Saturday, January 15, 2011

goodbye bukit jalil dan penantian tak pasti.. (ewah!)

Kalau sampai Kul 4 pagi lepas kerja, turun bas express, mata tengah stim-stim, hah...aku suka tengok air kat sini..



Aku dah biasa dah so no problem just lepaking and sleeping in the open till the first train starts.
Kadang2 aku borak2 ngah teksi drivers dan aku cakap terang2 dan dorang ada pun ketawa.. " korang bawak teksi sembelih la, nama nye teksi bermeter ",
memang kalo perlu aku naik teksi, kalo tak perlu, Heaven Can Wait! LRT sua.



I got an old bag for a pillow, and stadium bukit jalil steps was my bed Ewah !



Anyway, aku nak cakap..

Satu benda penting untuk aku ialah mengawal waktu yang aku ada.

Of course sesekali ada waktu untuk 'malingering' dan 'hurray-hurray'.
tapi selain tu, waktu penting untuk aku...

Dan 'pindah/tak jadi pindah/kena paksa pindah/degil nak pindah/masalah pembelian tiket/kebimbangan jadual bas awal pagi yang jadi tanda tanya kat terminal canggih baru/takde kaunter individu setiap syarikat bas untuk kita tanya masalah/ dan whatever CRAP that is causing so much damn CONFUSION for Southern Bound Express Bus Services departing from Bukit Jalil / Tasik Selatan debacle need to be solved fast.

Secara peribadi sebagai pengguna tetap, aku tak paham dan tak setuju konsep yang cuba dipaksa dilakukan oleh pihak Terminal Tasik Selatan ni.

Tapi aku takde pilihan, asal bas aku naik, contoh bas pagi giler paling awal berlepas aku dapat naik tanpa masalah macam biasa, aku dah happy.


Aku dah pergi dah terminal baru tu, memang dah macam airport! Incredible jadual bas2 berlepas ( Sri Maju & Konsortium dah pindah sana, yang lain banyak2 tu degil ) betul2 macam kat airport screen besar tu.
Mungkin dah takde makan murah2 lagi dah ye tak, tapi penting ialah aku nak naik bas apa , pukul berapa, semua berjalan lancar macam biasa macam dari zaman Puduraya..
Walau kadang2 Chaotic giler tapi everything will fall in place.

IN FACT by right, hari ni DATELINE.. Tapi seems bukit jalil masih survive lagik, till dont know when.



LRT trains start buat line clear dan get into position kul 5 lebih gitu.
Soalan - Laju je aku tengok line-clear train Rapid LRT ni hehee.

ooo this foto tak salah aku was snap awal pagi hari final suzuki cup, korang tengok khemah gerai2 tu kat dalam gelap tu dah set-up.



Kat platform , tu first revenue train pergi opposite direction terminating at Sri Petaling hehe..
Suka aku tengok dorang lalu kat bridge atas sungai tu, cantik pemandangan subuh2.

5 comments:

::alifdalmim:: said...

apa mslh company bus yg lain tu tak nak pindah ea??..

btw, nnti masukkan lah gmbar the new 'airport' tu..hehehe..tak sbr nk tgk!

berteromber said...

tu hari masa tunggu lrt kat tasik selatan aku ingatkan tempat apa...besar...grand...rupanya terminal bas yer...

devourment of souls said...

salam bro, pls update my link from devourmentofsouls.blogspot.com to devourmentovsouls.blogspot.com. thanks!

dilaOHdila said...

wah awai subuh hang dh sampai BUkIT jalil erk dep
aku suka gambor train kat koner tu
stunt giller (hehehe)

cLinaku said...

sampai tasik selatan rogerlah, bleh pekena sup meletup.