Monday, February 15, 2010

buku to live is to die - life and death of cliff burton

short review & photos from to live is to die by Joel Mclver borrowed from library.

front cover



back cover



content pages so korang boleh agak cammana content dia





Ni foreward dari Kirk Hammett.. ( enlarge to read )




some photos from the book




ni yang ada foto mata air dia si Corynne Lynn




lagi gambo




contoh page cam gini style buku dia..





ni aku rasa interesting ler whos who pasal ni orang2 yang banyak keluar dalam buku ni.. Ni yang best.




apsal buku ni best untuk aku?

- corynne lynn
dia tak pernah kot cerita kat tempat2 lain, jadi buku ni banyak info baru dari dia..

- supporting cast macam Rich Burch, so called mat metal zaman 80an gitu kat Bay Area dulu2 tu...and siap mati pasal Aids etc..

- trauma la apa la band2 cliff burton dan kawan2 dia zaman dulu..

- tiap kali ada part dave mustaine - ok la macam ramai penulis2 lain, penulis ni pun recycle balik cerita2 lama, ..tapi tetap lawak bila zaman cliff burton ngan dave mustaine bertembung terutama early metallica, mabuk2 smua sampai kena buang kerja...siol je

- steve harris, when mentioned, is written positively, siap singlehandedly changed bla bla bla bla.... at least penulis buku ni ada good taste.

- buku ni tunjuk cliff burton as a human being jugak..dan dia punye attitude in life.


aku fast game ni post ni huhu..so mungkin ada tertinggal apa2 kot..

tapi buku ni worth reading, mungkin clear advantage buku ni ialah pasal gelfren cliff burton nye stories tu...


tak payah beli la, pinjam kat perpustakaan dah..

7 comments:

Portdy said...

nice ah buku ni....

nampak la penulis dia rajin dan nak beri yang terbaik dalam buku dia...


err mata air dia lawa jugek eh?

Ijau D. Koceng said...

aku kenal metalika slps era burton (zmn newstead - justice, black, load)... so xsmpt merasa apa bestnya burton ni kecuali bila dgr old stuff metalika

smpi skrg aku tekial2 cover bassline orion >:) bolehla part riff sket2

eddie dewanaga said...

Burton punya bass byk pakai brand Aria Pro... kan??

Takilala said...

Burton .. yeah!! Mmg dia ni best aa main bass gitar. Buku ni menarik, tapi kalau kat tmpt aku ni.. aku rasa susah nak jumpa.

berteromber said...

kirk hammet nak cover line ehh...konon kalau Burton masih hidup..Metallica still jadi komersil ehh...hahaha

kalau la buku ni ada kat library sultan ismail....

eddie dewanaga said...

entahlaa... library kat malaysia ni kadang2 double standard, terlalu ilmiah... don't u guys think so..?

it keeps guys like us away... yg merapatkan gua dgn library cuma gadis2 pelatih maktab perguruan yg garing2 je.

mhagnoth said...

ada x cerita pasal saiz kaki seluar cliff? Kena beli jugak ni..nanti