Thursday, June 24, 2010

tengok world cup tanpa astro (msia) dan scv (spore)

meh aku cerita pasal World Cup tanpa Astro bila aku balik Msia, dan tanpa SCV bila aku balik Spore.

Bila Kat Msia - LONG LIVE RTM!, hidup aku ni jarang tengok tv, tapi dari aku kecik RTM hiburkan aku ngan Cumi dan Ciki dan the master of all katun robot Broken Cop Machine Blaster, drama PJ ( HAHAHAHA!! ), dah tua ni, RTM masih entertain aku ngan Bola free.

Ya ya, aku tahu, tak semua game live, hampa dah siap sedia depan tapi bukak tv takde. But still...about 40+ of the games are live rite? Definitely last eight semua live pe, pasal start kul 2.

Nak nengok jugak game lain, PEGI KEDAI MAMAK BAWAH BLOK haha. tapi tak larat la.


ok ok, lets cross the selat tebrau from malaysia masuk singapore lak.

Bila aku kat Spore lak - This is the tragedy ni...

Korang tengok screen tv rumah spore lak...LECEH KAN?? pasal mostly kat spore, walau kita takde cable tv, kita pakai saluran percuma ikut kotak tu jugak.
So korang dapat nota ni.



pasal dah ada all these technical issues,
satu cara ialah guna cable zaman dulu cucuk kat aeriel line zaman dulu, atau pasang aeriel sendiri untuk tap broadcast Malaysia atau kalo nasib baik, tap TV Indonesia.

( Paling untung rumah2 kat Johor dan Spore yang boleh tap saluran tv tiga negara Sg, Msia, Indon, tak yah taruk cable dah beb, smua progrem best giler ).


Tapi, not to worry, balai rakyat seberang jalan dari rumah spore kita ada BOLA FREE.

NI DINAMAKAN NAK BELI JIWA RAKYAT. Tak kesah mana negara pun la, this is how to do it!! Bola free! So tak yah la kena carik kena kopi yang tunjuk bola, ye la takkan nak gi nite spot gitu, pegi je balai rakyat.

Siap dewan besar utama dia pasang aircon... Screen besar giler macam kat wayang, tak cukup tv 42 inch ada dua. Heaven siol.

ok layan gambo...

masa ngah game




siot, masa injury time lampu terus bukak haha...




ni game peranchis - afrika selatan.

SEMALAM si Ingerland nye game ramai siak, aku diri kat luar je tengok dari luar haha.
Ramai lak tu fans England, nyampah betul aku haha.

Siot nye england, mintak2 German bantai dorang la 2nd round.

6 comments:

berteromber said...

nak best tengok tv indon la...kalau kat Astro..Ivory Coast tu Cote d'Ivoire...tapi tv indon panggil "Pantai Gading"....hahahaha...

walaupun aku jarang nengok RTM sekarang...tapi Cumi & Ciki dan Robot Tempe memang perkara penting la masa zaman bebudak dulu kan...tapi kalau tv singapore Mat Yoyo la rules....hihi..

england tu kalau tak jerman titik...tunggu argentina la...sure kena kitai punya...

☆ lieya latif ☆ said...

kerana world cup ..sanggup buat ape saje heheeheheh....

tapi syiok gak tgk ramai2 dlm dewan camtukan....boleh bygkan time sorak sebab gol...mau begegar dewan tuh....

Ijau D. Koceng said...

tu notice yg RTM encrypted mmg "owned" gila2 hahaha!

pakcik kordi said...

style gila beb!heheh!

::alifdalmim:: said...

huhuhu... Go German!

ooo..kt sana panggil balai rakyat ea??..baru tahu..

bofoyengfeng said...

kewl...macam tengok wayang..