Sunday, June 6, 2010

review double trouble JB 05.06.2010



konsert double trouble ke dua yang aku pergi dalam sebulan lebih gitu,
aku pun tak tahu cammana nak cerita ni kali..so pakai point form je la..

- langsung tak nampak apa2 iklan atau suasana rock concert kat sekitar pasar larkin.
- jalan kaki je dari pasar gi stadium ngan kawan aku.
- aku macam kurang nampak atau dengar perkataan double trouble digunakan..
mungkin this is due to some people feeling that " double trouble " is not a suitable or worse, a dirty word.
- macam kat bukit kiara, kat stadium larkin pun Wings kat belah Dave Murray, Search kat belah Janick Gers. So guess which side I stand haha.
- backdrop pentas pun cuma DT.
- mula2 tengok sikit je bila aku sampai, 3k gitu, tapi rasanye maybe at least 5k or hopefully 6 ribu attendance kot, aku toleh penuh jugak padang.



show start about 9.15 and ends after midnight...
- Search, much better dari kat Bukit Kiara... Search macam play safe je, main dorang nye famous songs - pelesit kota, pawana, mentari merah etc..
- Wings macam biasa, pukul abis... start dah Lipas Kudung...
- korang nengok setlist bawah, bandingkan ngan setlist bulan lepas, banyak jugak kan tukar2 lagu.. we have awang thrasher, ranggi metropolis etc..

- Alam Barzakh... alaa...Awie....berapa kali siak silap... cek out the bootlegs once its all over the internet and youtubes.
Aku ngah dengar balik bootleg ni show bila time lagu ni je, aku lak frust haha, cammana nak buat official live release ni..
- Tribute to Ronnie James Dio, Amy & Awie mentioned the influence of the late singer on the two bands. Amy introduce the tribute song as " Cindai ".
So we got HOLYDIVER last night with Joe alone on guitar complete ngan intro angin2 gitu huhu
.



besar screen tepi..aku suka..


- tiga jam, berbaloi...siap ada campak tshirt free lagik dari atas stage haha,
like I say, Search bagus semalam, tapi Wings is still more entertaining, yesss Search main lagu2 famous dorang, so crowd response mesti kuat, tapi Wings as a band is more enjoyable and happier haha. masa Black drum solo kat huge video screen tunjuk dia beaming je..
( macam kalau nengok video2 maiden, aku suka tengok nicko senyum sengih happy2 je ketuk2 drum, takdelah muka stress serious bagai haha ).
- pemuzik jalanan, mabuk tujuh lautan, ranggi, pasti dan rnr lu punya suka are highlights, other things macam borak2 pasal amy jadi datuk and all the jokes on stage, funny.. lu punye wa punye semalam tahap obscene lak yang dua dua tu haha, tapi memang best la lagu ni live.
- I got a nice bootleg for my own ears at least... maybe nak buat triple cd bootleg kalo ada time..


1. intro / ides of march - dt
2. gemuruh - dt
3. lipas kudung - wings
4. gema di inderaloka - wings
5. pelesit kota - search
6. gothik malam edan - search
7. balada pemuzik jalanan - wings + amy
8. opera hidup - search + awie
9. isabella - search
10. isi dan kulit - search
11. mentari merah di ufuk timur - search
12. pawana - search
13. cakap memang murah - search
14. drum solo - yazit / black / both
15. alam barzakh - wings
16. mabuk tujuh lautan - wings
17. sejati - wings
18. ranggi metropolis - wings
19. awang thrasher - wings
medley 20-25
20. rozana - dt
21. semalam yang hangat - dt
22. gadisku - dt
23. taman rasyidah utama - dt
24. meniti titian usang - dt
25. misteri mimpi syakilla - dt
26. nur nilam sari - dt
27. gitar solo - kid / joe / both
28. holydiver - amy/awie/joe/nasir/yazit
29. r n r lu punya suka - dt
30. pasti - dt




wock n woll cwazy nite , we are the hewoes tonite

tshirt smalam aku sambar yang polo tshirt, quite nice..nanti la aku petik gambo masuk kat multiply aku kalo ada time..

7 comments:

Portdy said...

semalam jam 8.oo zan roger tanya "portdy lu tak turun ke?"

time tu gua rasa sayu semacam jekkk cam bebudak tak dapat mainan huhuhu...

anyway tq for the review bro dep lepp

Portdy said...
This comment has been removed by the author.
berteromber said...

thanks pasal tip duk belah kiri tu..

lenguh kaki berdiri 3 jam ++ masih tak hilang beb...

Abang Ben said...

jelesssss

eddie dewanaga said...

terbaik gila babi, sempat juga gua support team Grousiey dgn 3 helai t-shirt, Live DT(dark brown), Paper DT (grey) dan Shield DT (black).

ajie said...

Mmg puashati....3 jam tu apalah sangat..

Din punya aksi mmg gempak...betul2 umpama nyawa bg Search..

Joe dgn Kid tak usah cakaplah..mmg berada di Kelas Tersendiri...

Overall, semua mantap...gua tunggu DVD je kluo..

pakcik kordi said...

weh...rugi tk pergi daa!!!

klu diorg main kt kl ritu cmni kn best !!!hahaayayay!!!

holy diver ???!!!!warghH!!!!!