Tuesday, September 29, 2015

cd Search-Berpaling dan kenapa aku tak pernah mempunyai kaset Berpaling ni..

Salam semua..

aku pun nak join korang semua dengan mengshow-offkan cd Search Berpaling aku. Beli kat Larkin. haha.



Aku boleh ingat clear la, aku rasa aku boleh mengkonferm sekarang yang aku tak pernah punyai kaset Berpaling ni.
Kalau sebelum ni post pasal Search Di Pintu Sepi nye cd, aku bilang aku siap dua kali beli kaset Di Pintu Sepi tapi Berpaling tak walaupun ada jual kat kedai especially kedai2 kaset Melayu kat pasar Geylang Serai lama even though tu jam the news pasal kena tarik balik arahan mahkamah and all that stuff.

Aku rasa boleh tahu la kenapa. Dua sebab -'
SEBAB PERTAMA -

ZAMAN DULU, korang tahu kaset Def Leppard PYROMANIA kan??
Aku boleh cakap la, lagu paling aku tak berkenan mungkin Fooling.
Aku tak cakap lagu Fooling ni tak sedap.. Aku suka tapi.... tapi...
tapi sapa minat PYROMANIA tentu tahu betapa gereknye lagu2 kat album ni.
FOOLING ni macam pop hits la tapi sebenarnye lagu2 lain lagi seribu kali bagus contoh macam Comin Under Fire dan jugak aku nye all-time feberet Stagefright. Lagu yang paling gereeekkk sekali Stagefright ni. Rock at its most mamposest.
(ni aku buat post ni terus masuk youtube dan dengar lagu Comin Under Fire...dan lepas ni nak dengar Stagefright lak...  )

Sebab tu la tu hari aku ada cerita aku nye fantasi setlist kalau Def Leppard main depan aku, aku senarai 20 lebih lagu..dengan aku nak dorang main full Slang album tu kan?
Sapa tanya apasal takde lagu Fooling kan?
hahaha...

Anyway sapa tak tahu lagi, si Def Leppard nak main kat Singapore, kat Suntec bulan 11.
Aku rasa sama dewan dengan yang Wings main tahun bila tu yang dorang encore bawak MUSAFIR DI AIDIL FITRI.
Tapi seats depan mahal tu semua replace by Standing Area la untuk Def Leppard ni..
Luas la tempat tu pasal gabung tiga dewan gitu.., bak Awie sendiri atas stage cakap "rasa macam main kat Wembley".

ermmm.....tak la... tak boleh pergi lah.. hati tu meronta2 nak gi tapi tak la...

Aku masih terfikir possibility paling giler...
Cerita Fantasi paling giler aku dah baca - Donington 2016, GNR AFD nye lineup pasal AXL dan Slash dah berbaik kan?, Final Black Sabbath dan Iron Maiden headline setiap satu hari, dan Ritchie Blackmore Rainbow last kopek.
Kalau betul... Aku konfem tak keharuan...... Anyway, paling penting carik tempat mandi dan tempat simpan bag... Lain semua pandai2...
Cuma pandai2 je la jawab soalan bertubi2 kat Immigresen bila dorang tanya nak tinggal atau tidur kat mana...
Haishhhh.. haha. Jawapan senang Camping kat Donington tapi aku tak nak la.. sorang2 aku takut siot situ camping keliling semua orang tengah huray huray 24jam.
So pasal fikir benda giler ni, buat sementara ni semua hiburan peribadi... FULL STOP.

Anyway, Donington tahun depan ialah minggu pertama Ramadhan... untuk sapa nak backpacking. Aku tengah fikir cammana nak go thru jugak la .. just in case hehehe.

So rasa2nye buka puasa tu ialah 9 malam, waktu headliners tengah main. Headliners start main kul 8 malam.
Curfew Sound kat Donington rasanya 11malam kot? atau midnite.

Tapi ni semua ye la angan2 mat jenin je la.. tapi sapa tahu kan.



SEBAB KEDUA -
Nak beli ni semua pakai duit ye tak? Dan zaman tu of course kena pilih betul2 kan?
So terang lagi bersuluh, Di Pintu Sepi & Setelah Hujan is simply head and shoulders above Berpaling and the two other songs...
walau kalau apa aku ingat betul was it Di Pintu Sepi nye kaset keluar dulu, only lepas tu baru Berpaling keluar?
Tak keluar sama time kan? Entah eh... Terperangkap Dalam Samar-Samar gitu. haha.

OK dah tu je....

Anyway, aku sampai sekarang aku belum main cd ni, mahupun cd Di Pintu Sepi,
its more like macam aku cakap kat post2 dulu pasal Search hanya buat koleksi... for the three obscure songs from this album in official format.

Fikir balik, dari start blog ni banyak jugak aku dah berbual kons pasal Search..
Semua kat sini - http://deaf-angel.blogspot.sg/search/label/search

waw...dah 42 postings ye? haha..

posting pasal release2 dorang, live2 dorang aku gi tengok, bootlegs dorang aku rakam masa tengok dorang main, walau aku apologize la , sorry la ye foto2 yang lama2 rasanye banyak dah hilang kot pasal dulu aku suka pakai imageshack.
Nanti aku senang aku tampal balik la photo2 packaging like cd Sepuluh Tahun Indon and all that stuff.
apa pun Search Nusajaya aku tak gi la 99.9% konpem wahai encik Berteromber.
Tapi kalau last minit kalau.. aku roger2 kau.


OK OK tu je...





5 comments:

lieyalatif said...

search mmg legend...lagu2 dieorg mmg mengimbau nostalgia zaman sekolah2 dulu....adoiii dan2 rase diri tua plak hohohoho

berteromber said...

takper...0.1% masih ada...date pun lama lagi...masih boleh adjust...hahaha...
rachun Rafi sekali suh turun....huhu...

Rafi said...

Haha..anta santau nampak..heheh..
Aku tggu mentari merah nye lp je ni bila nak kuar tah..pasal GNR tu aku ada terbaca pasal corey taylor cakap kalo betul line up asal gnr bersatu,dia nak berhenti menyanyi.

Kaemm Reutn said...

aku pun beli album berpaling reissue ni sbb aku nk bikin koleksi je... dn jgk minat dgn lagu Kau Akan Tahu...seblumnya dlu slalu dgr versi bru Terbaik 1994 mase kekecik dlu...melekat kt jiwa kanak2 aku huahaa

MOHD SHAFID BIN RAHMAT said...

GnR line up asal eh. Boleh sebut harga dep. line up baru pun aku suka.