Sunday, October 23, 2016

Scorpions -Live in Singapore 21.10.2016. (Photos/Merchandise/Review and lots more not so pretty photos)

As usual first in English then in Malay Language Bahasa Melayu kat bawah.

Scorpions at the Singapore Suntec Conventional/Exhibition Hall - 21st Oct 2016.
A Friday Night. I was lucky to work morning shift, so I can go without taking precious leave or do MX.
Surely a SOLD-OUT? Completely Full-House.
The standing area are packed. I turned around and the seats all seems occupied.
Maybe 8000 max this place holds.
A nice comfy place in the city area with superb public transport facilities.
The place supports good sound whether you are standing or seating anywhere from my experiences there.

The floor shakes and vibrates if there is enough HAVOC CROWD reaction.
Its not sitting on the ground floor this hall as below it are shopping malls. So its kind of weird when the floor starts shaking in the chaos. LOL!!

No opening band,
Scorpions starts early, there are still lots of people outside when the INTRO SIRENS begin.
They have an EGO ramp tonight. How Nice.
Maiden too should try having an Ego Ramp for their own shows. It would be something different.

Again Lauretta Alabbons LAMC has been amazing promoters. They better bring back Iron Maiden to Singapore next time.
Guns N Roses early next year will do till then.




During the song MAKE IT REAL with the Singapore flag backdrop.

There are some upbeat evergreen inspirational songs that I love, and besides Van Halen Dreams, this is one of them.

OK lets start the review with the merchandise stand and the tshirt(front/back) I bought. LOL!!










below COAST TO COAST
Klaus Meine was late. VERY LATE. LOL!!!







MOST IMPORTANT OBSERVATION -

Like I say, I am always worried if the bands I like are too reliant on old songs and being caberet acts, and I always get a habit everytime I see Iron Maiden, and when the new songs are played and I realised there are are a few people around me looking curious or DONT MOUTH THE LYRICS!!!
I always like bands I like continue play as much new songs as humanely possible LOL!.

So I was happy last night when the new song We Built This House, and the crowds are loud and singing that "Oooo -oooo- oooo" part.

2nd Observation.
Last night No One Like You was played. Lucky us.
And, strange, we got HOLIDAY acapella style by Klaus Meine before Rock You Like A Hurricane. So its happiness.

Zoo was a monster. A huge green slimy horrible HEAVY MONSTER.
With that Matthias Jabs Bon Jovi Ritchie Sambora Livin On A Prayer talkbox. LOL!!




Delicate Dance was awesome isnt it Matthias Jab piece.
I simply prefer this electrical version rather than the unplugged version.

3rd observation.
Mikey Dee was awesome as usual but I like his coolness on Herman Rarebell's No One Like You. LOL!!!

Motorhead's Overkill was a nice Lemmy tribute.


and I love Mikey Dee solo.

4th observation
4/5 of last nights Scorpions look extremely happy, Especially Rudolph Schenker, Matthias Jab, Klaus Meine and Mikey Dee.
Hopefully the loudness of the audience and the loud singalongs plays a part especially that 'we want more!!! we want more!!!'  chants immediately starting after Big City Nights ends. Very fun moments.

A lot of MASS-PARTICIPATION-KARAOKE-LOUD-SINGING moments last night.

(IT REMINDS ME OF ROXETTE SHOW. LOL!! LOUD KARAOKE ALL THE WAY)

5th observation
Seems people around me knows the words to the songs and express their happiness. So I guess I stand at the right place.
Also, I used a new recorder to bootleg the show last night, I dont know what to expect but I love the sound as I am playing back the last night full show. 
(Now all I need is a necklace style dual microphone LOL!!)

Conclusion
The standing price ticket is horrific but worth it.

For the past few months in 2016, I was fortunate to see the "Monsters that create the music that rules" that I grew up with since a little boy play live
- some Iron Maiden (of course), AC/DC, the last mohicans of Black Sabbath, Ritchie Blackmore's Rainbow and to end it this year with The Scorpions. 

2016 has been memorable for me in terms of personal earthly rocking pleasures. LOL!

2017 my only target is to perform some rough low budget backpacking to Glasgow, Aberdeen, Liverpool, Birmingham and Cardiff for Iron Maiden's 2017 UK Tour.
FIVE Maiden shows in Scotland, England and Wales in NINE DAYS. LETS SEE.
The tickets are mostly bloody sold even now. 
maybe plus GnR, and thats all. I got to slow down. LOL!!

Matthias Jabs "Adidas" stripped guitars.



More of Coast To Coast with Klaus Meine on guitar,



Mikey Dee Solo has a part where all the albums cover appear one by one.

