Wednesday, June 9, 2010

(*UPDATED pukul 5.42 ptg KHAMIS) hati dan perasaan aku kat Dallas

lagik updated lagik..

aku rasa paling last kopek last bus.

PredatorMotorheaderEddieRojaker







*********************************

lagik update, padahal skarang kat rest of the world semua time tido atau nak masuk tido kot? tapi maiden porum alive and kicking..


show tu baru abis satu jam, kat flickr pun dah masuk...

oooo maintain, hensem hensem semua haha... anyway, mat salleh, pakai apa pun lawa.

http://www.flickr.com/photos/renegadephotos/sets/72157624118326313/



**********************

berita mutakhir lagik...
lagik dan lagik...aku tahu mungkin korang tak dapat masuk maiden porum, just share je la untuk sapa minat Maiden je

ni some photos...
Show baru abis, kalo korang ikut twitter tadi smua dah tahu apa setlist untuk ni tour... Wildest Dream?? errrr... hehe.. nobody's perfect haha.
tapi paschenfuckindale ada balik, huhu!!

Aku tengah tunggu sapa ada rakam FULL AUDIO BOOTLEG untuk ni show...mesti exciting ngan semua screw-up yang Maiden dah buat especially 1st show.

layan gambo...

INI DIA NEW EDDIE , apa nak buat....terima jelah ni - a blasphemy of an Eddie.










ok, OPENER, si DREAM THEATER nye setlist

1. As I Am
2. Rite of Passage
3. Home
4. Constant Motion
5. Nightmare to Remember
6. Pull Me Under


Dan rasanye, aku rasa thats all.... walau badan aku kat sini, tapi hati perasaan aku kat Dallas hahaha..

Up The Irons, so far I am so very happy although I dont really like the new Eddie huhu



***********************

latest lagik dan lagik,

lawak, porum Maiden terus down dah , siot

either peminat2 satu dunia semua tengah cuba masuk ramai sangat nak tahu perkembangan siaran langsung dari Dallas atau pun
silap2 pasal illegal broadcast tu kot haha

************************

siot, ada lagi advance teknologi aku tak pernah tahu pun

ada streaming, korang try...ada satu mamat MEXICO tengah buat...

kecoh siol Maiden nye porum skarang.. ( errr blog posting ni untuk peminat Maiden je la yang boleh understand aku punye excitment macam budak2 haha )

http://www.ustream.tv/channel/rock-hn-webcam


******************

lagi update,
aku first time tengok apa tu twitter dan apa dia boleh buat

this mamat skarang kat dalam show kat Dallas ni ngah type pakai henpon dia haha.

ooo I love modern technology walau aku tak paham sangat

Klik sini..

http://twitter.com/chelseafcjason

aku suka dia cakap ada fucked up si H ngan Bruce time Paschendale hehe...

best best best..

walau cuma dapat tengok kat internet aje..


****************************

ok update lagi pagi ni..

1) ni yang rakaman interview steve harris / janick gers radio broadcast kat amerika, dan tak salah aku, countdown waktu kat Maiden.com tu hari sama timing ngan broadcast radio ni.
el dorado keluar kat radio show ni sama time ngan official maiden website pagi tu waktu msia/spore.

sila klik sini dan scroll bawah...
paling penting ada album baru lagik lepas ni, bukan 15, gembira!!!

http://www.rocklineradio.com/replay/replay.php

2) Maiden belum announce tapi untuk sapa2 minat, metal casing...

http://www.whatrecords.co.uk/live/landing/landing125.asp




***********************************************

ok dok, kat porum Maiden ada mamat baru dapat majalah Kerrang released nari kat ingerlen. So ni artikel kat Kerrang tu..
El Dorado - Bruce/Steve/Adrian. Interesting kan?



Seken artikel atas ni klik to enlarge.

****************************************************





ok, ok, lagi satu post pasal benda2 rock tak berfaedah ni haha.

kalau lah sekarang aku ada kat Dallas kan ke best...

a quickie post sembunyik2 kat tempat kerja, so no gambo haha.

1) smalam, kul 6 pagi aku dah mendangok depan internet, nak tunggu apa tu Countdown nye jam, tak boleh ah..terus hang siak nak masok maiden.com, rupanya..la...announce album cover dan songlist dan of course first song broadcast. sampai skarang porum Maiden memang meriah discussions je. Nak2 peminat2 kat Amerika, untung la dorang, SIOL!.

