Monday, August 10, 2015

nak yang 24/10 ke atau nak yang 31/10 ke atau gelojoh tamak-on nak dua2 sekali ke atau tak nak dua2 terus, reject dua2?? BINCANGKAN DARI BERBAGAI SEGI UNTUK KEDUA2 NYE.

Yes Bincangkan, to and fro... to and fro.... to and fro.... pro kontra pro kontra tapi takde kontra, semua pro je....

ok
ok
ok

Korang bayangkan.... Some things never change dalam hidup aku.

Sepatutnye aku nak tampal gambar2 makanan PISANG SALAI untuk blog post ok...

Terus Hari ni bila aku baca2 je info dari blog2 korang.... G..E..L..I..S..A..H... Tak keharuan gitu.

HURU HARA JIWA!!

Aku drop everything and terus cek jadual kerja, masih jauh lagi, terus congak2 sendiri dan anggarkan rota kerja aku untuk
24 Oktober 2015 dan
31 Oktober 2015

24hb 2015, Search main kat Johor, I guess without Yazid still,  kat Stadium bola kat Nusajaya.. Ala.. Apasal tak main kat Larkin?
Senang je jalan kaki je dari terminal Larkin boleh sampai pelan2 jalan kaki bukan jauh pun. Tak Sampai pun Setanak Nasik aku rasa distance dia jalan kaki pelan2.
Come on TMJ,- Wembley, Emirates, Villa Park semua konsert rock cam biasa je..
Taruk je la platform sementara atas padang, jadi padang tak rosak.
And boleh ada extra income apa untuk stadium kalau organise buat rock concert...

Cehhh. Korang jangan lahar aku ok!! Aku kasi pendapat aje.....


DAN AKU DAH KIRA2, DAH CONGAK, DAH ULANG LAGI SEKALI..
maka ngan dukacita nye, kalau aku masih ada panjang umur, ada rezeki masih kerja tempat sekarang...
Maka dengan dukacitanye, AKU KERJA LA DUA2 TARIKH TU.

Annual Leave Cuti tahunan aku... tinggal seciput, like a needle in a hay stack gitu. Cehhh Peribahasa omputeh tapi tak menjadi!! HAHA.

OK OK, mungkin katalah aku pilih 31hb Oktober - Wings sambut 30 Tahun di Stadium Merdeka.

OK ni once in a lifetime ye tak? Mesti happening giler. Wahhh harap2 sold out ye tak, baru happening!!! tapi mestilah dengan aku ada tiket, dan aku dapat pergi haha.

Tapi Allow Me To Say This...  KUMPULAN SEARCH KALAU BERAKSI DI JOHOR, ialah suatu event yang pada aku adalah event rock melayu yang paling hebat sekali, setiap kali..

Ini aku boleh samakan satu je.. Cuba kita gambarkan Kumpulan Beatles... Yes Kumpulan Beatles beraksi di Liverpool.
Aku tahu takkan terjadi lagi, tapi bayangkan... betapa exciting nye kalau diberitakan Beatles main kat Liverpool,
macam gitu la EXCITED nye aku setiap kali aku dapat tahu Search main home game.
Dan aku try pergi.

Aku bukan nak apple-polishing, atau NAK MENGAMPU Johor ke hapa ke.. Tapi kalau Search beraksi kat Johor, memang la takde tandingannya dari segi AURA dan DEBARAN.
Dah la Search ni thrill semacam kalau live pasal memang expected aku akan tak tahu apa akan jadi sepanjang show baik dari segi sound dan paling terutama dari segi THE-KID-FACTOR and to some extend DIN-FACTOR dan campur ngan Search balik kampung, Search main home game....

Aku rasa its as close as aku nye thrill tengok Iron Maiden main kat Donington Park.




So memang sakit kepala ok, best case scenario ialah aku dapat pergi dua2.
Tapi, chances are slim. Annual Leave Cuti Tahunan aku dah la tinggal nyawa2 ikan.


Worst case scenario aku tak dapat pergi both, dan baca je la korang punye report2 dan review2 korang sebagai peminat yang pasti akan menyakitkan hati aku, merobek2 hati aku..., buat aku jealous  hahahaa.

Berjimba di konsert rock dengan secara moderation? ok la aku pergi satu persembahan.

Tapi tu la, kalau kata Search main mana2 tempat lain selain Johor, mana2 la Malaysia or Singapore aku tak pergi takpe pasal ye la melampau kan asyik tengok konsert rock Search aje, lagipun dates dekat sangat ni dua show lagipun pasal Wings 30 Tahun kan?


OK
OK
OK
NOW LETS TALK KENAPA PULAK AKU NAK GI TENGOK WINGS PADAHAL.. Macam dah melampau ye tak? Baru tu hari tengok Wings tapi tu lain hehe, tu Bongkar nye konsep. hehe.

Cuma tu hari Wings beraksi di Singapore ngan Superfriends Singapore antara sebab aku tak mau pergi ialah PRINSIP AKU, aku sebagai pembeli tiket aku aku boleh ada hak pilih kat mana LOKASI PENTAS persembahan. Maybe next time I have no choice? But if I have a choice, I can say NO right?

Apa pun, Wings 31hb Oktober...

3 perkataan berlainan2,- nama band, status umur, lokasi tapi bila disambungkan...

- WINGS

- 30 TAHUN

- STADIUM MERDEKA


Wahhhhh....Perkataan omputeh aku boleh fikir ialah "OF COURSE I WANT TO BE THERE TO PAY HOMAGE TO KUMPULAN WINGS!!"

