Thursday, November 5, 2015

Wings bootleg tu hari / nak sambungan foto2 Southern Coast of UK tu hari / angan2 MAT JENIN aku untuk 2016

Aloha Semua,
Post ni sekali lagi aku sumbat semua apa aku nak cerita... Semua takde kena mengena satu sama lain. 
Tiga Perkara.

1) Wings nye bootleg aku tape untuk koleksi peribadi aku tu hari aku dah upload kat youtube untuk sapa berminat.
Sapa tak tahu apa tu low quality fan-audience personal bootleg yang tak edited tak apa, tak yah nak lahar... Korang tunggu je la official release. Untuk sapa yang berminat aje... PLEASE. 





Ni address link dia kat youtube...https://www.youtube.com/watch?v=1IqYQ1wYEtM


Ni aku link kat sini jugak...






sapa belum baca report aku tulis untuk persembahan Wings 30 Tahun di Stadium Merdeka ni..


ENJOY..

moving on..

2) Aku nak sambung aku ngan famili aku gi Southern Coast of UK tu hari...  So far Isle Of Wight je aku sempat borak...
Aku nak tunjuk korang kita pakai AirBnb or holidaylettings untuk basically jimat duit dan boleh masak, ada proper living place.. tak yah la hotel2 tu semua mahal la kalau korang gi ngan family atau group. Sorang ok la tapi aku dah plan, aku kalau ada peluang backpacking sorang2 lain kali untuk tengok Iron Maiden bermain kat mana2, aku dah tak nak pakai backpackers pun, semua aku nak pakai airbnb, dapat bilik store room pun rumah orang pun janji aku boleh mandi, tukar baju, letak bag aku, tido kejap dah... Aku bukan duk diam pun, siang explore jalan kaki tengok apa menarik, malam aku  tengok Iron Maiden main. 

Aku rasa ni la cara paling murah... pasal aku kalau Iron Maiden headline festivals pun ada tempat camping pun aku sorang2 aku tak mau la lagipun for personal reasons, aku sanggup naik bas atau find a way ulang alik gi festival site setiap hari.

Ni dapur tu hari, NAMPAK TAK SABUN SERTU TU?? haha..




Aku keluarkan sikit demi sedikit semua pinggan mangkuk kuali2 periuk2 belanga tuan rumah semua aku sertu sendiri semua...... Semoga Allah menerima sertu aku ni yang memang bodoh dalam benda2 agama. haha.

So lepas tu gi pasaraya ke hapa ke beli semua masak sendiri.. save duit  masak nasik semua boleh...
dan dont worry Insyallah mana pun kita berada, makanan halal boleh jumpa senang dan ni kita gi ni jalan sikit belakang rumah ada jual daging halal mentah...
 ...so macam aku cakap sekarang dah possible untuk travel kalau tactical. Tapi sapa atas angin nye orang, tak yah baca la ni semua LOL!!... 
Nampak tu washing machine? hah, pakai pakai pakai.. tapi sabun beli lebih, last day tinggalkan sikit untuk tuan rumah atau next orang masuk rumah tu..So baju pakai basuh pakai basuh...

yang ni kita tak pakai airbnb, yang ni kita pakai holidaylettings.. sama je la dua2 website ni.. 




K nanti sambung la certain part of Southern Coast of England aku ngan famili aku gi tu hari... 











nanti k kalau ada kesempatan, kalau takde sorry la, tapi last few post aku dah tunjuk Isle Of Wight, cammana explore kat sana semua pakai pengangkutan bas awam je... 


3) ok ok, ni hal aku lak.. haha...

ni aku nak share angan2 mat jenin aku untuk 2016. Ni mungkin lagi giler dari aku nye 2104 Hellfest/BelgradeSerbia nye backpack sorang2 Iron Maiden nye pasal LOL!!
pasal 2016 nanti bulan puasa ni semua... wahhh fikiran ok...

Seriously, aku tahu memang susah angan2 mat jenin aku untuk 2016, tapi aku kena ada tekad. Betul tak? 
Dan benda2 gini memang kena buat persiapan awal....

Kalau betul last minit tak dapat pergi... Duduk termenung je la kan? apa nak buat...

So ni angan2 Cita2 Mat Jenin aku untuk 2016...  (Iron Maiden / Rainbow nye pasal dan of course pasal ni kali terakhir Black Sabbath nak The End, dan dorang akan main Donington, so aku berazam nak gi lagi sekali Donington 2016)

So far Download Festival kat Donington dah umum headliner pentas utama je untuk setiap hari/malam.
Donington selalu nye ada dalam mungkin 80-100 bands main dari pagi sampai malam kat 5 pentas berlainan ikut size masing2, selama tiga hari tiga malam tu...



