Monday, January 17, 2011

kl & spore - train decorations & macam2 nasik

everytime balik KL, aku looking forward naik LRT yang ada gambar2 foto2 sejarah kemerdekaan etc kat dalam dan luar keretapi.




Aku suka sangat dekorasi tren LRT ni.. tapi sorry belum dapat snap interior dia pasal selalu je ada orang...walau pagi2 buta nye tren.


ni lak latest advertisement Nescafe kat dalam MRT Singapore..
kalo korang perasan, memang betul la, ada buih tau skarang kat atas..




Pasal aku pegi blog si dod aku punye la tak tahan tengok gambo2 makanan dia tampal, hah meh aku celen haha

ni nasik kl
port baru kita orang ni beb.


Hainanese Spicy Fried Rice
Kira kalo cam kita panggil Nasik Goreng Merah je la.



Hainanese Fried Rice

aku snap a week apart tau pakai henpon then aku nak upload, eh sama angle siak.

ni layan nasik kat spore lak


Nasik Ayam Penyek or Penyet, lain orang sebut lain.
Ni yang kat pusat penjaja Beach Road nye...gerai sri bistari ler.
tu t-sert mummy revenge beb. Rock ah, cam siak aku nye takde size haha ( ketawa sedih k )


Apa pun...tiga2 nasik ni aku sukkaa sangat. Sedapss.

11 comments:

berteromber said...

beb...kalau nak nasi ayam penyek sedap...turun kotaraya jb...gi kebayan...cari gerai "aneka mee kak noor"...kedai dia sebelah kedai yg tulis nasi ayam penyek...jgn makan situ...situ punya tak sedap...makan kat sebelah dia...kak noor punya nasi ayam penyek memang kaw kaw beb...ko turun...aku belanja...amacam?

khamis ni mungkin aku turun spore...nanti aku sesat2 cari tempat makan aku roger ko boleh?

☆ lieya latif ☆ said...

fuyoooooooooooo...nasi tu nampak marbeles....mmg berjaye buat aku lapar walau pun dah bedal semangkuk lontong hahahahaah....

Abang Ben said...

salah time nengok... tengah lapar.

kordi said...

same la dgn abg ben...salah time gua da..hak3

gayour said...

ayam penyek? gua dah cuba try makan. arghhh! tak kono dgn tokak den walau ado sambal podeh. gua suka ada kuah2 sket. sup pun rasa lain macam.

pertama dan terakhir rasanya makan kat ayam penyek. makan nasi campur lagi selera.

ontah la.

mhagnoth said...

Dari pengamatan aku hainan spicy fried rice tu mcm aku boleh buat esok. Barang mcm suma ada dlm peti ais. Syok masak2 lak skrg ni semenjak dok rajin tgk Afc.

dilaOHdila said...

pewwittttttttt
sedapnya nasi goreng tu dep
aku suka decor dalam LRT tu merah menyala
pebret kalor aku tu dep

deaf-angel said...

nanti korang aku tampal lagik gambo makanan haha

ilazz said...

nasi ayam penyet tu menggoda bebenor.. lama x jengah blog ko incik Deaf.. :)

JAIRO said...

deaf: kalau ada masa nanti kat singapore kita p makan ayam penyek boleh tak?? heheheh maiden trooper dari north borneo nak jumpa ngan lu heheheheheh

deaf-angel said...

jairo insyallah