Friday, September 4, 2009

siaran bandit - stesen web radio sweden

~Serunding daging dah nak abis dah..sedap wei. nanti besok ke hari minggu aku upload tampal gambo gerai dia korang gi beli sendiri.~

Apa pun, dengar internet radio dulu.

Negara Sweden. Apa aku tahu pasal Sweden dari dulu sampai skarang?
- Anders Limpar and Freddie Ljunberg , Dumb Blonde kat komedi Mind Your Language, kedai perabot Ikea, lahirkan variety of great music dari Roxette ke Europe ke Lost Horizon dan orang2 Sweden ni ada great taste - Stadium bola Gothenburg dan Stokholm dua2 boleh sold out untuk Iron Maiden.




http://www.bandit.se/
---------------------

Ni lak satu webradio stesen dari Sweden, aku dapat link dari satu topik kat porum Maiden.
Aku try, aku suka ngan lagu2 dorang walau banyak lagu2 aku tak tau. So share ngan korang.

Maiden, Skid Row, Green Day, ACDC, Metallica, GNR, RHCP, Tenacious D, Ramones, WASP, Linkin Park, Foo Fighter, Motley Crue, Ozzy, Twisted Sister etc
dan banyak band 'rocklainsikit' aku tak dengar macam Rage Against The Machine, Dead By April, Offspring, Disturbed, Slipknot, Muse, Plan Three, Pearl Jam dan Rammstein huhu.


Ni baru main lagu "hey there Delilah" huhu.
Dah tu aku type lagi sikit info bawah, masuk "Harvester Of Sorrow" lak. Lama tak dengar lagu ni. Dah tu November Rain, I Want To Be Somebody, Back In Black, I Remember You, Afraid To Shoot Strangers, Boulevard Of Broken Dreams,..korang get the idea la huhu.

Kalo korang taste dengar2 rock radio gitu, please give this channel a try.

I think you all will enjoy it.




CARA2 NAK MASUK -
- Bila korang dah click http://www.bandit.se/
nanti ada keluar stockholm / logo / gothenburg gitu kan?
- So click Stockholm
- nanti masuk Bandit nye webpage, korang tengok kat KIRI sebelah atas jugak tu ada speaker berdenyut2 gitu - WEBRADIO LYSMA LIVE.
- Ah korang klik tu nanti tunggu sampai lagi satu pop up page keluar. Ah nanti keluar la radio broadcast tu.
- Also nak tahu lagu apa ngah main, kat main page tu kat atas tu ada keluar apa lagu ngah main.



Anyway some latest yang interestkan aku -

- MANOWAR nak keluar DVD Hell On Earth 5. Harap tak crap dan jangan banyak lagu2 dorang zaman sekarang yang macam si@l. Tapi aku tahu confirm ada 'Mountain' live.
- EP dorang baru tu ada new version Crown And The Ring yang pakai choir pakcik2 tu. Best woo pakai suara pakcik2 nye choir.
- SLAYER baru, apsal so far dua2 lagu yang dorang dah air-to-public tu aku suka? Adakah semua lagu kat album baru akan cam gitu. I hope so huhu. 'Hate Worldwide' tu berkenan betul aku. Fast, Short, and Sweet. berulang2 aku repeat kat youtube.
Please please come again, kalo macam gini nye lagu2 baru.
- Aku macam lagi interested nak dengar Slayer baru dari MEGADETH baru lak.
- CRANBERRIES nak reunion. Hurrah. Aku suka ah huhu. Delores ewah.
- I think OPETH is confirm coming November kot....skip, MR BIG,.... pun skip walaupun nengok kawan aku semangat sey beli advanced tiket, SEPULTURA kalo jadi pun ....skip. Semua skip ah huhu. Nengok Youtube je la.
- Aku jarang dah beli ori skarang unless Maiden, tapi..I think I wanna get the new KISS. Modern Day Delilah tu gereks sey, very the disko pada aku. Dan packaging dorang nanti macam Journey nye Revelations. Satu cd baru, satu cd cover lagu lama, satu dvd. Very nice and value for money.
- I dont care apa orang cakap pasal Kiss. Kutuk la tapi before aku dengar Maiden, before aku tahu apa tu Eddie, Kiss and all their horror was there first untuk mencurik hati suci ku huhu. Growing up in late 70s , Kiss was the ultimate nightmare untuk pakcik2 makcik2 yang nengok poster2 dorang haha.
- Cakap pasal JOURNEY lak, a new dvd is coming shot kat Manila. And aku baca review tu malam kat Manila tu dorang bawak...lagu...When You Love A Woman...OMG! wa suka ah, meleleh abis haha.
- Melayu lak...errr...hehe. Err puasa la. Nanti kutuk banyak sangat lak haha.

