Wednesday, August 8, 2012

UNCUT Led Zeppelin special 146 pages

Yesterday I bought the recently release UNCUT Magazine special on Led Zeppelin. Good buy if you enjoy their music. Because most of it are Dinosaur articles of melody makers and NME from the late 60s, 70s. The real deal of how it was all like during that time by people who were really there. Nice photos, some I never seen before.
Also got some later news on unledded thingys, reunion thingys, and of course reviews of each album. 146 pages or something.






sampai dah tua gini, suka aku kat rock mampos tak hilang. Cerita seminggu dua ni...

MP3 player Aku tetap aku pasang dan dengar Archiles Last Stand Led Zep kuat2 kat earphone, BUKAK VOLUME MAXIMUM. Ni la satu lagu yang kena dengar full blast. Aku tak tahu berapa lapis lagu ni Jimmy Page buat kat studio zaman 70an tu. Setiap kali dengar, tercarik2 benda2. Setiap kali dengar macam first time dengar pasal benda2 tercarik2 tu. Giler nye keja aku senyum sorang2 kat public.

( Sebab tu aku nak carik Jepun nye remasters tu walau aku dah pernah ada Jimmy Page remasters yang total 6 cd tapi sebenarnye merangkumi semua album. Jimmy Page susun balik ikut suka hati dia setiap cd. Nanti ni lain kali boleh cerita la kalo aku carik balik smua cd tu. )

Bila aku masuk Youtube, type itu ini pun, Whitesnake Blindman jugak aku carik. Nak nyanyi sama2 ada sikit was-was. Paham2 je la.
Cam sial kan? Perangai budak kecik tak lari. Pasal dulu katak bawah tempurung.

ok ok, sebenarnye aku baru beli majalah ni semalam, UNCUT Special Edition Led Zeppelin.
148 mukasurat. Best nye banyak ulasan review semua original Melody Maker dan NME akhir 1960an dan 70an dulu dan UNCUT 80an.
Jadi kira ori la, kira ulasan2 ni memang real zaman tu dulu. Dulu takde internet, tv hitam putih, dengar piring hitam, gi konsert, berdengung, ala....semua zaman dulu tu la.
Gambar pun ada yang tak pernah aku nampak, so aku suka la...
Ada jugak cerita pasal Unledded, cerita reunion tu hari. Best la.... semua best la.

Lagi best kalo aku dapat tu Rhino boxset, aku mau lompat lompat kalo aku dapat putarkan roda Led Zep III tu kat mini lp tu. Siak je, berangan abis.


















NOW THEN I KNOW HOW THE OWNER OF THE VOICE LOOKS LIKE.





Wait I got time, I will take some photos for those who havent seen it of the huge book that comes with the original Yellow boxset Remasters that has the orignal 4 cds and followed by another 2 cds.


8 comments:

Adi Herman said...

Oh man! U gotta whole lotta love on Led Zep! Perghh...respect bro! Wish i can have this mag too

Dr. Ben said...

kena cari ni

Cromirama said...

hebat bro..

darkshahrulez said...

ada jumpa mag ni tapi x sempat nak beli...atau dalam ertikata lain belum gaji lagi msa tu

WanBeruas said...

..ko sama cam aku gak..makin tua makin menjadik jadik (tak leh buang pengaruh Rock) hahahhahaa...

matakucing said...

selamat menyambut lebaran fren :}

gayour said...

walau tak ada entri pasal raya, gua tetap ucapkan selamat hari raya eid ul-fitri maaf zahir batin kat lu.

Saudagar Mimpi ... said...

Selamat Hari Raya bro!!!!

Selalu juga cari UNCUT spesial ni tapi tak jumpa...