Wednesday, December 30, 2015

Lemmy dah mati, Motorhead berkubur dan Wings bootleg untuk JB Back To 80s Full Show aku dah up untuk ada sapa2 berminat..

LEMMY DAH MATI


(Uvianhell666 apa komen kawan kau yang minat Motorhead tu?).


Aku baru masih plan(angan2 mat jenin/yo-yo-oh/berfantasi syok sendiri) cammana aku nak rush backpacking sorang2 naik bas ekpress atau keretapi dari tengok ACDC main kat Manchester hari Khamis 9/6/16 ke Derby untuk Donington Download Festival pasal Motorhead akan main pentas utama Donington hari Jumaat 10/June/2016 dan aku speku dorang main kul 5 petang gitu pasal dorang 3rd from top pentas utama. (angan2 mat jenin dulu... apa2 pun benda2 rock gini kena angan2 mat jenin dulu LOL!!)

Apa pun,  Lemmy mati maka berkubur la Motorhead. Mikkey Dee sendiri dah announce Lemmy is Motorhead.http://www.expressen.se/noje/after-lemmys-death-motorhead-is-over/


This is my favourite memory of what Lemmy & Motorhead means to me. LOL!! because I was there...
It was the second day of Download Festival at Donington Park 2013.
Motorhead was 3rd from top of the bill at Main Stage. Iron Maiden will headline the festival for that day later in the evening. (Iron Maiden lightning rigs on the ceiling & ramps behind the black curtains are all ready for the night if you see this video).
It was a life long rock n roll mission for me to hear and see Lemmy introducing "We Are Motorhead and We Play Rock N Roll".

This is a Pro-Shot during Killed By Death of that unforgettable day (Some of this show can be found on dvd on one of the Aftershock 2disc version. I had shown the packaging and content of that 2 disc version sometimes back? LOL!!).




Aku ingat tak ramai orang nak tengok Motorhead main, pasal Thunder masa sama main 2nd stage, dan pentas lain semua band2 gerek macam2 style.  HAH KAU!!! Ramai nak mampos mengadap Main Stage rupanya belakang aku.

Hari tu, Phil Animal Taylor dijemput ke pentas dan aku bilang aku tak tahu dia mabuk ke, dia berdengung,  ambik dadah ke, atau dia sakit, tapi macam dia tak tahu dia kat atas pentas gitu... macam tengah lost gitu.. Siot je...
Phil Animal Taylor pun dah mati bulan lepas.

So sekarang tengok Mikkey Dee yang Lemmy suka introduce sebagai "Best Drummer In The World' nak buat apa, takkan nak masuk balik King Diamond kan?
Ni yang paling seronok tengok apa Mickey Dee buat lepas ni...
Guitarist Phil Campbell ada side band kan? so tak tahu apa dia buat lepas ni.

Lemmy dan Motorhead
aku nye favourite Motorhead albums...

1st. INFERNO  (confirmed!!!)


2nd. AFTERSHOCK ((maybe....depend on mood but just maybe).

Telinga aku berpendapat, ni dua album terutama lebih2 laju extra speed dan condong lebih "metal" keseluruhan dari album2 lain, sebab tu dalam banyak2 album Motorhead aku punye kegemaran ialah ni dua.

Susah nak cakap kadang2 pasal aku rasa orang akan anggap aku ni tak betul...

Orang2 lain terkejar2 macam2 dalam dunia, impikan macam2 dalam dunia yang fana' ni..

Antara Impian duniawi aku dalam hidup hanya nak tengok Lemmy umumkan "WE ARE MOTORHEAD AND WE PLAY ROCK N ROLL!".. & impian aku tercapai. HAHA. Aku tahu... benda tak mendatangkan faedah kot? tapi... ni la dreams aku dari dulu..



 Haha... Kenangan manis... Giler2 la dorang peminat2 ni, cam aku cakap... jangan isi air kencing dalam botol rejam kat orang, jangan kena aku dah!!!

Beer pun elakkan, babi betul bau melekat siot kalau baju kena beer, aku tak berkenan.. mana sempat aku nak basuh. Kena buang tshirt sayang.


Anyway, ni posting sedih kan? so kita layan lagu paling tak disangka2 Motorhead rakam untuk albumm terakhir dorang...BAD MAGIC.

Aku pasang lagu TILL THE END ni sambil buat blog ni... Ni la aku rasa lagu kehidupan dia dan aku terang2 cakap aku tak sangka Motorhead boleh buat lagu menjiwai diri macam gini.. LIRIKS DIA SEMUA BETUL. Aku setuju. . Babi sangat perasaan ni, rasa sedih siot, nak nangis... Siot!!

 

Don't tell me what to do my friend
Youll break more hearts than you can mend
I know my self like no one else
Nothing to defend

My life is full of good advice
And you don't have to tell me twice
Living here in paradise
Your rules that I should bend

In my years my life has changed
I can't turn back the time
I can tell you just what made me change

All I know is who I am
I'll never let you down

The rest will give you trust until the end

There ain't no rules to follow
You cant predict tomorrow
I know just who my friends are
The rest can turn to stone

Your memories are yours alone
There yours untill your dust and bones
I know the things I'm looking for
I know just what I want

In my life the times have changed
I'm still in a rush
I don't want to hear your fairytales

All I know is who I am
I'll never let you down

The rest will give you trust until the end

Until the end

In your life you'll be amazed
About all you long to lose
You cant never live that life again
But one thing you will never lose
Is the signing in your head
That will still be with you till the end



OK Wahhh banyak sangat youtube hari ni.. haha..

