Wednesday, April 2, 2014

dua benda nak cakap latest tu tak latest sangat la pasal Art Fazil

~Alif Lam Wau Ha Alif~ (~Aloha~) Semua... cehhhhhhh..   kongajar ke?? boleh ke? boleh la....

Dua benda nak cakap...

sapa minat apa2 pasal Art Fazil, Ahad lepas kat suratkhabar melayu Singapura ada interview dengan dia. Cerita Pasal dia carik balik boss Pony Canyon dan akhirnya dia beli hak cipta lagu2 Inggeris dia dari Pony Canyon. Menarik la.
Ada jugak cerita dia hendak buat persembahan kat Esplanade tajuk Full Moon Over Marina Bay, semua lagu2 orang puteh dia la kot dia nak bawak malam tu.

So aku cek date - 18 April 2014. Ala...aku kerja la, kerja malam lak tu, annual leave aku dah la nyawa2 ikan, nak backpack tengok Maiden main lagik, hari raya lagik, dan macam2 lagik...have to give this show a miss
Untuk banyak orang kat Singapore tu hari Public Holiday tu, Good Friday, kebanyakkan negeri kat Malaysia tak cuti umum la kan? tapi budak2 sekolah mission kat Malaysia hurray2 la kan dapat off day.

TRAUMA NI - kalau malam tu Art Fazil bawak lagu yang dia tulis SHED NO TEARS macammana?? Ni feberet song aku dalam sejarah ni.. .. ohhh Lovehunters my peberet.
(eh, aku tak pernah borak pasal lovehunters nye cd inggeris eh? ok nanti...kasi aku carik kat gerobok mana ntah)

ni artikel dia sapa berminat, ada time baca ler, interesting cammana dia beli lagu2 dia dari Pony Canyon, dia cakap pasal Ramli Sarip etc etc...
As usual click to enlarge atau save as then enlarge sendiri...





Anyway, untuk korang sapa tak tahu, album Inggeris dia dulu tu, yang ada lagu Sometimes When I Feel Blue tu, lagu nombor satu kat radio stesen omputeh tu...
ada keluar balik versi remastered, special limited edition gitu.... lupa lak, aku ada baca ntah kat mana ntah, berapa keping dorang print cd ni..





nun alif nun te ye (Nanti) senang nanti aku borak la pasal edition ni, tunjuk inlet dia sikit untuk sapa belum tengok lagik...

~ Berteromber pernah cerita pasal album ni, gi sini bacahttp://berteromber.blogspot.sg/2013/11/art-fazil-self-titled.html


Alif Fa Dal Ye Alif Ye Nun Sin !!!!!!
.
.
.
Cepat korang teka apa aku eja??? Sorry eh kalau aku salah spelling haha.
.
ok cepat teka!!!
.
.
.
.
dah???
.
konpem? final answer??
.
.
.
.
.
.
.
( UP THE IRONS!!) hahaha.. ok ok aku dah start merapek...

ok bye

9 comments:

Rafi said...

Memang tak penah tau pun Lovehunters penah rilis english album..

berteromber said...

adoi...terkial2 aku nak bunyikan apa yang ko eja tu...ko taruk huruf sin kat last tu dah macam bunyi Ainas...hahahaha...

Tapi seriusly mana nak beli cd ni?....Spore ada eh?...kirim beb...memang favourite aku ni....


berteromber said...

tambah sikit...boss pony canyon ni bagus la...tak macam Universal Music yang take over Polygram...sampai sekarang Belantara sangkut nak rilis balik material dorang...

D'arsil said...

hahaha...aloha

Kaboi Tanduk said...

tak berapa tau sangat pasal Art Fazil.. so, tadi baru wiki kejap.. hehe

menarik background dia, "He started writing songs at age 13. By 18, Art was writing songs for regional big names like Ramli Sarip and Ella."

MOHD SHAFID BIN RAHMAT said...

Rausyanfikirtu pun patut release balik

A.I said...

apa yang kau merepek ni labu...? aku amik masa 10minit nk mengeja huruf tu. jenoh :P

lieyalatif said...

penin pikir ape ejaan tu...hahah rupenye lain mcm aku dpt sebut...hampeh...sebijik2 tekene aku hahaahahahaha....

bagusnye siap beli hak milik tu...senangkan buat ape pun kan....

Iaryylr yylriar said...

Art Fazil, nama yang menarik!