It will be a special night definitely.
Bukan nak saje pergi pasal nak tengok Wings beraksi, tapi lebih kepada pergi untuk tunjukkan aku sanggup pergi dan hadirkan diri UNTUK bagi sokongan kat mereka untuk satu yang sangat istimewa - 30 TAHUN.

Kira macam tengok Wings ni macam tengok team bola korang la kat stadium, kalau korang pergi tengok TEAM BOLA KORANG!! kat stadium, korang nak dorang hiburkan korang atau korang yang terover support dorang???
penyokong yang bagi sokongan kan?. Apa jadi pun, Penonton tetappp setia...
(Semalam Arsenal unexpected kalah 2-0 kan? BINAWEI BETUL BABI BARAT!! West Ham la tu... Tapi dalam hati aku cakap, TAKPELAH...STEVE HARRIS MESTI HAPPY GILER).
I mean for all Wings have done for a fan like me, since kaset BELENGGUS.
I just want to be there for their 30 Years Show.

DAN PALING AKU SUKA PASAL STADIUM MERDEKA...

SAYA SUKA KAWASAN NI KERANA.....


Aku ni kalau aku sorang2, mana2 pun aku cuma naik bas, naik lrt atau jalan kaki je...

Dan Stadium Merdeka ialah tempat yang mudah untuk orang naik LRT, naik bas, orang macam aku... , sikit lagi tu bertapak je la..

Kalau main yang tempat kandang kuda EQUESTARIAN tempat kawasan orang2 kaya tu, MAMPOS AKU, pergi kena naik bas apa ntah, bila balik... bila balik.... bila balik aku harapkan la belas kasihan kawan korangggg jugak kena tolong aku....  PATHETIC KAN AKU?

TU la, masalah nye...

bila dapat tahu Search akan main kat Johor, aku otak terus jammed. Masalahnye dah la dates dekat2..

Aku pernah cakap dulu, nak tengok Search sila pergi tengok dorang kat Johor, lain macam aksi dorang ok, dan lain macam sokongan peminat.
Memang betul2 malam tu jadi City Of Rock N Roll, dan memang Search balik kampung gitu.

AHHH!!! SUSAH2 PERGI DUA2 LA.

Atau tak pergi dua2 la...Pergi Kerja lagi bagus!! HAHA.

Itu aje... Share kat korang betapa excited dan pening nye aku... SOME THINGS NEVER CHANGE. Tetap perangai macam budak2 balik untuk sebahagian benda dalam hidup ni.

OK ni aku cedok dari blog Berteromber dan dalam google search.








Susah2 Cing Duit la..

Korang tahu Cing Duit kan?

Kepala bunga...


omputeh panggil "COIN TOSS""

haha.


P.S

OK OK Next Post... PISANG SALAI. hehe

11 comments:

Rafi said...

Aku tak caya kalo dua2 pun tak pegi.mesti salah satu ada pegi punya..heheh..
Aku punya pendapat,takyah gi dua2 layan book of souls ke kat rumah..hahah..(jahat aku menghasut).heheh..

Ijau D. Koceng said...

kalau aku, aku more to wings la... tapi dgn keadaan aku skrg ni (baby baru 4 bulan) takde harapan nak pi tgk konsert2 semua ni

MOHD SHAFID BIN RAHMAT said...

Portdy ada complementary lagi aku on aje. Hahahaha.

berteromber said...

Aku luar kawasan memang aku tak pergi la...tapi kalau kat Johor...aishhhh....

Ni aku baca kat FB, Rusty Blade Mark 11 akan buat konsert siap untuk rakaman dvd...JB on the list....maybe next year la...ni buat aku excited ni....




D'arsil said...

kalau ikutkan hati ku memang aku nak pergi johor tu tengok SEARCH. tapi tak apalah mungkin belum rezeki aku, sbb aku nak pindah kerja bulan depan cari kerja baru huhu.

WINGS pula stadium merdeka, yang ni aku impikan nak tgk wings kat stadium keramat ni. musti gempak punyalah.. walaupun mungkin aku kerja lain tempat kan, musti tak dapat cuti sbb hari sabtu, rasanya balik dari kerja sempat ke stadium merdeka...

kat stadium nanti kami geng2 metalhead akan turun pakai vest, awang thrasher gitu..

aaarghhhh!!! rugilah klu tak turun wings ni. 30tahun tu. search tu mungkin akan ada lagi nanti. kat johor.. tapi kalau dapat turun dua2 memang puas hati..

metal brain asylum said...

Moshpit ? hahaha

Saudagar Mimpi ... said...

Aku pernah berjimba dkt stadium Edu City ni.
Stadium Besar, baru. Pijak rumput pun rasa baru tanam.
apa pun...

"Atau tak pergi dua2 la...Pergi Kerja lagi bagus!! HAHA."

Ini statement mmg win!

Kaboi Tanduk said...

pergi jangan tak pergi! boleh tambah review dalam blog ni.. hihi

lieyalatif said...

rugi tak pergi .... bukan selalu kan? so jgn tak pergi...snap pic byk2...yg tak pergi ni leh cuci mate tumpang tgk sekali sambil bace review ekekeekekeke....

Portdy said...

Keputusan aku:

Search yes
wings no.

But anything can change right.

Sapid: ok

deaf-angel said...

Tu dia,

satu pendapat dan pandangan awal dari Portdy..

Ples update nearer the dates which ones you going ok