Saturday, June 11, 2016

donington heavy rain first day , buka puasa masa ACDC main, and black sabbath final donington tshirt for tonite.

Donington and rain comes together.
but yesterday was a crazy heavy rain.
i read some gossip in the internet that some camp sites are completely flooded.
fortunately not my first Donington, i was a bit prepared from experience, and although i am sleeping in Derby and not camping, i got my rain jacket, and avoiding jeans and bring along a dozen socks. Lol. 

Just want say Babymetal was simply awesome live, i mean especially their ghostly band. Like their intro tape goes, babymetal..metal... metal..... metal...

And simply dissapointed with Download organisers regarding the Motorhead tribute. I was thinking with their reputation, Motorhead slot which is supposed to be friday so they are surely setting up for a surprise tribute band, i was dreaming of a surprised Metallica performance but then it was setting up for Korn later in the evening. LOL.

THE TRIBUTE WAS INTERVIEWS WITH FAMOUS ROCK PERSONALITIES AND DOWNLOAD 2013 Motorhead performance which i attended.

I didnt wait too long though, again I skipped Ramnstein and back to Derby for a bath from the soaking wet of rain and mud, then and some proper breaking of fast for Ramadhan Muslim month with french fries. LOL.

Anyway, tonite... Black Sabbath is headlining.
Megadeth is playing too.
i guess i will come late.
sunday will have so many great bands I want to see. So no point I tire myself today.



Sahur is buka, buka is sahur. 2 pagi gitu sampai 9 setengah malam lak tu puasa.
Dahsyat. Haha. 

Memang kecoh.. korang jangan lahar aku tapi hari Khamis aku buka masa ACDC tengah main lagui High Voltage.
hahahaha. Kalau tak silap aku la,

Orang keliling tengah huru hara, keadaan langsung dah tak terkawal, aku makan kurma,

and minum air mineral aku dah stanby siang2 letak dalam beg aku aku bawak beg pasal nak simpan beli tshirt acdc, haha

Aku nak cakap sama macam Man City yang shitty, security nak masuk Eltihad pun memang macam Shitty.

Buah kana cina dan jeruk cina yang cam taik hidung tu memang asa dalam beg aku takut mabuk pening2 kan aku travel tak tidur mata dah stone, dorang sudah tuduh macam2..
bila dorang downgrade tuduhan jadi tobacco supplemennt pun aku cakap no.

Buah kurma tak buat kecoh lak, siot la ada mat salleh ni very the bukit.


Aku cakap please please Dont give me any trouble, i come a long way to see ACDC.
Just allow me to move on to enter the stadium,
you dont like anything i bring i will throw all away,
then chief dia siap kena panggil,

Aku rasa sangat babi time tu, ye la, jangan memain,
then kan original packaging ada muka apek cina semua kan,

So chief tu kasi aku balik semua jeruk2 ubat cina tu Sila jangan tuduh sebarang kalau tak tahu apa tu kita bawak.

Anyway masa time buka tu, aku stop kejap dari hurray2, abis lagu banyak gerek2 walau aku tahu liriks bahagian korus je hahahaa, keliling semua mestilah dorang minum beer dah start mabuk abis kena dengan ACDC tengah main punye kuat sound ACDC, dah memang huru hara ACDC kecoh abis dengan penyanyi dibayar gaji oleh Angus iaitu penyanyi jemputan Axl rose. Disiplin giler, orang bakar flare pun Axl diam je... hahaha. Acdc ON TIme naik stage hahaha..

Selalu Axl macam kucing, ni serius dia macam tikus.
Terbaik Axl Rose. AXL ROSE ! I SALUTE YOU behaving like a small kid in front of school teachers which in this case is Angus Young and the name ACDC.

Oiiii jangan lahar jangan kutuk ok, 

Korang dah tahu ni blog jenis setan bertenggek atas kepala nye blog..

For the final time tonight.. Snowblind!!!!!!!!!!
and the singalong to WAR PIGS. 

Dan ok, pasal ni kali terakhir aku akan tengok apa apa line up Black Sabbath, kecuali Toni Iommi reform line up Forbidden atau Headless Cross selepas ni, jangan si Sharon osbourne tu buat kacau dah, tapi tak kesah sama macam Heaven and Hell, reform Toni Iommi dengan Tony Martin boleh panggil naam band Headless Cross, dan Toni Iommi boleh main semua lagu Black Sabbath dan bukan lagu ozzy je, maka ni malam buat pertama kalinye,  aku akan tepok tangan untuk Sharon Osbourne's Black Sabbath drummer masa dia punye drum solo nanti. Hahaha.

Get back Bill Wards at least for a few songs and pay him the money damnit.

Acdc nanti aku cerita panjang dengan pengalaman aku berback packing ni kali.

Berat nak mampos backpack aku kat belakang yang besar giler, dengan back kecik sikit untuk depan. Hahaah








8 comments:

MOHD SHAFID BIN RAHMAT said...

Time aku baca penuh entry ko gambo pulak takde. Hahaha. Have a nice time cik dep.

Rafi said...

Nasib baik cuaca tak panas giler eh.citer skit pengalaman posa kt donnington nanti.have a great time bang dep

yusrina said...

wow.. satu experience kelat yg aku pun rasa bro deaf tentu tak leh nak lupa tu... jeruk cina punya pasal pun diorang nak kecoh kann.. huhuhh
anyway.. good response to bro deaf angel.. kipidap and dongibab brother

berteromber said...

Semalam aku baca pasal banjir tu aku dah terpikir ko kat sana...harap2 semua ok...balik dgn selamat...tapi sebelum tu tangkap gambo banyak2...tapi kalau ko nak hadiahkan aku tshirt bang selai pun ok jugak...hahaha...

Enjoy the show beb!

Portdy said...

axl sangat obedient sekarang aku pun heran.

Portdy said...

axl sangat obedient sekarang aku pun heran.

Kaemm Reutn said...

klu panas mesti awek2 bkk baju.. bonus tu.. tambah enjoy hehe

D'arsil said...

mendebarkan ceritanya... tak sabar nak baca cerita penuh...