Wednesday, June 16, 2010

try snap photos leopards in the dark - rabak sey

Yo-yo-oh, siang hari pun tak reti ambik gambo betul, aku cuba ambik harimau bintang waktu malam, tak boleh pakai flash lak tu. Giler babi ah ni binatang, nampak cute je tapi kalo takde glass screen tu, aku rasa abis la aku kena makan tak pun kena gigit cakar sampai dah tak boleh cam dah haha.





Takdelah cantik, tapi its fun dan paling best pasal kita pergi zoo dan nite safari?
Aku kurang jumpa segolongan manusia2 yang ada memang macam $*%# perangai baik duniawi atau cyberwi.
Walau kat nite safari pun ada b$&tards yang tetap pakai flash snap depan mata haiwan2 tu. Bodoh betul!, aku sebagai animal lover siap tegur " dont la, wait the animals become blind how ", pun kannina tetap dia pakai flash. Aku nak kena belajar cakap proper english kot, baru dorang paham.
Kalau aku kerja zoo, aku ambik kamera2 ($#^%#-$(#( ni semua, aku buang dalam kolam buaya.
Please respect the animals at all times please.


lagi best kalo dorang snap2 keluar flash, binatang2 tu lompat kat dorang... SORRY I WONT HELP, I RUN AWAY, YOU PRICKS DESERVE IT!
bayangkan la, binatang2 cute kecik2 ni semua, kesian siak mata dorang, dah la terperanjat2. Nasib baik Meerkat takde kat nite safari, kalo tak, aku mesti bingit nye kalo jin aprit ni semua pakai flash, pasal its my faberet animal hehe.





( Ada sekali tu paling klassik, that time kita ngah naik tram tau, so Cawang ( this big elephant betul2 kat tepi tu tengok kita, ada seekor manusia ni, boleh dia face to face snap pakai flash kuat giler, mampos terus kena given a tell-off by the guide in front, mau kang gajah tu mengamuk kat situ...mampos kena pijak semua sampai penyek.
Bloody-hell, ni kan malam, kita suppose tengok binatang2 ni semua dalam malap2 gitu, waktu malam dorang aktif, something different la kan ).





ni aku copy wikipedia, interesting kan?
The species' success in the wild is in part due to its opportunistic hunting behavior, its adaptability to habitats, its ability to run at speeds approaching 58 kilometres per hour (36 mph), its unequaled ability to climb trees even when carrying a heavy carcass,[3] and its notorious ability for stealth.






maybe pakai tripod will make a difference eh..

Anyway thats all hehe, sorry for the bad language in this post.

8 comments:

SkiD said...

Bestnya...nite safari, ambik gambo malam2... kena pakai tripod lagi cun Deaf...buat long expouse...

dilaOHdila said...

dep...
ni ke SAFARI yang hang cakap tu
kebabom...LIfe ni
macam ko duduk sebelah dia jek dep...
mmg tak leh pakai flash ke? payah gak no. tapi kalau pakai Flash hang menempah maut tu (hehehe). x per dep gambar OK tu. hak no 2 tu dah mcm silhoute lar, cayalah pak dep ni

PUPUT said...

kat teping ada zoo utk memalam ni..tp takut giler..sbb gelap...hehe...ko kira berani la ni..^_^

Portdy said...

Def leppard=deaf leopard=bro dep

JAIRO said...

kekekek tu org mun tak reti pakai kamera kot kekekekekek kalau nak nite shot guna jer tripod kan senang kekek lagi cantik gambar tu jadinya... isk

btw bro deaf lu punya gambar mmg cun la... angle lu ambik mmg jadi punya cayala...

p/s: setuju ngan portdy hehehehehehe

pakcik kordi said...

cyberwi?kui3...

berani lu duk dekat2...mmg super la beb!

l0veyd0veyd00 said...

Ni namanya bodoh tak masuk dek ajar.... orang cakap jangan, itu yang dia nak wat gak. Penjaga tempat tu pun sama gak bodohnye... rules ada tapi tak kuat kuasa nak buat apa... guna la power tu untuk buat apa2 tindakan. Elok la sama2 tolol..

sorry ye..emo lak... :P

deaf said...

thanks for your comments guys

I will try improve