2) komen aku pasal el dorado - lagu pertama Maiden dah broadcast sebelum USA tour dorang start awal besok pagi waktu kita
- start terus laju
- korus gerek, dan takde repetition ( if you get what I mean )
- first impression part verse macam album solo Bruce time Eksiden of Birth dan Chemical Wedding
- dengar ulang tiga kali, aku makin suka, jadi ni lagu is a grower, dan serupa ngan feeling aku time SSOASS dan AMOLAD, grower nye lagu2, makin dengar makin stim.
4) tracklist lagu lain, kalau tengok kat judul je, kalo pada aku, macam banyak pengaruh Bruce aje...
tapi aku rasa kat porum fans excited pasal satu lagu Avalon ke hapa benda tu...dorang cakap ni lagu King Arthur, err tak kenal sangat la haha, so lets wait and see.
alchemist - tak bruce solo ni?, the man who would be king? kan CW jepun nye pressing dah ada Return Of The King si mamat Lord Of The Ring tu sapa tu boyfren si Liv Tyler tu kat ceta tu
4) album cover, kurang sikit la Eddie si lukisan Melvyn Grant ni ( dia mamat buat FOTD dan TROBB nye artworks ) tapi at the same aku rasa Refreshing la jugak..
Steve Harris cakap ni Eddie, so nak cakap apa.
4) Ada satu mamat dah buat post spoiler, dia cakap dia dah dengar Maiden soundcek kat Dallas tadi.. kira ni 24 jam sebelum show start kan.
So dorang soundcek
El Dorado
Brighter Than A Thousand Suns
5) Nampaknye rumours dan gossip semua betul... ni USA tour dan Europe Festival Tour akan fokus kat last 4 albums..
jadi rasanye setlist based on radio show smalam..
wicker man, btats, paschenfuckingdale, blood brothers ( maybe dedicated to RJD?? ), el dorado, dan of course FOTD, RTTH, HBTN, TNOTB etc..
dan seems BQOBD pun ada kot? short,fast and sweet huhu.
aku harap tapi tak rasalah, aku nak sangat Dance Of Death,
aku nye dream nak nengok dorang main Dance Of Death live.... spectacular song sey. Dan aku nak diri kat bahagian belah Janick time lagu ni hahahaha, angan2 mat jenin but who knows kan.
6) Apa pun, harap2 ada orang rakam audio show ni malam jadi boleh la dengar besok lusa.
7) Satu yang penting - masa Radio broadcast Rockline , Steve Harris cakap dorang akan buat lagi album studio lepas ni... JUBILATION AND MERRIMENT ALL AROUND THE WORLD YEAH!!

so kita tengok cammana, the actual FF world tour start maybe early next year..Australia confirm maybe feb dan seems tag along kat supersonic festival ke hapa ntah dan jugak dorang nye own individual shows..
dan dorang pakai Ed Force One confirm...
so harap2 dorang singgah kat sini la... hehe...

Apa pun, I am so happy la, dari segi pandangan hiburan duniawi, that Maiden is still around with new songs huhu...

6 comments:

ajie said...

sabo bro, gi jela dallas tu...hehe

tgok cover album, hantu lg sekor tu dah mcm spesis predator plak...

berteromber said...

ramai komplen pasal suara Bruce...

Bagi aku ok la...dia dah tua kan...El Dorado ni memang grower...ni bagi free...mesti yang paling kurang sedap..mesti yang lain lagi sedap...heheh...harap2 la kan...

cuma gambo cover tu aku rasa Eddie dah takder feel Eddie la...tambah pulak logo tu part R,N dan M bawah dia dah takder tajam2 dah...dah macam era Blaze pulak...

Abang Ben said...

yeahooooooo!!!

Tahun depan Perth kot bro? Amacam?

☆ lieya latif ☆ said...

rock ye yeah!! (sambil hangguk pale) heheheeheh.....

fuh..kalo dpt gi dallas ...best tu bro~~

Anonymous said...

d_in_flames wrote:

gyler laju hapdet

Anonymous said...

d_in_flames wrote:

metal casing lmt edt release!!!!!...we want more...at least tambah dvd ...making of or something special....bukan kua elben tiapx thn