aku...ko mesti ikut cara aku...tapi kesian tengok mamat yang ganti tu..dari imej power metal kena jadi imej koboi ala2 Zakk bila join Ozzy...takut jadi Jake E Lee je la mamat tu nanti..

Abang Ben said...

pehh.... berbahagia sementara inmates itu hari

SkiD said...

Dalam penjara pun ada show jugak...
emmm.....

Saudagar Mimpi ... said...

Show di penjara.
Teringat aku pada cerita The Shawshank Redemption part Andy mainkan Mozart's pada turntable.

zan said...

SM..
Wa pulak terbayang scene The Lone Ranger masa tengah perform "Live In Prison" dalam Airhead. Jailhouse rock! hahaha

gayour said...

hah! kira guapun cam mr.zakk la. hari tu gua masuk penjara kajang dan bagi diorang happi. harharhar!

zakk wylde menjadi dirinya sendiri dalam membina personaliti. selepas mr.cliff burton, mr.zakk satu2nya gitaris metal yang memakai jeans bootcut. itu yang menarik selain solo yang hebat!

live&loud adalah live album mr.ozzy yang superb. gua suka tengok mr.ozzy cakar2 badan dia. mr. zakk masa ni di zaman kemuncaknya. ozzy memang terer mencari gitaris yang bukan saja hebat tapi benar2 bebakat.

"mama i'm coming home" - lagu untuk semua dalam penjara tu

zan said...

"Zakk, fuck me!" tertulis atas salah satu kadboard yang dipegang oleh awek hot dalam "live & Loud'..hahah

Tapi memang betul. masa tu dia jambu sungguh..

cik EPAL said...

" I dont want to change the world.
I dont want the world to change me! "


yeahh! :)

Takilala said...

tak tahan aku tgk gitar dia..huhu

eddie dewanaga said...

yup, gua pun macam Ijau D Koceng, pasal benda ni kat blog Dead Eye...

http://deadeyeguitars.blogspot.com/2009/12/zakk-wylde-at-swee-lee-katong-branch.html