Klaus Meine



ONE OF THE UNASHAMED "SING TO YOU HEARTS DELIGHTS" KARAOKE SESSION.
-  Always Somewhere
- Eye Of The Storm (ok not this one, cannot remember the lyrics LOL!!)
- Send Me An Angel
- Holiday with only Klaus Meine and the audience was a very nice touch.

Did I say I have a good time? I think I forgotten I hated the bloody song Wind Of Change and I was even singing along to that boring song. LOL!!


Rudolf Schenker






Still Loving You Flame Fire Backdrop LOL!!


Klaus Meine & Matthias Jabs




OK. I AM SO REALLY WANT TO LOOK FOR THE JACKET KLAUS MEINE IS WEARING.
"ROCK & ROLL FOREVER"


Like I say, attending this show is not only for having a good time, but I think for many, its also the way to maybe say Goodbye To The Scorpions for the last time.
Though having the other classic Scorpions lineups would be even better.

Rudoph, Klaus, Matthias.

Rudoph Schenker with his Ronnie James Dio salute. LOL!!




MADONNA TAKE A BOW


OK The ending backdrop for Scorpions.
Not so horrific as the Black Sabbath The End isnt it? LOL!!
But at least Black Sabbath has some beautiful and pretty fireworks at their Final Donington Show.



SETLIST FOR SCORPIONS IN SINGAPORE 21October2016

Intro - SIRENS
- GOING OUT WITH A BANG
- MAKE IT REAL
- THE ZOO
- COAST TO COAST
- TOP OF THE BILL/ STEAMROCK FEVER/ SPEEDY'S COMING/ CATCH YOUR TRAIN
- WE BUILD THIS HOUSE
- DELICATE DANCE
- ALWAYS SOMEWHERE/ EYE OF THE STORM
- SEND ME AN ANGEL
- WIND OF CHANGE
- ROCK N ROLL BAND
- DYNAMITE 
- OVERKILL
- DRUM SOLO BY AS PER LEMMY WORDS IN DONINGTON - BEST DRUMMER IN THE WORLD
- BLACK OUT
- NO ONE LIKE YOU
- BIG CITY NIGHTS

- STILL LOVING YOU
- HOLIDAY (acapella)
- ROCK YOU LIKE A HURRICANE 





Aku tengah dengar balik bootleg aku rakam Scorpions main kat Singapore hari jumaat lepas.
Aku pakai recorder baru. Tengok macam ok je so nanti ada aku gi konsert band Melayu nanti boleh aku tape dan letak kat youtube macam selalu. HAHA. Sila jangan lahar.

OK, apa aku nak cakap? Memang TERBAIK DARI LADANG persembahan Scorpions malam kelmarin.
Penuh sesak, penonton semua best, seronok sangat. BISING! GAMAT!! Bak kata Ramli Sarip masa Sweet Charity main kat Esplanade, nak buat apa buat, asal jangan ada rusuhan.

Mat Salleh ramai ok kat tempat berdiri. 
OK cam aku cakap ni tempat Wings main dulu yang ada satu hari raya tu. Alaa show ada Musafir Di Hari Raya, then last Kristal join in lagu Peronda.

OK apa aku nak cakap? Semua aku dah cakap bahagian omputeh atas. Gambo semua dah tampal kat atas.

Scorpions ni kan... untuk orang2 MELAYU la kan, macam sama dengan BAYGON, MEE MAGGI, paham? Household nama.
Nama yang seisi rumah, ramai Melayu kenal.
KORANG TAHU???
SURATKHABAR MELAYU SINGAPURA ADA FOTO SCORPIONS KAT MUKA SURAT DEPAN WARNA WARNI SEMALAM.


Jadi, korang boleh paham la kenapa Scorpions tu istimewa dari zaman Abang-Abang Lobang, Minah-Minah Karen zaman dulu sampai sekarang.

So apa lagi nak cerita kan pasal Scorpions.

Dan tak terkejut penonton semua dah macam KOIR ok semalam. Choir. Melayu eja cam mana eh? aku tak reti.
KARAOKE melalak melolong gitu baik lagu rock atau lagu slow rock.


Persembahan semalam alrite, Scorpions takde hegeh2 ok. Start awal. Takde band pembukaan ke hapa, aku ngan kawan aku beli tshirt, masuk terus SIREN BERBUNYI haha.
Nasib baik sempat aku start bootlegging aku.

Anyway, suara Klaus Meine alrite la kan, suka sangat aku tengok dia masih maintain. Scorpions semua maintain.
Hensem, kurus, Hensem, kurus, hensem, kurus.
HAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHA.

Maka Ulasan pendek aku Scorpions beraksi 2016 di Singapura.

