Friday, March 18, 2016

(stray cats moments) / kucing kena buang kat pasar

I like to spend time with stray cats. Playing with them and buying human food like fried chicken, but then feeding them that.

But sometimes stray cats are difficult to handle.
- From human side, sometimes stray cats have serious skin problems so have to be careful in stroking and playing with them..,
and unfortunately,
- From the cat side itself, they are maybe too nervous, and sometimes stray cats just dont trust human beings.'
I am not surprised if they have nightmares of what humans had done to them and their kind before.

Time to tease this ruffian.. Very Teen Street Gangster Attitude this one LOL!!

Reminds me of Bucky Katt...

One of the greatest cats ever to live in the fantasy world LOL!!!









Kucing2 dan anak2 kucing kena buang kat pasar...

Benda ni akan terus terjadi dan terjadi..

Terutama dimana ada pembangunan dari rumah kampong ke rumah pangsa atau yang sewaktu dengan nye, maka banyak la kucing kena buang kat pasar.....

Anyway... baru jugak ni...

Ni tu jam aku tengah tunggu bas ekpress kat terminal Larkin.

Aku speku ni kucing2 ni semua baru kena buang,
pasal aku tak pernah nampak...

Menggerutu la atas kepala dorang, dah bersisik2, tapi takde luka terbuka la, takde basah2...

So main2 la dengan dorang, sambil tunggu bas ekpress aku...
kasi makan, MACAM SIOT, cerewet siot makan, tak padan kucing kena buang kat pasar... HAHA.

Tapi yang besar2 dah dewasa sikit semua ok je makan, yang kittens kittens anak kucing ni semua je cerewet...

Tapi tu hari aku gi pasar larkin carik dorang sebelum aku naik bas ekpress, dorang dah takde...

Sedih... haha

Harap ada sapa pungut dorang kot? Atau bawak dorang gi tempat lain...

Kena taruk krim tu kat bijik2 yang kittens ni atas kepala tu...

pasal tak sampai kan dorang nak jilat sendiri, kucing punye lidah tu semua ubat semula jadi, tu la cuma atas kepala je dorang tak sampai ngan tengkok...

Tu ah kita kena garuk2 atas kepala dorang, pasal dorang tak sampai, nak dorang syok stim semacam kalau kena garuk atau gosok atas kepala. haha.


K tu je...  

Korang tengok la... dekni, siot abis keropok ikan aku semua dia bongkar....
ok la, dah seal kan keropok ikan tu...
Keropok ikan tamban, sedap ok... haha..

korang beli yang grade lebih baik sikit la, grade ada dua selalu nye kedai2 jual...

ok balik kepada kucing,,

dekni paling suka kena gosok belakang dia, sampai meniarap abis.. dan paling bersih..so feberet la haha.






10 comments:

yusrina said...

bagus la deaf... bagi makan kat kucing... sama macam bro hairi kakimotong... orang yg selalu bersedekah akan murah rejekinya...
anyway.. gua wakil pd semua kucing2 yg kat dlm gambar di atas mengucapkan thank you very much pd lu... arigato arigato

Ijau D. Koceng said...

sometime i wonder... kucing2 ni macam ada 6th sense, atau boleh rasa/nampak aura manusia yg jenis suka haiwan

Kaemm Reutn said...

Mcm2 trend buang skang.. ade jgk buang kt hospital.. sampai pihak hospital buat papan tanda "Dilarang membuang kucing di kawasan hospital"..

Portdy said...

Kena wujud skuad kucingku sayang. Selamatkan diorang dan nursing.

Unit ni kena organize bawah jabatan haiwan.

Still karang bila idea cam ni.. ada la yang debate

Benda simple je.

Portdy said...

Kena wujud skuad kucingku sayang. Selamatkan diorang dan nursing.

Unit ni kena organize bawah jabatan haiwan.

Still karang bila idea cam ni.. ada la yang debate

Benda simple je.

Rafi said...

Aku ada bela seko kat umah kucing jantan wat teman.kucing walau kita kasi makan or usap2 kt kepala dia pun dia akan mendoakan kita.itu yg ustaz kat sekolah aku dulu cakap lah..

berteromber said...

Aku tak tahan kucing liar ni kalau kat kawasan rumah bila kita start bagi dia makan dia akan jadikan rumah kita port...tu ok...yg tak ok nya bila dia berak dan kencing merata2 kat depan rumah kita...sampai kasut sekolah anak pun kena...pastu tido dan mencakar atas pula atas kereta...adoii...

D'arsil said...

kat tempat kerja aku dulu masa aku mula masuk ada 2 ekor anak kucing, satu tu mati, satu lagi hidup sampai skg, dah ada cicit dia, kadang2 pihak syarikat macam tak puashati gak sbb aku bagi makan kucing2 tu, dorang makin membiak, lama2 ada gak geng yang pi tangkap kucing2 tu, skg tinggal 2 ekor.. nasib bini aku alah ngan kucing klu tak aku sudah pelihara.. apapun bro deaf mmg penyanyang orngnya.salute

A.I said...

aku takleh tengok & main lelama meow yg terbiar gini. sedih.

Kaboi Tanduk said...

Pandai anak kucing ni bergambar depan kamera..