Friday, November 18, 2016

yaahhh!! aku complete akhirnya beli cd2 Sweet Charity cetakan terbaru secarai curai-curai.

Hi Semua

Errr ingat nak cerita pasal kucing, ye la hari Jumaat. (Muahahahaa!! MUAAHAHAHAAHAHA!!!) - harap aku tak kena sambar petir

Aku kejap2 masuk email, cek nak donlod Metallica baru, takde je... ye la Amerika kan lambat waktu dorang banding ngan kita.

OK... Saje je nak bilang aku kan beli cd-cd Sweet Charity yang cetakan terbaru tu curai-curai. (WAHHHHH MELAYU AKU SEMAKIN DAHSYAT AKU BERANI PAKAI haha)
So bila tu hari tengok blog korang semua, wahhhhh ada boxset kan aku macam tertanya2 mana korang dapat?

So aku masih tak tahu cammana nak dapat box tu... tapi tak mengapa... akhirnya beli curai2.. pun dapat penuh koleksi...

BERITA GEMPA is at the kedai already...

So... Aku happy la...

Kejap foto...



OK, nanti aku cerita2 la aku pun dah tak tahu apa aku nak cerita tapi aku nak cerita nanti satu benda yang satu2nya benda yang aku belum cerita, sepanjang dengar Sweet Charity,
dari zaman kecik2 nyanyi lagu Bulat-Bulat,
dari zaman dengar cerita abang abang lobang, cammana zaman Sweet Charity main ngan Black Dog Bone kat zaman National Theater ke hapa tu yang dipanggil zaman TIKET DAUN, hingga aku sendiri, dah kerja, dah boleh tengok dorang main kat KL, kat Singapore...

Yang kat KL nye show, aku try something pengsi la, - aku suruh dorang sain Pelarian nye CD cover, lepas tu following year kat Singapore nye show, kekurangan sain kat bahagian lirik Pelarian nye CD pulak (kira aku buat front and back) pasal dah meninggal and all that la...
ok, fast game...

sebenarnya takde benda sensasi pun, cuma pemerhatian aku je la sebagai peminat dan bayar tiket tengok dorang main....

Nanti aku cerita lain kali dan aku akan stanby kena lahar hahaha


13 comments:

yusrina said...

terbaik deaf.. dah lengkap bro punya sweet charity tu..
tapi kalau dah beli album berita gempa tu, sepatutnya tokeh kedai akan bagi sekali dengan kotak lipat boxset tu, bro cuma kena tambah RM2 extra jer.. baru dapat kotak cantik tu..
apa.. diorang (retailer) tu tak kasi ke..?

deaf-angel said...

Takpelah , its ok. Tapi thanks for the info

Mohd Hanif said...

boleh download dah deaf. received my cd from fedex pun ngam2 before solat. sungguh tak expect diorang akan hantar and sampai on release day,salute ah Metallica

deaf-angel said...

Ye ke? Haha. Aku kerja shift petang la. Ooohhh aku pakai regular mail. Wahh puas hati ye pakai metallica.com. lagipun dah blackened rekods kan? Semua dorang control. Happy la Metallica is back. The metallica yang aku suka dulu2 style dan attitude dorang

Rafi said...

Wah dah complete yek.ok la tu.2-3 minggu ni mmg demam metalika la nampaknya..heheh

berteromber said...

Next sweet charity cd reissue khabarnya konsert sejuta wajah...tapi x sure bila la...

Kaboi Tanduk said...

Pertama kali dengar perkataan curai.. Sempat tgk kamus, sinonim dgn perkataan cerai rupanya.. Huhu

D'arsil said...

wahhh terbaik lah..

faizal abd fathi said...

steady

NEKROBANGER said...

terbaik

ironmat said...

Ler, aku tak sempat baca part box cover tu, aku beli 6 cd je, skip koleksi, Abg yg jual pon tak ckp, kalau dia sebut dah tentu aku angkut sekali

deaf-angel said...

Koleksi yang ada lagu Ikrar Pada Rozana, Ribut etc
Dia ingat kau dah ada, kau pun jenis beli curai2 sekeping2 gitu

ironmat said...

Tu ler, nak kena tanya next time kalau ada kotak lipat tu ada stock n boleh beli ...