OK, sapa berminat, ni dia aku upload bootleg aku rakam untuk peribadi aku sendiri...

COMPLETE UNEDITED WINGS LIVE IN JB 30 YEARS BACK TO 80's..

Enjoy... kat paling bawah tu...

Boleh didapatkan kat youtube jugak kalau nak dengar sana...

gi sini...  https://www.youtube.com/watch?v=dKJXvo02978




Cover.. haha... siot je aku bukan pandai sangat, aku pakai Paint je.. sekali tu isi2 number tu salah.. so aku overlap je haha...








Review untuk show ni aku type kat sini...
http://www.deaf-angel.blogspot.sg/2015/12/review-wings-30-years-jb-back-to-80s-25.html

K nak dengar Orgasmatron nye album LOL!!!

sekarang korang tahu dari mana Deaf tu datang kan?

HAHA...

LONG LIVE MOTORHEAD!!!

14 comments:

Ijau D. Koceng said...

bila ingat balik... start minat muzik motorhead djaman triple H guna lagu the game untuk entrance, evolution line in the sand, then king of kings...

nampak sgt triple H minat motorhead, siap ada satu masa tu jambang pun mcm lemmy (ni djaman aku masih layan wrestling ni)

Suhaili Suhailisulaiman said...

jambang HEtfield dulu pun inspired by Lemm

Rafi said...

Lemmy ni mmg dari dulu da ada mcm2 penyakit,dlm dvd dokumentari dia pun dia ada ckp yg dia ada kencing manis.tapi dia tak peduli,tetap togak jack daniel ngan rokok marlboro

D'arsil said...

semua kawan2 dlm grup wassap aku bersedih utk lemmy, siap tukar nama grup tribute to lemmy, yang paling tragis kawan yg aku cerita tu lah, dia kan minat sgt ngan motorhead, impian dia nak tgk motorhead depan mata tak kesampaian, sedih gak lah utk kawan aku tu.. rasanya seminggu ni, dia pacak bendera separuh tiang..

berteromber said...

aku takder la into Motorhead sangat..pasal zaman aku budak2 dulu ada 2 band besar...Motorhead dan ACDC...2 band besar yang aku pandai buat logo dia tapi lagu-lagunya aku kurang follow...mungkin kerana persekitaran aku yang lebih kepada Deep Purple, Scorpions tu semua sebabkan aku lambat nak follow ni 2 band...tapi apa yang aku tau...kalau nak definasikan apa dia rock star...dia adalah Lemmy.....He was Lemmy and he played rock'n'roll!!!....

lieyalatif said...

selamat tahun baru 2016 deaf...moga tahun 2016 memberi 1001 keberkatan dan rahmat pada kite sekeluarga.....amin

Kaemm Reutn said...

antara vokal terbaik.. mmg aku gemar dgn vokal beliau ni..kene pula dgn stail music motorhead.. mmg layan kepala lah.. Motoheadche kte metallica...

speedrider said...

nasib baik aku tak minat Motorhead

gayour said...

semua band thrash 80an 'menyembah' Motorhead. jelas bila the big 4 pay tribute lagu "overkill". gua sangat minat motorhead sejak dari tahun 80an kerana banyak sebab, antaranya kerana maskot Mr.Snaggletooth yang sangat mengujakan!

hari tu masa kat KL Bike Week, WINGS buat free show belah malam, tapi gua tak larat nak tunggu pasal penat sangat dari pagi sampai ke malam promosi koleksi Bersama Selamanya

overkill

MOHD SHAFID BIN RAHMAT said...

Peminat gusti mcm aku kenal Motorhead pasal lagu The Game HHH, Evolution, dan King of Kings. Lagi sweet Monday Night Raw a 1 minit tribute untuk Lemmy. Main live untuk HHH rasa aju 2 kalu kat wrestlemania. Still aku simpan 1 video 3gp dua.

Shamz said...

Motorhead best album ever - "Another Perfect Day" tahun 1983 time 'Robbo' jadi axeman & Philthy Phil masih drummer... lagu terbest pada aku - 'Turn You Round Again, Shine & semestinya Ace of Spades... ' Best Line-Up- time LEMMY+PHILTHY+FAST EDDIE haha!
Apa pun ini semua pendapat aku k... jangan mare!
Adios LEMMY... RnR (Rest & Rehab) brother!! Tnx for all the Loud Sound & Good Time. Peace!

Shamz said...

Motorhead best album ever - "Another Perfect Day" tahun 1983 time 'Robbo' jadi axeman & Philthy Phil masih drummer... lagu terbest pada aku - 'Turn You Round Again, Shine & semestinya Ace of Spades... ' Best Line-Up- time LEMMY+PHILTHY+FAST EDDIE haha!
Apa pun ini semua pendapat aku k... jangan mare!
Adios LEMMY & PHILTHY PHIL TAYLOR. RnR (Rest & Rehab) brothers!! Tnx for all the Loud Sound & Good Time. Peace!

deaf said...

Hi Suhaili & Shamz..

Takdelah mana mare. Masing2 nye pendapat, lain2 selera.

Rest n Rehab. haha.. good one.

Kaboi Tanduk said...

Meremang baca lirik till the end tu..