Wednesday, January 18, 2012

bootleg XPDC 06 August 2005

This post is not for everyone.

Pelan2 aku ada time, aku contribute some humble personal recordings of Malay Rock Bands performing thru the years. Memandangkan Rock Melayu memang kurang sangat archives begini. Sekarang dah ok sikit,
tapi yet still... I dont know of any COMPLETE start to finish audio bootlegs of the event of the year Search 30 tahun outside of the JB show which I did.

It would be nice kalo dalam satu konsert yang dihadiri kata 10-20,000 gitu kita ada multiple source of different tapers, then boleh pilih satu dua yang terbaik untuk share bands yang kita minat. Tapi well, whom am I kidding?

This is from my youtube upload info " 6 Ogos 2005, XPDC antara band yang beraksi dalam Konsert Rock Gerek kat Fort Canning Park ( Bukit Larangan ). Dorang main dalam lebih kurang 50 minit.
Ini kira macam festival siang ke malam ngan Wings headlining dan antara persembahan Wings paling giler babi punye gerek aku pernah tengok, mungkin kerana aura main tepi kubur. Band lain termasuk Metalasia ( bawak lagu Trooper ), Yantzen, Amuk ( dorang duet Ikrar Perwira ), dan band2 lain yang main dari siang hari.
XPDC malam tu ialah Ali, Yan Lefthanded, Pa'e dan Edrie Hashim. Dimana Izo takde. Tak dijelaskan kenapa dia diganti Edrie tapi masa onstage, Ali cakap " Rokiah Rok tak dapat datang, ada masalah paspot, income tax dia belum clear "
A fantastic show, and I hope this bootleg gives an idea how good Ali, Yan and Pa'e sounds live.
"

Aku always suspicious dan tak minat sangat tengok vcd2 band rock melayu, tengok2 gitu je sikit2, aku lagi suka pegi tengok sendiri band tu, atau masuk youtube dan tengok rakaman2 henpon peminat, pasal walaupun audio, video hancur, tapi lagi boleh kasi aku gambaran lebih jelas dan lagi aku enjoy.

Anyway, back to the title of this post. I love it Ali with his " GEREK SEY!!! " " LINCAH!!!! ", etc etc..
and I love to hear Yan on this recording.

Its actually for my own listening pleasure and consumption, but then I think its not that bad to share.
Try to find a way to make it louder yourself :-)





CLICK BELOW LINK




http://www.youtube.com/user/tempehasuka666/videos





ENJOY! dan untuk sapa gi tengok Search + XPDC kat Singapore Indoor Stadium akhir bulan Januari 2012 ni, Enjoy pun. Kalo ada chance aku gi la, tengok cammana.

6 comments:

speedrider said...

This is awesome
Thanks you deaf

darkshahrulez said...

saya ada terbaca review show ini..masa tu fan di S'pore menjerit tnya mana Izo...masa tu Izo dah blah dari xpdc kejap sebab buat projek dengan Harry vocalist band Rock Fehrenheit

berteromber said...

Muzik memang power...tapi tak bunyi XPDC...

Thanks deaf...we want more!!!....

flaming skull said...

I love it... thank you very much!!! Arigato!!!

zan said...

Metallica tanpa Clif n Jason, masih dipanggil Metallica.

Wings tanpa Awie masih dipanggil Wings.

Tapi XPDC tanpa Izo/Zuar/Mael/Amy layak dipanggil XPDC?

matakucing said...

ENJOY KO NYER BOOTLEG..YUMMY