Thursday, October 1, 2009

laut, bot dan kapalterbang ( pt iii )


( Click all photos to enlarge )


sebagai pencinta lagu2 Maiden dan Bruce Dickinson solo, kita tak boleh lari dari kena pengaruh dan ambik tahu tentang -
.sejarah bermulanye penerbangan ( Kill Devil Hill ),
.peperangan di udara (Aces High, Tailgunner ),
.bestnye mengembara ngan kapalterbang dan space exploration ( Navigate The Seas Of The Sun - cantik kan nama lagu ni? paling gerek nye lagu dan liriks dia lawa sangat dalam cd Tyranny of Souls yang aku kurenggg sikit ),
.dan dvd Flight 666 itself is the most glorious and majestic huhu.


lain kali nak try lagik try zoom giler huhu.


Aku takut naik plane haha. Aku tak paham, kenapa besi berat macam gitu boleh terbang tinggi2 jauh2 lak tu. Tak takut jatuh ke? Tapi tawakkal je la kan. Ajal maut tangan Allah.
Dan makin hilang takut bila aku dapat tahu rupanya kita boleh mintak seberapa banyak air epal juice percuma dari stewardess, ooo bestnye naik plane haha. Aku pernah cerita sini kan? aku tak berani mintak pasal aku ingat kena bayar, sampai better half aku cakap free la. Selenger sey aku.



Happy sey aku dapat snap cam gini, benda2 gini semua kira syok sendiri nye aktiviti. Janji kita happy dah.

So ni saje2 gi pantai ambik lepas kerja malam. Do something that I enjoy.
First try, aku tak tahu apa nak expect huhu. Cam biasa hentam je la pakai FZ30 'sekenhen berkarat yang button on-off dah rosak tu nak on kena taruk bateri nak off kena keluarkan bateri' aku.



Air Asia..
Lawa kan dia punye bawah tu? baru aku tahu huhu.

Post ni aku buat sambil dengar solo album Bruce " Chemical Wedding " japanese pressing yang ada nasik tambah Return Of The King.
Dan aku rasa, ni album ( with bonus track jepun ) memang smua lagu dahsyat2 dan tak dimakan usia.
Dan aku takkan paham apsal Return Of The King cuma kat japanese version aje. Antara cd jepun yang paling berbaloi aku pernah beli ni la. Ngan Accident Of Birth pun huhu. Nanti ah senang review.
(Tapi aku rasa tu hari Bruce nye solo albums ada reisssue kot ngan bonus tracks so ada la sekarang ni lagu2 extra tu dah kot.)



Mas lak

cam best lak snap2 gambo kapalterbang ngah terbang, nanti aku nak do this again..

12 comments:

Ijau D. Koceng said...

yg air asia buat tu kira marketing strategy... mas xtulis kat perut kapal mcm air asia tu kan?

SkiD said...

Takut naik kapalterbang?....aku pun....tapi dah terpaksa, naik je laaa...

J said...

malu la nak mintak jus byk2..hehehe

eddie dewanaga said...

bro... lu bilang word 'selenger' tadi gua dah ketawa kekek-kekek seh... budak2 gua kat sini memang selalu bilang word tu, lagi ada words macam 'sengal' and 'pengor'...

mulut takde insurans punya tapi takde hal, kita ambik semua ni as a joke, gurau kawan-kawan.

gua tak penah naik commercial flight... tapi penah rasa naik nuri dgn c-130 hercules.

yemzii said...

beb nak ambik gambo kapalterbang jaga2,nanti org ingat tereris

berteromber said...

gua suka ahh lagu "Navigate The Seas Of The Sun"...lagu macam ni susah la nak jumpa kalau album maiden kan..

Takilala said...

nice pix. Kalau MAS brand air jus yg dia guna tu brand JOY.

dilaOHdila said...

DEP>...
MARBELLESS SHOOT!!!!!
aku suka ni bestnya
memang best dep...
GOOD JOB dep!
macam2 pesyen plani erk
angle memang CUN aaaaaaaaaaa

ilazz said...

Ala.. naik kapatebang tu lebih kurang sama naik beskal la.. hehe..

ko naik sampan je la deaf..:P

DaliaLiyana said...

la...takde pape la naik kpaal terbang...best ape...:)

abang besi said...

yeah!flight 666 !!hail!!!hahahaha!!!

Anonymous said...

Hello,

can anyone tell me which is the best counter strike guide ? :)...i found this one :

http://www.downloadzdb.com/Counter_Strike_Best_Guide

What do you nigh harshly it ?

Thanx in advance

Sorry for my bad english :s