Tuesday, January 9, 2007

Best of 2006 saya , kategori khas :-)

Kategori khas
1) Album of the year ( omputeh ) - Iron Maiden " A Matter Of Life And Death ".Nanti aku ceta lebih, nanti senang nak buat review pasal album A Matter Of Life And Death, sampai skarang belum buat hehehe.

2) Album of the year ( melayu ) - Malex " Wira Kosmo ".
3) Artwork terbaik - Iron Maiden " A Matter Of Life And Death ".
4) Special Release terbaik - Kreator " Enemy Of God Revisited CD+DVD "
5) Single terbaik - Iron Maiden " The Reincarnation Of Benjamin Bregg "

6) DVD terbaik - Manowar " The Day The Earth Shook ( live at Earthshaker 2005 ) "
7 Packaging album terbaik ( omputeh ) Iron Maiden " A Matter Of Life And Death "

8) Packaging album terbaik ( melayu ) M Nasir " Sang Pencinta " & Search " Gothik Malam Edan " ( tie )
9) Suara paling merdu dan menusuk kalbu aku - Bruce Dickinson ( Iron Maiden ) masa dia nyanyi verse pertama " For The Greater Good Of God ". Tak bleh lupa first time aku dengar...so very the merdu. Special Mention - M Nasir lagu Setiap Dambaan, bila part " kau perhatikan perjalanan ku, kau perhatikan..." I like it so much!!!
10)Lagu Melayu yang best giler tahun ni - Search : Irama Marakas " Irama Marakas ku bayangkan bunyian hujan yang turun di hati menemani kesedihan ku " lawa eh ayat dia..Loloq tulis. Lawa lirik lagu ni. I Likeee.

11) Foto terbaik aku nampak tahun ni - Adrian Smith ngan double neck dia & Steve Harris kat kedai bootleg kat Tokyo, Steve Harris tengah pegang cd bootleg Maiden perform kat Hartford USA, padahal tu show dorang baru lepas gig, orang dah bootleg dan siap jual hahahaha. Lepak sey. Only in Japan are these things possible hehehe.
12) Unofficial Live Recording terbaik ( audio ) - Swedish Radio Broadcaster rakam gig Maiden kat Stokholm untuk siaran radio di negara Sweden. Sejauh ni rakaman paing clear la untuk unofficial live rekoding Maiden untuk AMOLAD World Tour.
13) Unofficial Live Recording terbaik ( video ) - Search kat konsert Malindo tapi ada satu orang tu dah rakam dan share kat Youtube, " setelah hujan " best giler & Iron Maiden Uniondale USA nye show.
14) Gig Melayu paling best aku gi nengok - Wings kat Planet Hollywood KL.
15) Gig omputeh paling best aku gi nengok - TOTO kat Fort Canning.. Aku tak bedek, korang just imegin gig yang paling best korang bleh imegin...ah cam gitu la kebestsan dia.
Special Mention - Slayer kat Expo. Mintak2 ga'vemen, tukang kasi lesen, promoters , sponsors smua bleh nengok, konsert Slayer semua orang disiplin pe, respon positif, takde orang buat giler, so more metal bands please. Aku tahu Maiden tak bleh dan takkan datang, tapi cam Megadeth ke apa ke. Thanks in advance.
16) Most unrocking moment of the year - Slayer kena ban dari main at least dua lagu, end up show dorang dipendekkan.. Ni dia setlist Slayer malam tu yang kena kensel at least dua lagu...tapi ok la dari takde Slayer langsung.

17) Anugerah khas Lagu pop malar segar yang aku rasa aku paling banyak ulang2 dengar tahun ni - Stevie B " When I Dream About You " huahuahua Wakakakaa...Wei korang headbangers and metalheads yang baca ni jangan ketawa wei...ni lagu sedap. Lagi pun sekali2 layan love songs geng lipat kain ok pe.

1 comment:

khys said...

aku tak tahu sangat pasal S'pore... jadi, boleh terangkan sikit pasal apa kau rasa Maiden tak boleh main di S'pore (mungkin band tu tak nak, atau 'masalah negara'). Slayer pun lepas kan.. apasal kau rasa takde harapan utk Maiden?

macam masa Kreator main KL, aku mmg tak terbayangkan satu hari dapat tengok band tu live. aku tertanya juga adakah penganjur tak berani bawa masuk (sebab kos atau apa?), sebab ok je pun Kreator main, takde la kontroversi apa pun. atau mmg band tu sendiri tak yakin ada crowd di area macm kita ni?