Sebenarnya aku nak tengok Show yang Malaysia punya di Sepang, pasal harga tiket lagi best, dan jugak WINGS ada. Wings kalau lama tak tengok, bontol gatal, tangan gigil.
TAPI aku nak cuba tengok yang Hard Rock Cafe tu.. Aku tak tahu aku kerja apa satu dua hari tu. Aku nak gi la.... 
Tapi tengok la cammana.

OK Scorpions, beberapa lagu baru yang sangat hebat, dan macam aku cakap kat atas, aku seronok bila peminat hadir ramai respon kat lagu baru, tahu bila nak singalong...
Memang seronok, pasal sentiasa menjadi RELEVAN dan bersaing dengan mereka yang zaman modern sangat penting. Cewaahh.. Kalau tak jadi nostalgia je. Asyik2 cerita lama. Tu boleh kasi kat team bola yang asyik sebut je pasal zaman dulu menang tu menang ni, pasal zaman sekarang hancur.

Apa pun, setlist Singapore kat atas.
NO ONE LIKE YOU ada ok, aku tahu berapa negara takde, TAIWAN takde lagu ni.
Dah tu ada HOLIDAY, sikit je la jugak nasik tambah gitu...
tapi terbaik..

Ni kira macam Amy Search kat Larkin Search sambut 30 Tahun akhirnya hujan berenti, semua kat stadium basah kuyup terus Amy nyanyi sorang2 dengan peminat tanpa muzik, Setelah Hujan.
APPROPRIATE GILER.
Tapi tu pendek, ni lagi panjang la kot. hahaha.

OK dah tu je.. aku tak mau hegeh2 nak post blog ni, pasal nanti terus tak post.
Blog aku ni dah la sendu sangat. HAHA.
So aku berenti sini la, maaf la cakap melayu nye pendek cakap omputeh aku merapu panjang lebar kot.

Semalam kan, I mean hari jumaat tu, masa lagu Steamrock Fever. Macam terus rasa kenangan la semua ni kan. HAHA. Omputeh panggil life past before my eyes gitu.

Lagi satu bila Make It Real dipersembahkan..
Rasa nak nangis. Cewahhh.
Lagu ni macam perangsang aku gilerbabi sanggup backpack tengok Maiden dan band rock lain merata tempat walaupun memang rasa diri tu bodoh buat semua ni kerja giler.


OK OK, aku tarik balik la aku cakap Wind Of Change nanti aku tidur, aku menguap la, aku kutuk2 lagu ni serupa lagu Search Hisapbella. Boring nak mampos.

Aku nyanyi la lagu Wind Of Change. TERPUKAU GITU keseronokan Scorpions terbaik dari ladang. 

k bye.




















13 comments:

Portdy said...

How much is the tshirt?;seem nice rnr with sting in the insignia

Portdy said...
This comment has been removed by the author.
deaf-angel said...

S$50
portdy go for the polo tshirt backprint Scorpions Hannover. Depan logo kecik kala jengking.
pengsi.

berteromber said...

Thanks deaf...baca review pun jadilah...aku yang baca ni pun dah rasa happy apalagi kalau ada kat sana.. ni band masa kita kecik2 rasa macam jahat sangat siap konsert kat KL kena ban semua...tapi 30++ tahun lepas tu semua dah jadi lejen...

Btw..lama tak dengar ayat minah karen..haha..

deaf-angel said...

Kan.....

Minah karen kan?

Those were the days, cumi dan ciki

Rafi said...

kan betul aku cakap mesti ada dia main lagu tribute untuk Lemmy punya.pasal mickey dee ada kan.
btw tq for the review and nice photos.minah karen memang lejen..ayat aku yg penah aku dengo 30 tahun dulu..heheh

Tahir Jaafar said...

Meremang baca review lu bro.. Tq.
Gua dapat bayangkan the happiness and the electric atmosphere.. Nak pergi, tapi apakan daya, pokai hahaha

yusrina said...

Aku pun nak bagi 'standing ovation' jugak untuk entry bro deaf kali ini.. memang terbaik
siap aku berdiri lagi, masa menaip komen ni... hahh hahh
clapp clapp clapp clapp (bunyi aku tepuk tangan tu - bukan tepuk amai-amai yer)
hihh hihh

PC kOKak™ said...

wow bestyerrr. terbaik la bro review!

Leandro Castaldello said...

You could post the bootleg audio of this show? Thank you and congratulations for the Review.

D'arsil said...

aku rasa aku tak tgk lah scorpion main nanti kat sepang tu.. apapun mantap lah gambar2 ni, terbaik..

deaf-angel said...

Hi sir I will upload it about a weeek from now

Leandro Castaldello said...

Thank You very much!!