Tuesday, September 21, 2010

malam & seken raya & gezek krabi



tahun ni raya kat Singapura, dari malam raya lagi kita dah start raya kat Geylang..
so apa lagi kalo tak pegi ke kawasan Geylang Serai, jalan kaki je.
a few photos gambar2 suasana malam raya di geylang serai dalam pukul 10malam gitu..

but first, korang nampak tak daun kunyit? sedap sey..



Colourful but very crowded Night of Hari Raya Puasa at Geylang Serai Singapore, chewah.




joo chiat complex lawa sey design.



expected, trafik banyak... nasib baik kita jalan kaki je..



tak gi sampai haig road nye side ah, pack la..



ni baru kul 10 tau, kalo two minutes to midnight lagi happening...



dan...chikong/chng teng/laichikang or what ever the version that exist depending on where u are, jangan dilupa..



last aku nengok konsert free hari raya kat geylang serai was Lovehunters when they brought the house down with Seri Hari Raya nye cover version..
malam raya ni , was this more traditional performance...





2nd day raya was particularly interesting ( at least for us ) because of this...everytime kita tukar2 bas... kat bus stop Hougang, Ubi, Geylang...akan nampak ni, this bulan and bintang together...


lorong lorong ah soo
sampai siap diri kat jalan raya wei nak snap


kerepek ubi nye bus stop shot


naik bas turun bas...dongak kat langit lagi carik bulan bintang tu haha...
hapi lak bila asyik nampak je.. kelakar pun ada




Suasana semayang raya kat henpon la aku belum transfer lagik, nanti la kalo rajin aku tampal sini jugak...

Next....

Krabi..

Gezek dulu...



Aku was so excited that aku siap bawak kamera s90 tanpa any protection masuk gi laut tanpa fikir consequence dia huhu..
gerek sey...



nanti aku cerita k...

6 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

fuh...best2...dpt tgk suasane raye kat singapore.....meriah gak kan.....takde beza sgt kot cam kat m'sia...yg penting soping midnite nak raye tu tetap ade.....

pic kat krabi tu mmg walla!! terpesona sey tgk ikan tuuuuu....mmg cantik!! cepat update laeeeiiiiii!!~

dilaOHdila said...

DEP...............
hang pi KRABI ke??? wah bestnyaaaaaaaaaaaaaaaaa
ayaq biru Ikan tu dia
mana lagi gambaq??? boh aa agi dep
S90 memang marbelles

pakcik kordi said...

perghhh!!lawa2 gmbor!nice shots!

speedrider said...

deaf, cover waterproof untuk Lumix TZ10 aku, around RM800++. Lagi tak masuk akal harga aksesori tu.

Aku suka gambar last tu dan Joo Chiat Complex.

::alifdalmim:: said...

sgt excited nk tahu story pasal pic ikan tuh...terbayang2 Pulau Manukan kt Sabah..

Dulu, selalu je masa kecik2 shopping raya kat area Geylang dgn Orchard..tp da besar ni..huh..lama betul tak g Geylang..mcmana la rupa dia skrg ea..

deaf_angel said...

geylang serai dah berubah la.. pasar lama dah roboh buat balik ngan flet2 dia semua.
tapi still 100% halal.