Sunday, February 25, 2007

heaven and hell lagik

tadi aku surf2 tertengok gambo kumpulan Heaven & Hell ( Black Sabbath line up Live Evil 1982 dulu ),
then cam sedih lak, dah so tua sey dorang smua, cam aku jugak makin tua ekeke.
So ni la dorang skarang - Toni Iommi, Geezer Butler, Ronnie James Dio, Vinny Appice ( sedap ek nama Vini A'pi'si ) hehe.

korang bayangkan, tu jam 1982, 25 tahun lepas, masa aku gi sekolah dalam bus, tu jam budak2 Sekolah Jalan Daud ( yep aku budak sekolah Jalan Daud and damn proud of it!! those times masih jenis2 budak melayu semua ramai2 kelompok lagik hehee, tak cam skarang ) kena gi kat Jaya Primary kat Bedok Reservoir wakaka, kawan sekolah aku nyanyikan aku " Sing me a song you're a singer, do me a wrong you're a bringer of evil " lawa nye, cantik nye , poetic nye lirik lagu tu hehe. Kalo aku dah dewasa, impact dia mungkin kurang, tapi untuk budak kecik, impact dia powerful sey benda2 gini.
Dah tu aku lak dengar lagu Children Of The Sea... Eiii takde lagu lagi romantik dari lagu ni wakakaka. " In a misty morning, on the edge of time " in love siot wa. ekekeke padahal lepas tu " then we did the Demon dance ". Terus sangkut sampai skarang dah 25 tahun ngan ni line up hehe. Ozzy bagus jugak, tapi Dio masa frontman B.S aku lagik suka , suara lagik sedap... Lantak la apa orang nak cakap evil ke, violent ke, satanic ke hapa ke, pada aku ni la guru2 kasi motivasi untuk aku cakap dan belajar speaking london selain Maiden.

Ni la cover album baru dorang,

best of gitu smua lagu lama plus tiga lagu baru, jealous nye aku orang lain smua dapat nengok kat Eropah mid of this year...

Songlist
"Black Sabbath: The Dio Years" track listing:
01. Neon Knights
02. Lady Evil
03. Heaven And Hell
04. Die Young
05. Lonely Is The Word
06. The Mob Rules
07. Turn Up The Night
08. Voodoo
09. Falling Off The Edge Of The World
10. After All (The Dead)
11. TV Crimes
12. I
13. Children Of The Sea - Live
14. The Devil Cried*
15. Shadow Of The Wind*
16. Ear In The Wall*
* Newly recorded tracks


Bila lagi aku bleh nengok Black Sabbath lagik main kat sini sejak Toni Iommi nye Eternal Cross line up datang tu jam tahun berapa ek? 1995-1996 kot? aku ngah NS full time. sigh...

Tadi aku dengar Helloween nye bootleg " First Alive USA ", yang Hells On Wheels tu 1987 masa Michael Kiske baru join, alahai...best nye zaman dulu ek... Kenangan manis je la hehehe.

1 comment:

siamanggagapns said...

Apa nak sedih kitapun akan TUA satu hari nanti....
kalau sempat la...