Aku harap ada 5, 6 band lain yang aku minat aku dah happy dalam berpuluh2 dorang nak umum nanti...   
Banyak sangat band aku minat pun tak guna kalau clash dan aku malas nak datang awal.. 
Donington 2013 aku pergi, antara clash paling SENGAL dan memang sangat sengal pun, MOTORHEAD main stage utama, dan THUNDER main stage kedua SERENTAK.
Paling selenger nye clash... Dua2 band rok hebat UK, kat festival rock UK, depan peminat2 muzik UK sendiri dorang gi clash kan ni dua band dari UK?

Dan band2 yang aku minat main tolonglah letak semua petang onwards.
pasal aku nak tidur dan aku nak gi explore2 la kan dah sampai area sana... 
PUAKA paling besar aku dah rasa bila UFO main kul 11 pagi..  Aku dah kena naik bas dari Derby.. Siot!! 11 PAGI letak UFO main! UFO ok...
Hellfest pun celaka jugak... Hellfest 2014 aku pergi.. korang tahu sapa main kul 11 pagi kat Altar nye pentas? IMPIETY. haha. Giler kesiangan aku rush dari Nantes naik train gi Hellfest nye site kat Clisson pasal aku tak camping, aku carik tempat tidur kat Nantes.


Sebenarnya, aku dah sedih giler Rainbow takkan main Donington 2016. Kalau korang masuk internet, memang boleh rasa peminat2 muzik semua hampa ok...
Bayangkan Black Sabbath/Iron Maiden/Rainbow main Donington 2016 sama2...?

So pasal Rainbow akan main kat Jerman hari jumaat dan sabtu selepas Donington nye weekend,

aku nak cuba carik tiket.. AKU TAK TAHU CAMMANA PASAL WEBSITE SEMUA CAKAP JERMAN!!!!!!
Aku dah pernah tengok Iron Maiden main kat Jerman tapi tu jam website tiket untuk Iron Maiden ada cakap Orang Putih, tapi Rainbow nye tikets penjualan dia semua lain punye website.. Semua berbual JERMAN! 




Aku akan cuba.....   Aku speku yang show ketiga dia kat Birmingham, peminat satu dunia akan pergi.. Japan confirm ramai aku speku........ nampaknye RAINBOW akan main tiga show sahaja seluruh dunia.

KAN ?? KORANG PERASAN?? Semua rock akan main kat BIRMINGHAM atau rantau Midlands UK pasal tu la jantung dia...
Sebab tu aku tak dapat tengok Sabbath main kat Birmingham, aku nak gi tengok kat Donington pasal tu cuma 50KM dari Birmingham dan tu pasal dari 1980 Monsters Of Rock pertama diadakan kat Donington pasal tu la zone peminat rock orang putih. Pertembungan antara Derby, Leicester, Notingham dan Birmingham. Working Class People gitu.... 


So tengok cammana nanti.. Aku plan lepas Donington aku gi explore mana2 tempat yang aku boleh duduk berapa hari ngan murah, then RAINBOW!!!
Istimewa Rainbow ni untuk aku, dan ramai orang ok... RAINBOW.. berdegup jantung ok.

Aku tak pedulik Loreley tu mana tempat, tapi aku paling penting nak tiket...
Stutgart ok la bandar aku pernah dengar pasal team bola dia haha...

Anyway...
Ni aku cakap ni bukan nak apa, mungkin sebagai perangsang kat korang jugak.....

Aku type gini korang ingat aku tak nervous??
Ye la, zaman ni mana pun sapa pun tak dijanjikan pekerjaan tetap kan... rezeki, kesihatan, welfare love ones kita mesti priority before all else. Of course dengan responsibility, tanggungjawab kat love ones korang dan semua je la dalam dunia realiti,

tapi tetap dalam hati ada sikit tu nak hurray2 jugak... dan memang benda2 gini yang menghuray2kan hati aku.. haha....

K dah tu je... 

I MUST NOW WAKE UP and back to the real world.















8 comments:

berteromber said...

thanks deaf pasal up bootleg ni...dan good luck for your angan2 mat jenin semoga jadi kenyataan....aku dapat tengok gambo pun jadi la...

Rafi said...

Wah..dah ada bootleg.tq so much bang deap.2016 tahun sedih la eh.ada yg kata nak pencen maih muzik.tapi aku rasa angan mat jenin tu kompem jadi kenyataan..heheh

D'arsil said...

kejap lagi nak dgr bootleg wings tu.
cerita bro deaf tu sangat menginpirasikan.
bab konsert 2016 tu, sgt mengujakan..semoga angan2 bro deaf menjadi reality, aku hanya mampu berangan terus saja.. haha.. enjoyyy...

Syahid Ishak said...

Thanks bro. Rock on!

matakucing said...

Good luck ...inshaAllah dipermudahkan agan2 ko

Kaboi Tanduk said...

singgah donnington lagi ya..

syok betoi tengok awan biru tu..

Saudagar Mimpi ... said...

Thank u boss

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)