12 comments:

matakucing said...

hehe best stesen dario tu..wah byk lak konsert masuk tpt ko..& byk lak album baru dari metal goddess nak kuar

berteromber said...

beb..kalau sweeden aku suka Europe ngan Roxette la..kalau bola..dulu2 Tomas Brolin..dan of kos United player Jesper Blomqvist..

aku internet radio selalu layan Hardradio.com...ni pun banyak main lagu rock metal 80's..x banyak nu metal yg mengarut tu..

aku pun minat KISS oii..start demam KISS masa aku budak2 dorang turun Spore dulu tu..tahun bila ek? tak ingat la..tapi lama dah tak dengar dorang..last Carnival Of Souls.

SkiD said...

Nanti aku cekidot la stesen radio ni...macam best je..Kiss pun aku layan gak...cuma tak sampai nak beli CD laaa... Lagi satu, JOURNEY!!!...gua suka suara Steve Perry...Dia dah tak join Journey lagi kan?

Takilala said...

nnti gua cek it out ni radio. huhuhu.

eddie dewanaga said...

Slayer baru memang membakar...!!!

Megadeth baru pun lebih laju mengikut kata seorang fanatik yg gua kenal.


'God gave rock and roll to you, gave rock and roll to you
Gave rock and roll to everyone...

God gave rock and roll to you, gave rock and roll to you
Put it in the soul of everyone...!'




.

Ijau D. Koceng said...

aku dulu2 rajin layan braingell radio, sama jugak byk expose aku kat muzik2 keras dari classic rock smpi metal tahap neraka

btw, hammerfall pun from f*cking sweden, annette olzon (btl ke ejaan?) pun swedish... er, in flames sweden gak eh?

Gengmetal said...

tq bro, memang cun tapi tenet kat ofis lak tak cun ... hehehe malam kang aaa dengar kat rumah ... gua ingat gua sorang yang tak layan rocklainsikit tu ... hehehe, rupa2nya ada gak kaum ...

tapi gua skang ni give a try dgr gak lagu2 bebudak zaman skang ni tapi mmg payah nak masuk, ada 1, 2 lagu je aku boleh ... even Radiohead, Muse yang dpa gempak tu pun gua tak berapa leh masuk sgt ... hmmm ... last2 gua carik alternatif dgr bang2 cam Nightwish, Onymouza dll yg vokalisnya awek ... saje je try ... carik kelainan sket ...

sis_nita said...

serunding daging tu serunding kering kan..

errr.. dah ko kata sedap, apa kata ko pos antar umah aku..

ko nak alamat umah aku tak :P

yemzii said...

ituhari aku ada baca satu halal swedish cafe dah bukak kat kawasan arab st.nampak interesting jugak,nanti kalau ada budget bole gi try

abang besi said...

huuh..pelik je nama bandit tu..hu

deaf_angel said...

try bebs ni radio , best

anyway, swedish nye makan2.. nanti cerita ah dah try huhu

Portdy said...

tenkiu 4 sharing,

lama tak dengar seleksi lagu2 cam ni kuar radio..

dulu dalam awal 2000 dulu ada satu stesen Classic Rock bawah astro...

sekarang dah tak da dah...