Wednesday, December 23, 2015

rumusan 2015 aku (winding up my 2015)

Rumusan 2015 aku... Betul kan Melayu aku pakai? RUMUSAN? ok la kan word ni.

Tempat paling best untuk 2015 (Best place for 2015)  - Isle Of Wight. (Pulau kat south of ...)






Aku tak tipu.... Whether korang lone traveller backpacking, atau travel ngan family.. this is a nice place to check out.


Aku masih belum tunjuk a bit of Southsea. Lain kali.


Hiburan.. (entertainment)


Album Of The Year - The Book Of Souls - Iron Maiden (of course).
Song Of The Year - Empire Of The Clouds - Iron Maiden

Boxset Of The Year - Ritchie Blackmore's 4 disc Story Deluxe Edition in a huge near-LP size hardcover book.http://www.deaf-angel.blogspot.sg/2015/12/the-ritchie-blackmore-story-deluxe.html

Terbekalai of the year - Savatage Boxset masih banyak cd aku belum tunjuk packaging setiap bungkusan dan text dalam setiap packaging. Maybe 2016 aku ada time nak abiskan. LOL!!


Show of the Year - Wings - 30 Years at Merdeka Stadium, KL.
4 Jam lebih, 30 lebih lagu, Aku berdiri dalam 6 jam gitu kat padang berlumpur, becak, hujan turun renyai2, basah kuyup, sejuk...Mengingatkan aku kat Donington.

Non- musical duniawi entertainment.

The best visual thing I see for 2015 - Star Wars Episode 7 - The Force Awakens.
666/666 Full Marks.

But just for that one scene. F&%K YOU DIRECTOR. Damn you director of this movie - J.J ABRAMS!! DAMN YOU TO HELL!!!!!!!!!!!

BERANI KAU HANCURKAN HATI DENGAN BABAK adegan TU!!!!!

Kawan kerja aku tanya bagus? Aku cakap best giler, tapi ada satu scene aku nak rasa macam nak bakar je panggung HAHAHAA.

J.J ABRAMS YOU BETTER BRING YODA, GANDALF and SUPERMAN IN THE NEXT EPISODE TO WORK THEIR MAGIC AND REPAIR THE DAMAGE YOU DONE ON THAT ONE SCENE. Again F&%K YOU J.J ABRAMS for that one scene. Other than that. The movie may takeover Empire Strikes Back as my favourite.

For 2016 Hiburan Duniawi Wishlist -
- Aku nak Maman (Teachers Pet) nye new album keluar la. Album dia before this ialah best of Kerohanian sangat dengan style Sting.

- Aku harap backpacking aku terlaksana, aku tak tahu cammana, carik duit untuk tiket flight dan konsert2 tanpa menjejas kehidupan love ones aku di dunia sebenar. Dan cammana nak ambik leave dari kerja (aku harap aku masih ada kerja), tapi...  ACDC/Motorhead/BlackSabbath/IronMaiden/Ritchie Blackmore Rainbow/ dan jugak band2 lain yang cam Megadeth/Ghost/Nightwish dengan FloorJansen) dan lain2 dalam masa 9 hari ialah sesuatu yang sangat special untuk aku...

Perancangan aku dengan aku cuba jimat kos belanja dengan tidur kat mana2 tempat Lapangan Terbang dan Terminal2 Bas dan tidur dalam bas/train ialah kat sini


Coming sooon in this blog...
ada orang jual murah 2nd hand copy tapi super duper very very good condition. LOL!!!








K...

Bye...

Errrr... Wings 30 Years JB? kalau jadi pergi pun very last minit petang tu jugak aku decide LOL!!
Kerja la.. LOL!!!

OK at least not that god forsaken Place Nusajaya all that.

Ni at least sebelah Plaza Angsana.

Sorry eh, aku pengguna pengangkutan awam je dan jalan kaki je, so lokasi penting untuk aku...


This blog is typed with Nighwith 2013 live at Wacken playing on the background.
Floor Jansen had transformed Nightwish to something I really like...

Iron Maiden would have trouble if Nightwish plays a blinder just before Maiden takes the stage in Donington 2016. LOL!!!

and I think Nightwish would play the show of their life at Donington to proof they can play second from Headliner on main stage at Donington.

AND THAT I WOULD LIKE TO SEE....


think of me long enough... to make a memory...  - wooo hoooo Floor Jensen sings this song very well done.



10 comments:

D'arsil said...

wohoo..star war tu aku belum tgk.. tunggu hbo.. wings30tahun mmg best, skg klu tgk gig mana2 musti mention wings30tahun habis jam3 pagi. klu setakat gig habis jam 12 je apa barang.. hahaha... selamat tahun baru 2016 bro deaf, semoga impian tercapai semuanya..

deaf-angel said...

yep.. Wings 30 Tahun Kuala Lumpur ialah satu persembahan yang sangat istimewa untuk sapa yang hadir.

lieyalatif said...

gile tgk cable car die...kerus gitu jeeee... mau kene kepit laki kuat2 ni ...dah le aku ni penggayat tegar hahahaahah turun ekslator pun penakot hahahaahahaha.....

alaa star war tu en laki ade ajak pi tgk...aku lak ajak die pi tgk alvin the chipmunk tu haahahhah...nampak tak perbezaan ideologi di situ kahkahkah

berteromber said...

Star Wars malam ni baru nak pegi tengok..bagi can anak aku khatam Ep 4,5,6 dulu...kasi dia paham jalan cerita...tak ler nanti aku sorang2 yang syok sendiri tengok....dah ler my better half memang tak masuk cerita2 macam ni...hahaha...

aku tengok Roxette tu aku terliur oii...takder orang nak jual lebih ker?...

btw...may the 2016 is more better year for you and your loved ones...

Kaemm Reutn said...

umurku seusia wings juga...

Rafi said...

May the force be with u bila angan2 mat jenin nak backpack tu jadi..heheh
Star wars pun aku lum tgk lagi asek sold out jek.ingat nak layan IP Man je nanti

Portdy said...

Babak yang satu tu yang part tu ke..er..er... er... yang usap usap pipi kat nak ending tu eh?

Kalau yang tu aku pun nak tumpang maki jugak.

deaf said...

NOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

yes

Portdy said...

Kan?...

Aku dah hilang satu keghairahan nak menonton next installment.
Nasib baik ada Rey.

By the way looking forward for the movie of Han Solo Origin

Kaboi Tanduk said...

sesak nafas tengok scene tu.. huhu