Friday, February 12, 2010

majalah bulan march yang sangat best - metal hammer

salam, aloha dan hail, hail to england kat smua harap korang smua baik2 belaka.

fast game punye post.. dapat guna internet kejap pun jadi la..

aku pun belum sempat baca, go thru flip2 pun belum...tapi aku tahu ni isu gerek

Please check out Metal Hammer magazine March 2010 edition as its bloody fantastic.

my short review

- nice magazine content with at least one article of a band that I had properly heard their songs before ( snigger )- Black Sabbath 40th anniversary bla bla bla..
tapi kadang2 best jugak baca pasal band2 hard rok ke poprock ke yang aku tak pernah dengar lagu2 dorang.
- 2 cds!!!! cd free sapa tak nak kan? aku suka cd free compilations/promos dapat kat majalah kalo dapat dua lagi best kan?
- Maiden sticker book dan first set of stickers huhu with some nice rarer eddies not done by Derek Riggs but by this French guy I think.
- smua packaging dalam satu set beg plastik yang sangat stylo mylo..

ok layan gambo... tapi sebelum beli kat kedai, korang cek dulu..
pasal plastik besar warna warni yang letak magazines cds sticker book tu smua ada yang dah koyak2 sikit kat bucu dia.
aku pun tak perasan pasal magazine ni sampai smalam aku gi kedai..tinggal dua je aku nampak kat kedai aku pegi..



click to enlarge


magazine dia plastik dia bukak dua jadi macam ni..content smua kat dalam...



terbaliikkkan dapat gini..






ni dua cd per dalam majalah ni, belum dengar, blum cek apa2 lagi pun, terus ambik gambo tampal sini..








bukak dari plastik dalam dia macam gini




contents pages




aku flip page black sabbath ( ni yang ozzy nye la ), ni dia punye intro page je gambo dah gempak






but this is the main reason la hahah..

stiker book maiden



contoh



ok ok nanti senang aku dapat golek2 depan internet aku ceta pasal buku cliff burton tu all i can is its a page turner.. huhu..

13 comments:

Ijau D. Koceng said...

forget the others! i want ayen mohaideen!

SkiD said...

Wahh..lama tak tengok Metal Hammer....dulu2 antara sumber2 info rock aku...

speedrider said...

His Infernal Majesty pun ada.. hehehe.

berteromber said...

tu hari aku nampak magazine ni kat MPH CT Square...belek2 gitu ajer...mahal la Metal Hammer sekarang ek..

yas said...

Hmmmmm

nampak menarik,

agak tergoda....agak2 ada lagi tak?

mhagnoth said...

Dulu kalu dapat sticker habis tampal kat moto la helmet. Skarang kalu nak sticker tampal beli kat kedai punya boley la. Kalu cam gini punya stiker sori aa

mhagnoth said...

Dulu kalu dapat sticker habis tampal kat moto la helmet. Skarang kalu nak sticker tampal beli kat kedai punya boley la. Kalu cam gini punya stiker sori aa

Takilala said...

alamak.. kena gi beli ni.. mesti...

wanwarlock said...

metal hammer ni ok la. x 'sekeras' terrorizer. new metal bands byk dlm ni. march aku x beli lg, aku baru ja beli yg ada cover slayer - feb punya kot?

kerrang skang apa dah jadi. lg bosan last aku baca, byk trendy bands - emo, sreamo etc etc.

eddie dewanaga said...

dulu gua selalu jeling2 Kerrang kat bookstores Kotaraya, bookstores lain takde jumpa macam kat situ, setiap kali ada CD free, mesti dah takde gua tengok kat situ, maknanya, dah ada yg kopek.


sekarang Kerrang atau RAW, gua tak heran sebab ada internet, Kerrang dah mengarut nowadays.

dilaOHdila said...

dep
dalam umah ko ada baper banyak Gobok agak aaa erk. kat mana ko simpan semua magazine yg shuntek2 ni...
moga tahan lama hendaknya. mesti ko jaga rapi kan:-)

**
OOwh yang sampan melengkungtu aku guna kit lens D90(18-105mm) ja ngan body d40 aku tu. waktu tu aku tarak beli lagi lens panjang tu. Yang jadi melengkung tu sebab angle tu dep:-) Kalau nak shoot ko kene lengkungkan badan hang sikit. atau titik pokus tu letak tepi....

gayour said...

awal 90an hingga pertengahan, gua merupakan pelanggan setia metal hammer ( untuk rujukan dan maklumat sebagai seorang kartunis).tapi sejak betukar editor, logo, konsep, layout terutama kandungan, gua berhenti terus hingga ke hari ini kerana ia bukan lagi menjadi majalah metal yang sebenar. ia patut menjadi grunge hammer!

gua cuba cari yang ni kalo jumpa.

hans said...

tgok gambar2 tu tingat filem alice wonderland