Tuesday, October 20, 2009

MR BIG Reunion - cerita bergambar


Aku suka gambo ni haha. Susah ah petik pakai henpon kalo malam2.
klik all photos to enlarge.


k, ni kali aku cerita lebih sikit pasal reunion live gig Mr Big kat fort canning park tu ngan photos photos.

- Harga tiket

Ni yang originally buat aku tak pergi, 80 ketul, tu pun early bird, kalo late bird lagi tinggi Tapi kawan aku ingaattt kat aku huhu, tolak aku satu tiket extra dia ada, dapat la yours truly gi. Yeahh.

Kalo VIP tiket, aku rasa $300 kot? tapi VIP best ler, boleh bercengkerama ngan Mr Big semua lepas show dan aku rasa ada ler special gifts tentunye.
Satu aku suka Fort Canning selain open air, ialah takde segregation tiket, diri ler mana nak, nak depan pandai2lah nak hidup, nak duduk guling2 atas rumput pun boleh tapi kat blakang la haha.
Hopefully Slayer next time kat sini la, tak mau kat expo lagik, PEASANTS TICKETS TAK NAMPAK APA2 SEY hehe.


- Merchandise
Nengok gambo ni,

tshirt Mr Big Reunion tour live 40 ketul.
Poster dia 20 ketul.
Aku suka tshirt dia, lawa...
kawan aku beli...lihatlah design depan dan belakang dia. Cantikkan?






- Mr Big themselves


2 jam , 2 encore,
sound alrite untuk telinga aku, fun, entertaining, hapi2, smua lagu gerek dan solo spots dan jam session tak boring... ( aku rasa aku nak tangkap cd live in budokan nanti ), kecuali dorang tak bawak satu lagu aku expect - Promised Her The Moon.
Lagu2 famous dorang cam big puff daddy lover brader , temperamental, british bulldog huhu, addicted to rush, green tinted 60s mind, take cover etc smua ada.
to be with you , just take my heart, wild world, sua terang ada ler dan aku sebagai peminat hardcore of the hardcore lagu2 jiwang bunga2 sentimental meleleh ala Air Supply, sangat suka haha.
ada Highway to Hell dan SOTW lagik..

multi talented dorang empat orang ni.




Paul Gilbert ngan Billy Sheehan memang menghiburkan, cam aku cakap, dorang buat macam2 kecuali aku tengok dorang tak makan je gitar ngan bass dorang haha.

Time Highway to Hell tu, serious berbual, time Paul Gilbert start je, terus kecoh giler, ingat cam dia main2 je sikit, tapi bila dia siap nyanyi memang fantastic abis respon peminat.




Ni part, Paul Gilbert ngan Billy Sheehan ngah jamming, Eric Martin duduk cam kat gambo ni la, abis je dia tanya audience ler, gerek ke tak gitu, lepas tu dia cakap " every night, I get the front row seat to see these two guys in action ".




Ni part dorang keluarkan double neck dorang, so Eric Martin ngan Pat Torpey pun datang join in. Kecoh.



Well organised, dan aku suka staff yang manned depan stage, kasi botol2 mineral water kat mereka belah depan ngah himpit2 tu..



cam gini ler first to barrier gitu huhu.. kalo Maiden cam mana eh?
nak first to barrier lucky draw jugak kena masuk haha.



ni part mana ntah...




ni interesting time smoke on the water during 2nd encore ( ngan shy boy last song ),
Paul Gilbert kat tempat drums ler, then eric martin gitar, pat torpey on bass, billy sheehan on vokals.
dah abis 2nd korus je, dorang swap tiga orang..billy sheehan yang solo gitar, eric martin bass, drummer lak jadi vokal, paul gilbert stay kat drums.



ni 2nd time aku nampak Smoke On The Water ada swap separuh jalan, first time dulu2 masa Deep Purple main kat fort canning jugak, Roger Glover ngan Steve Morse pun swap. Kecoh. Tu jam aku takde kamera henpon lagik, tu kalo dapat snap masa dorang swap2 time lagu tengah main, mesti best buat kenangan.


Billy Sheehan ngan jadi ritchie blackmore sey..


Its a very nice show la, memorable pasal smua pun best, dan dorang start just nice gitu 8.40pm gitu, takle lewat sangat, tu kot dorang seret 2nd encore.

16 comments:

zan said...

Serius shit t-shirt dorang lawa..

Ada jual lagi tak? Kasi no. akaun ko..huhuhu

deaf_angel said...

t/s hanya dijual di tempat konsert aje
nanti ah aku nampak kat mana2 ke hapa ke, tapi memang lawa dan belakang dia rare haha

speedrider said...

40 ketul ti SGD atau RM? Wah, kalau RM.... mau beli lepas tu gantng je dalam bilik sayang nak pakai.

matakucing said...

tshirt lawa5..tp part dorang tukar2 posisi tu paling happening aku rasa..teruja aku hehe3

berteromber said...

aku nengok gambo2 tu je aku dah rasa betapa bestnya konsert ni...untung ler ko..

eddie dewanaga said...

speedrider,
gua rasa Deaf bila berbual pasal kat Sg, mesti currency dlm SGD, bertuah beb kalau t shirt lawa tu cuma 40 duit kita je...

gua dulu ada selai t shirt cover Bump Ahead... ada orang pinjam pastu 'buat atok'... tak pulang!

pakcik kordi said...

wow!asyik ah!best la korg!jom la trn sini..gig metallum weh...=)7hb dpn..

Takilala said...

110% stuju tshirt tu lawa. aku sooka..

sis_nita said...

t-shirt tu kalo aku pakai mmg kena..

pasal aku ni BIG orangnyerr..

hehe!

:: Cikgu Wiween :: said...

cun t shirt dia bro..tapi aku prefer kaler hitam. huhu. beshnya ko pi tgk konsert eh. :P

broken_nigina said...

gambar tuan punya blog takde ke?

dilaOHdila said...

dep))))))))))))
mana hang pi ni)))))))))))))))0

Portdy said...

harapnye reunion ni ada kuar dvd le huhuhu

ajie said...

pergh.. gempak jer konsert ni...

serius tshirt tu mmg lawa...

MindHeartBodySoul said...

salam... tangan ko ker tuh...?

gayour said...

reunion band old skool apa plak lagi pas ni?

paul gilbert memang awesome. trus bemain muzik secara solo. dah terer tapi masih belajar main gitar kat GIT.

"..Oh, baby, baby, it's a wild world,
It's hard to get by just upon a smile,
Oh, baby, baby, it's a wild world,
I always remember you like a child, girl"