Friday, April 16, 2010

pindah & derek riggs

two things

(click all photos to enlarge)



1) lepas berapa kali kena bubble dan janji melayu, akhirnye content puduraya pindah jugak, aku ask around, seems selama tujuh bulan.
to my advantage la pasal pindah kat bukit jalil, cuma aku need to double check early morning alisan tu cammana tu...



malam pindah tu, aku was actually taking one of the last buses out...



till the next time..





2) sapa minat artwork maiden yang derek riggs draw.. boleh pegi website dia yang dah dirombak balik
tu hari, dia kena sound ngan management maiden pasal " new dvd " maiden england artwork yang belum released tu kan dia dah pegi tampal,
last2 derek riggs tutup semua kan?
ok, dia dah tampal balik dan dia rabak2 nye kutuk maiden dan rod smallwood..

CHICKENED OUT - ni at least dua kali dia tulis.
Rod kena hentam rabak2... contoh Powerslave
tapi derek riggs nye informasi macam siol la...ntah hapa2 dia kasi info , contoh RTTH nye artwork..

Dalam hal ni aku sokong derek riggs, masa aku beli buku artwork dia dan aku suruh dia specially lukis Trooper personalised untuk aku ( pasal hardcover version dia akan draw something ), bini dia was the best in the world layan email aku padahal aku insignificant haha. End up aku dapat macam2 dari dorang.. ( see my multiply pages kalo korang belum nengok content buku dia )

lagi satu, dia punye sketch untuk Final Frontier tu apa kes aku pun tak tahu...tu hari dah kena reject ngan Maiden, Maiden nak pakai mamat yang draw FOTD nye album artwork ( also artwork TROBB nye single ) jadi maiden fans ada dah protest, dan actually nak kumpul 100 orang untuk sorang 60 ketul, bayar derek 6000US dollar untuk commision dia punye version of Final Frontier..
skarang, derek cakap dia takde time, dan aku nengok topik yang Khan buat kat forum Maiden ( official nye ), smua dah takde...
dan aku belum save pun sketches dia tu...

tapi whatever la kan, dari sketch derek tu...Final Frontier macam confirm about space pasal dia draw aliens/martians..
jadi...
aku lega sikit..

FINAL FRONTIER = SPACE
bukan FINAL as in WHAM THE FINAL SHOW haha.

More good years huhu...

10 comments:

berteromber said...

tu hari aku ada baca sokabar pasal pindah ni...aku dah terbayang dah mesti ko akan tulis dan tampal gambo pasal ni...betul pun...hehehe...

dan aku dah agak dah...mesti pasal space...dorang lum sampai malaysia...mana boleh dorang pencen dulu...huhu..

dilaOHdila said...

Semua dah pindah kemana dep? lar PUdu OH pudu. nak di buat baru ke dep Pudu ni? (hehehe aku ketinggalan keretapi)

Portdy said...

masing2 leh cool off hehehe

☆ lieya latif ☆ said...

bro, lepas ni pudu berwajah baru laah yeak...lebih canggih dan lebih selesa....skrang kat bukit jalil pun tgk smooth jek perjalanan keluar masuk bas kat sane.....tingat kenangan dulu ...ms belaja kat itm....nak lik kg sure bersesak2 pi pudu.......

::alifdalmim:: said...

insan bertuah..dpt bast last dr puduraya..hehe

eddie dewanaga said...

untuk pembangunan dan pemodenan Kuala Lumpur...

pakcik kordi said...

cmne la agknye pudu bru tu ye!

gayour said...

mungkin rezeki lebih kencang kat tempat baru beb!

move to the city

mhagnoth said...

Banyak kenangan di puduraya ni...

Ijau D. Koceng said...

samala jugak aku, puduraya ni byk memori...