Sunday, October 11, 2009

Bandung takde mee bandung (pt 3) - mesjid raya bandung, makans lagik

ALL PHOTOS IS ON FLICKR ALBUM TO YOUR RIGHT SEMUA FOTOS DI FLICKR ALBUM SEBELAH KANAN Warning - Lots of photos. Pls click each to enlarge. lain tempat lain culture, kita pun 1st time sini, jadi aku tak snap di dalamnye walaupun discreetly. Masjid Raya Bandung on the right Lawa.. majestic gitu. click to enlarge Ada satu taman open air besar kat sebelah mesjid ni, so ni lepas subuh gitu dah masuk pagi, ramai orang lepak2 sembang2 or whatever ler. so budak2 pun ramai, so aku tak tahu sangat ler dorang dari mana or memang dari sini.. sorang ni ngah rest sebelah kain rentang ni.. perkataan Jihad ni, Slayer pun pakai dan tak salah aku ni salah satu lagu yang kena ban dari perform 2, 3 tahun lepas masa dorang perform kat Expo. Tapi pada aku kain rentang ni salah satu penggunaan yang sesuai bunyinye. kat sekitar kawasan mesjid ni pun individu2 jualan makan minum...so ni example org ni jualan breakfast gitu siap ngan hot drinks. So lagi pasal makan.. selain Kampung Daun & Sangu Liwet.. untuk Sunda food boleh try sini Resto Karamba. Mula2 memang cuak jugak masuk tempat gini, pasal nampak cam a bit hi end, tapi sebenarnye dorang punye price memang sangat reasonable ler. Makan macam2 tapi harga eqiuvalent kita lepak kat mekdi or kfc gitu. Aku suka nengok nasik hidang cam gini... ayam dish, sayur dish, ikan bakar, lain2 kedai lain2 style dan rasa. Tapi semua sedap. For masakan Padang, kita try kat Simpang Raya Apa orang cerita memang betul ler, dorang akan hidang berbelas2 lauk depan korang. Apa korang pegang/rasa, korang bayar. Hygiene purpose dan elak confusion, mana yang rasa kita tak mau, terus letak kat tepi. consumed put aside again cam tempat2 lain, murah dari kita nye mekdi or kfc meal. Seafood lak, try kat D'Cost Seafood Macam2 seafood ada, dan again harga dia is very reasonable. Lagi tempat bersih dan spacious. udangs, sayurs, ketams, ikans etc etc etc Hotel food lak, shredded cheese goreng pisang with ice cream mushroom soup popiah goreng pisang with ice cream tom yang gong Next one, street scenes and street food photos..

12 comments:

sis_nita said...

ketam masak perr tu brooo..

pekat.. likat.. sosnyerr..

musti sodappp..

J said...

slurrppppp...

SkiD said...

makanannya macam sedap je...

speedrider said...

bro, goreng pisang + cheese + ice cream?

Bu\ila gua bayangkan, gua rasa nak termuntah (pasal ada cheese)
Apa rasanya bro?

Takilala said...

sedapnyeeeeeee..huhu

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

makan lagi...nampak sedap plk tuh..hehehe

err..Bandung dkt ke dgn Padang?

eddie dewanaga said...

ustaz adam...

Padang tu kat pulau Sumatera, Bandung kat pulau Jawa...

Abang Ben said...

meleleh sehhhhh

dilaOHdila said...

Ketam KICHUP!!!
sedapnya dep
aku suka ketam kechup tu
wah makan ajer lah hang kat sana tu ya
mesti murah giller
hang x pi ke FOS nya tuh
mesti banyak branded giller

berteromber said...

dorang punya makan stail sunda eh...banyak menu tu boleh jumpa kalau makan kat Sundanese Food CT Square JB..

matakucing said...

ERMM BERBALOI2

l0veyd0veyd00 said...

teringat aku dengan movie indon "daun di atas bantal"...sedihnya :((