Tuesday, January 28, 2014

sebelum makan petik gambo - First edition for 2014. cehhhh...

out of topic kejap = Tiap2 hari aku hampa, tiap2 hari aku bukak website Manowar, aku harap dorang announce cepat2 segala datok nenek dorang nye tour dates 25 years Kings Of Metal. Aku ingat kalau aku berjaya backpack gi Hellfest aku boleh tengok dorang main kat minggu tu..tapi nan-ado. HAMPA!!. Shit you Joey DeMaio!! haha.


KITA MAKAN UNTUK HIDUP BUKAN HIDUP UNTUK MAKAN - pesanan untuk diri sendiri yang gelojoh! haha.
Tu hari ada laporan ye? Sapa suka ambik gambar makanan sebelum dia makan, orang tu giler ke apa eh?
haha. Aku rasa penulis tu yang giler.

So ni kali cerita bergambo la ok? Enjoy... mari kita makan2 di Singapura dan di Malaysia.....




Ni jemputan kawan kerja aku kahwin tu hari, 
KUEH BAKAR BERLAUK terbaik la aku pernah makan. Pedas, lembut, ada rasa daging.
Tiga kali aku gi tempat makanan aku ambik kueh ni. Budak2 kendarat tengok aku mesti geleng kepala nye haha.

Ni lak makanan dia...ok la sedap...pandai kawan aku pilih tukang masak dan catering.



Nampak? kueh bakar berlauk tu semua, AKU PUNYE!!!!!!!!


Next,
ok, aku teruja nak makan Burger Ramli tapi aku nak style DOUBLE QUARTER POUNDER WITH CHEESE - RAMLI BURGER style.
Ni la jadinye...



mee lak....

mee hoon sop, korang tengok la kedekut betul ngan kuah sop dia, tapi....dia punye seafood, ayam , sayur, ok tak lokek.




ni lak,
KWAY TEOW KUNGFU... terbaik...



ni lak, mee tom yam seafood kot?





ni lak...Mee Kuah 

ok la untuk orang luar Singapore ni ialah Mee Kuah kalau korang order kat gerai indian muslims.
Sama jugak cam tulang gitu...




Buah-buahan lak...

Blackberries



GONG XI FA CHAI!!

kueh tat nenas




last but not least,

DENDENG!!

nanti la aku rasa aku nak buat blog pasal DENDENG ni....

thin sliced BBQ meat - HALAL ok. Jangan keliru ngan kaum Cina punye bak-kwa ke hapa tu.






10 comments:

Rafi said...

"Ini la orang yang gagah tuan..sekali makan 5 pinggan!" - seniman bujang lapok

MOHD SHAFID BIN RAHMAT said...

Lapar lagi aku. Terukla cik dep

Adi Herman said...

Kueh Teow Kungfu tu yang buat aku tak tahan...boleh bukak bunga kungfu aku dibuatnya hahaha

metal brain asylum said...

memang gagah ini orang.. wahaha.meriahnya makanan, im hungry now.

Iaryylr yylriar said...

pergh macam2 makanan... buat rasa lapar jer! ha ha ha!

berteromber said...

deaf...tulis la sekali kat mana tempat2 ko makan tu...

lieyalatif said...

perghhhhhhhhhhhhhh tak pasal2 petang ni ulat usus merusuh tgk pic makanan sedap2 nieh....kuih cara berlauk tu peberet tuuuu...kalo kene yg pedas2 sikit mmg sodap woooo!!

dah lame tak makan kuew tiow kungfu nieh...esok dinner plan nak makan luar, leh la order...haahahahah...suke tiru org makan ape tauuu lieya ni hahahaahh

WanBeruas said...

Arghhhhh!!!

A.I said...

aku tgh tak sihat lagi ni. makanya apa pun yg kau tunjuk semuanya tak 'in' ngan tekak aku. tunggu aku sihat nnt, aku ulang tengok balik entry ni :P

Az-Zahra said...

banyaknya makanan...cam sedap jer semua tu..