Monday, November 26, 2012

cd steel damage - rockers

Intro - Sentiasa Best bila dengar lagu atau tengok live band2 rock melayu dari Singapura dan Malaysia yang aku suka dari zaman dulu. Band2 yang dah established, dah jadi household name.
Tetapi, dalam masa yang sama memang kadang2 kejong kalau takde new songs,new albums lagu rock melayu baru, dan album rock melayu baru.
Jadi cam aku cakap post lepas, aku happy setiap kali ada band rock melayu keluar album baru, dan paling penting selalunye album2 rock melayu baru ni tak menghampakan aku sebagai peminat dan pembeli.


Last aku cerita album band rock melayu ialah Antologi nye cd yang heavy dan gerek tu kan. So ni lagi satu cd baru keluar, aku pun sambar sekeping dah seminggu dua lebih kot.


"Again, very heavy rock, so tak yah bimbang la untuk peminat2 Rusty Blade, Rockers, Malex, even Osairis dan yang lain2. The fire still burns gitu untuk heavy rock/ heavy metal melayu."



kumpulan Steel Damage - Rockers.
10 Lagu, rasanya almost or all songs ciptaan band members sendiri.
Semua muda2 belaka. 5some.
Self made, self produced. Aku rasa ni semua ni self-financed pakai duit sendiri. Very well made dari semua segi. Aku suka cd inlet ngan liriks semua dan colourful. Memang salute abis ler.

First lekas-lekas cakap sikit pasal lagu2 rentak perlahan,
Ada about 3 slower songs, slow rockers gitu. Alrite la tiga2.

Lagi tujuh lagu rancak, memang gerekkkk - Hoi Hoi Ya Hoi ( - ni lagu original with great lyrics bukan lagu penyamun ceta bujang lapok ali baba tu ), R.O.C.K.E.R.S, Rempit!Rempit!, Tahu Tak Apa!, Kau Tak Guna!, Lenny Erylna... Lenny Erylna ni sesuai sangat untuk radio pada aku la.

- menghiburkan, tak boring walau aku dengar seminggu dah,
- heavy rock / metal, melodic, nice time changes,
- some modern metal influence,
- guitar solos and harmonies, nice singing,
- I like the drumming,
- great intelligent lyrics
- dan last song ialah sebuah instrumental - a bit thrash, Fantastic.
Nama instrumental lagu terakhir ni ialah Hell Yeah.

" warkah ditulis perwira negara musibah dinamakan Perang Dunia jangan diinginkan kali yang ketiga "

" suruh buat baik tapi kau nak jadi gangsta..silap langkah akhirnya kau masuk penjara...lain kali kau jangan nak tunjuk terror!". 



Cam biasa aku tak dengar radio saluran melayu, jadi aku tak tahu radio main tak lagu2 dari album ni. So again its a waste ler kalo orang tak tahu. Sokkabar melayu pun aku tak pernah nampak tulis pasal ni band, so again a waste ler. Harap the radio stations and newspapers give them coverage, kalau ada, thats great.

For those who know this cd, I think they will like it. Nampak kat kedai, give it a try.
Rock Never Die, Rock Maintain.

p.s - Aku rasa ada la lagi cd rock melayu band2 baru yang aku ada aku belum cerita sini...nanti la senang2.

9 comments:

berteromber said...

tak pernah tau...mungkin cd tak masuk Malaysia kot..

faizal abd fathi said...

kasi upload satu dalam youtube...nak dengar style diorang

WanBeruas said...

..cover gempak..tapi gambau kat CD tuh...Aiseyyy tak berkenan sungguh laaa...

Adi Herman said...

Kalo lu yg rekomen bro,aku dah excited nak cari material band ni haha...

Rafi said...

Ini mcm baru rock..suma produce sendiri

iaryylr said...

nak dengar... :)

gayour said...

gua mula layan lagu2 metal melayu sekarang ni, antaranya lagu speed metal paling hebat pernah dihasilkan- 'hidup satu' dari crossfire

Anonymous said...

Whаt's up colleagues, its wonderful post about cultureand completely defined, keep it up all the time.

Check out my web-site macbook repair penang

Anonymous said...

Hi my lοveԁ onе! I wish to say that thіs poѕt іѕ awesome, nice writtеn and come
with appгoxіmately all νital infos.
I'd like to see more posts like this .

Here is my homepage ... ipad repair