Friday, March 16, 2012

Yantzen & Bandi Amuk & Yakamashii Live Singapore 06/08/2005 Bootleg

Tu hari kat kerja, kawan aku cakap nanti Rusty Blade nak buat full show 2012 ni, satu problem aku ngan show Melayu ialah aku tahu lambat dan harap orang bilang. Kalo show omputeh at least aku tahu macam dari blabbermouth atau newspaper.
So harap Rusty Blade show aku dapat pergi la kejap ( key word kejap ok, chop chop datang timing just nice nak tengok bands aku suka je perform, horray horray kejap, terus balik haha ), kalo tak clash apa2 hal lain.
Bila last aku tengok Rusty Blade main live?
Giler lama dah...Awal tahun2 2000.
So its nice to revisit some of their wonderful songs played live by the legends themselves.







Anyway, bongkar2, aku jumpa lagi satu show zaman batu dulu yang aku tape so skarang aku free sikit, so aku share la.
Sound jangan expect macam Roxette 2012 aku rakam tu hari, tapi ok la, dan pada aku its more for its historical value dan jugak kenangan.

REVIEW
( the sound improves as this set progress.. )

Yantzen dan Bandi main a short set ngan kalo aku tak salah , aku tak silap, ngan band Yakamashii.

Yantzen ngan Taming Sari was like awesome. I remember I really like his performance for this song.
Yantzen cakap pasal starting Rusty Blade dan zaman awal dorang, pasal Enam Jahanam which is the Semangat Zaman lineup, pasal apa2 je la.
out of topik kejap - DID I TELL I TAPED THE WHOLE 4 Hours Semangat Zaman includes the opening bands show in Singapore during that period? Reeha Rosli Mohalim bawak Burn semua tu jam. Agyptie bawak Dajal? dah ingat2 lupa malam tu.

Bandi standard, ni show ada " kalau anda gembira tepuk tangan " nye crowd participation. Kelakar la dia. " kalau anda gembira jerit Siti ". Nanti la aku gi korek show Amuk in full dorang main kat Pasir Ris aku tape, tu show dia sua nyanyi ' cinta ku bukan di atas kertas ' nye lagu tu. Zaman Hakikat..2003 gitu la, dah lama eh.. Fabulous times for a Amuk listener then haha. Kalo jumpa la...


As usual its all here - http://www.youtube.com/user/tempehasuka666/videos




tapi tunggu about 30 mins la kasi aku upload kat youtube.
Aku ingat nak winrar, korang nak dengar dalam bas, masa jalan kaki senang, nanti la aku winrar show wings headlining ni festival nanti. Yang tu sound baik sikit seingat aku.

p.s - Aku perasan dah lama aku tak cerita pasal cd2 band rock melayu yang baru.
Especially cd2 band rock buat sendiri , finance sendiri.
Last Silksutra punye cd. Dah lama tu.
Nanti aku ceta pasal PROPHECY lak. Depan album cover ada motor besar tu.

2 comments:

gayour said...

ikrar perwira dan untukmu sayang

iaryylr said...

wah, gua lagi lama tak pergi konsert!