Sunday, February 7, 2010

rainbow in the dark



(click to enlarge)

bawah lak,
aku pakai point and shoot camera, tapi aku dah gi step mat jenin , cuba berangan aku guna dslr siap fish eye lens huhu..concrete jungle at puduraya surrounding the colourful lrt at night - result - hancur siol but i like it.





out of topik kejap.
aku sebenarnye ngah excited bulan depan kat jepun keluar Rainbow 'Rising' ngan Rainbow 'LLRNR' *"DOUBLE!!!"* cd deluxe edition.

Cam biasa, kalo jepun satu haram aku tak tahu mana nak carik info pasal apa ada kat dalam second cd tu..
aku nye dream ialah Stargazer extended version dimana Ronnie James Dio continue panjang2 dia punye dramatik ending " I see a rainbow rising, look out over the horizon , I'm coming home, My eyes are bleeding, My heart is leaving here , I wish I'm home, time is standing still, it takes away my will! " dan dia sambung dan sambung sampai 15 minit gitu haha.
tapi tak mungkin pasal RJD pun cakap tu smua tak wujud.. Stargazer is as it is.

Aku rasa japanese pressing Rainbow Rising & LLRNR double cds ni is going to be impressive dan best untuk peminat2 Rainbow cam korang yang dah umur cam aku haha..


ooo last kopek...tapi this time...Fishing with mrt lak





When life throws you lemons, make lemonade \m/

12 comments:

eddie dewanaga said...

LLRnR ni produced by Martin Birch, orang yg sama dgn Martin Birch Iron Maiden kan..??



"..move closer to me
I can make you anyone
I think you're ready to see
The Gates of Babylon..."

deaf said...

yep martin birch
famous2 lain dia produce
deep purple - machinehead
black sabbath - heaven n hell
maiden 1981-1993

artwork rainbow rising tu sama guy buat Kiss Destroyer dan skarang Manowar punye artist tu pasal Kiss dah tak pakai Ken Kelly pasal Paul Stanley aku rasa tak comfortable nak pakai artist yang buat Manowar nye covers

dilaOHdila said...

dep
macam HDR lak ni'
hang edit guna apa dep
menawan kalbu....:-)

yang gambaor ulaq tu aku crop....
tak berani nak shoot dekat
payton tu jinak benornya

berteromber said...

beb..ko buat aku semangat nak cari cd2 Rainbow...

Ijau D. Koceng said...

tanda-tanda tu...

Portdy said...

suka lah gambo no 2 tu ok apa....

JAIRO said...

deaf ko pun kaki pancing jugak ker????

SkiD said...

Pakai point & shot pun best!!
Apa barang pakai DSLR tapi tak reti...huhuuhuh(aku le tu!)

Takilala said...

Deaf.. rainbow tu bahasa brunei panggil Bangkawat.. huhu. Nice pics bro.

mhagnoth said...

Kalu hide in the rainbow camna la pulak gambonya...

gayour said...

artwork cover "rising' yang membuatkan gua teliur. syok punyer pasal, gua penah tiru painting cover tu dulu.
pada gua 'rising' adalah album dark rainbow dengan solo lemak dan kejam mr ritchie dan kehebatan vokal mr.dio.

light in the black dan stargazer sentiasa lunak bila didengar.

jangan ketinggalan untuk layan sama 'rainbow on stage'.

"oh i see his face..."

gayour said...

artwork cover "rising' yang membuatkan gua teliur. syok punyer pasal, gua penah tiru painting cover tu dulu.
pada gua 'rising' adalah album dark rainbow dengan solo lemak dan kejam mr ritchie dan kehebatan vokal mr.dio.

light in the black dan stargazer sentiasa lunak bila didengar.

jangan ketinggalan untuk layan sama 'rainbow on stage'.

"oh i see his face..."