Monday, October 3, 2016

Islamic New Year Greetings, TBS hari jemaat lepas and GHOST - MELIORA REDUX (Sweden Only Release, I think).

.
.
.
Salam Untuk Semua and Salutations To Everyone.

.
.
.

This time I will reverse things a bit, a little intro in my broken English, and then a long rambling in my market Malay language.

Firstly - a Happy New Year to all Muslims W.O.R.L.D.W.I.D.E.
UNHOLY DEVIL ME. I have to google to check what calendar year it is for the New Muslim Islamic Year.
It is Year 1438 Hijrah.

I wish to become a better human being (which by default means I wish to become a better Muslim, -please dont laugh, I am serious, serious like in the words of Bucky Katt like a cat taking a bath-).
May the True Values prevails in this world.
And those who flew the flag of unfair hatred, those who mislead the idiots in the name of religion and yes...the idiots include some highly educated fellows and those who harvest unfair violence die.
So together... - Death to the False Ones!! 
.
.
.
OK.. I think my horns are growing again. LOL!!

Look what I got from Sweden.... The land of Roxette.

Ghost Meliora Redux... It has Zenith!! And of course the new Popestar EP.




I will review and show this amazing Redux Packaging soon.

Yes!!!! yes!!! I know this is a very contradiction blog post of heaven and hell.

Well......   LOL!!

Hai Semua...  Aku pernah cakap dulu kan? Setahun sekali gitu, aku akan bual pasal bersangkutan agama. OK harap aku tak disambar petir. Seriously...

OK

ni foto TBS hari Jumaat malam, pukul 10 malam ok...




Aku nak masuk Singapore, kerja kul 7 pagi hari Sabtu.. Nasib baik tiket aku dah beli awal...
Penuh manjang...

kalau tak kena gi Larkin je la, lepas tu kul 3 pagi mendangok kat Larkin, tunggu bas kul 4 dari Larkin gi Pasir Gudang pasal bas tu lalu immigresen,
Nak tunggu bas2 awam masuk Singapore, yang mula dari Larkin selalu nak kat kul 5, aku konfem tak sempat, tapi kalau korang dari immigresen, bas awam masuk Singapore kul 4 gitu dah nak start dah kot bas kuning nye company.
tapi stress ok berpuluh ribu orang nanti kat immigresen kalau dah lepas kul 4 pagi.

Awal Muharram Maal Hijrah Singapore tak public holiday, Malaysia Long Weekend..
So memang ramai jugak la TBS pasal people semua nak take opportunity balik kampong or gi jalan2 gitu..

SO macam biasa, korang yang seperti aku... jenis CLUTCHING AT STRAWS.
Jenis yang bodoh tuli buta agama.
Doa makan pun tak tahu...

Dengar benda2 berkenaan agama rasa kulit panas gitu kena siat2...
Hah... tentu ada...

So bila kita jenis clutching at straws... Kalau Awal Muharam apa kita buat...?

KITA AKAN TERINGAT RTM 1.


Syukur la, orang macam aku yang baik kat Malaysia atau Singapore, harapkan tv cenel percuma. Takde Cable TV la, takde Astro, Takde Mio TV, Takde CableVision...
(Nak tengok Arsenal main, kena pakai tenet carik tayangan percuma atau gi kedai tengok...)

RTM 1 kat Singapore pun super clear pakai antenna bumbung flet.

So nak Magrib waktu Wilayah Persekutuan, so bukak RTM1... aku pastikan aku mendangok depan tv. Wassap reminder to love ones aku pasal RTM nak start doa. hahaha.

So mendangok depan tv, Mulut Terngangah.. Dengar ustaz2 cakap pasal Agama... Ngiong Ngiong Ngiong.. ok kulit tak panas.. haha.

Lepas tu ber iya iya tadah tangan doa sama2 Imam Masjid TV (korang tahu kan? lagi satu nama untuk Masjid Negara kat KL ialah Masjid TV pasal masjid ni selalu masuk TV hahaha), so baca doa akhir tahun, dan awal tahun. Wahhh Syahdu ok. 


Korang jangan lahar ok...

its a true fact cuba tanya sapa2 tongong dan tonggang terbalik pasal agama...  confirm akan bersungguh2 kalau peluang macam gini... pasal memang kita bodoh so kita hargai ada orang lead kita. 

Itu la, kalau orang buta tuli agama....

Tak boleh nak memilih, tak boleh nak ikut apa2 geng...

Kita ikut sapa2 majoriti dan la harap orang yang berkongsi dan lead sesuatu aktiviti tu bertauliah dan berkelayakan betul tak?

So tu la, setiap tahun, aku Sayang kat RTM1 satu just becaus of Magrib sambut Maal Hijrah.

Pasal... yes... aku dapat rasa kemanisan agama Islam.. Dengan cara aku sendiri ye..
Tentu mereka yang jenis "clutching at straws" dalam hal agama,  paham apa aku cakap.

Kalau takde RTM aku kena baca sendiri ye tak? or else gi mesjid haha.

tunggang terbalik ok baca sendiri... hahaha. Siot kan aku? OMG gitu.


OK... Selamat Tahun Baru korang baik dimana pun korang.. World Wide Live gitu..., (cehhh..hint hint).
semoga jadi manusia yang lebih baik. Walaupun setiap tahun hanya sebesar kuman je kebaikan kita dari tahun lepas.
Well... You Never Know Allah recognise our valour ye tak? cehhhhhh..... Aku berbual macam betul je - yo yo oh gitu...
(valour-great courage in face of danger siot)..haha.


Siaran Rock N Roll akan kembali next post.













8 comments:

D'arsil said...

selamat tahun baru hijrah bro deaf...

dilabangiWORLD said...

selamat tahun baru dep
sorry lah lambat ucap
* info tentang meerkat tu superb lah hang ni dep
aku masih tak mengenali habitat binatang yang ada dalam dunia ni hehehe

yusrina said...

sallam maal hijrah juga buat bro deaf tersayang..

btw.. jom singgah ke blog gua deaf.. ada entry kumpulan Iklim dari Terengganu

Adios amigos bro

Rafi said...

salam maal hijrah bang dep.aku pun sama mcm ko jugak,tapi aku bukak youtube nak baca doa awal dan akhir tahun..heheh..tak kisah la yang penting nawaitu kita..

berteromber said...

selamat tahun baru...semoga tahun ini lebih baik dari tahun yang lalu...

Kaemm Reutn said...

Amin... terima kasih bro Deaf... alhamdulillah

cLina BeLedZa said...

aku ada kat celah2 manusia yg ramai tu deaf.
ko tk nampak aku ke?? hahahahaaa...
slmat tahun baru 1438hijrah.

MOHD SHAFID BIN RAHMAT said...

I'm very positive for this new year