Friday, November 30, 2012

Rumah STEVE HARRIS untuk dijual... Sapa nak beli? 33 Juta RM aje.

Steve Harris is selling his home. The one that has the Barnyard Studio, the one that appears on magazines and also the 1990 Holy Smoke video.


Steve Harris nak jual rumah dia yang famous tu sapa nak beli?
harga...6,750,000 Pound, tapi korang kena pindah kat England ye.
Kalo tukar duit Malaysia dalam 32,949,457.68 RM
Kalo tukar duit Singapore dalam 13,209,432.39 S$

kalo ni semua duit satu sen....ada tak sebanyak pasir2 di tepi pantai yang indah? cehhh.

Kalo ramai-ramai2 mata-mata, korang rasa boleh tak beli sofa set dia?
Tapi aku suka tengok karpet merah tu.....golek2 best wooo karpet cam gitu. Ni yang karpet Blaze Bailey gi kotorkan ngan bekas tapak kasut dia ada taik anjing peliharaan Steve Harris ke hapa ke aku tak tahu la, tapi yang dia cerita kat buku dia tu.

Sila layan gambar kejap..





Korang semua patut rasa tumpang gembira untuk deyni, korang dari korang kecik2 dulu beli Iron Maiden punye kaset, cd dan beli berulang2 lain-lain pressing haah, vinyl, dvd, videotape, LD, tshirt, jadi fanclub member, merchandise ( Semua yang Original punye je la ), dan jugak korang yang dah pergi tengok konsert Iron Maiden mungkin menyumbang sikit sebanyak jugak. Ada la kot mana2 wall tile ke, belikan dia punye cecair basuh toilet ke , ubat gigi colgate dia ke, haha.

Tapi.... yang penting dia mampu, dah duit dia hasil titik peluh dia dan anggota2 Maiden lain, dia punya suka la.

Dari hasil tak jujur, tak amanah dan rasuah dan menipu dan mencurik.. ye tak?
So Peringatan Untuk Diri AKU Sendiri....... dan sapa2 la korang jugak yang rasa diri mereka tonggang terbalik dan tak betul.  Tak mau malu dan segan kalo kita ada kawan2 yang sesama kita kurenggg sikit, kita saling ingat mengingati. Contoh " eh ko dah bayar zakat fitrah ke belum SIOL raya nak dekat ni? ". Example je la.


So rumah dia...ada..

•5 reception rooms
•7/8 bedrooms
•2 bathrooms
•3 shower rooms
•conservatory
•games/cinema room
•indoor pool complex with gym area
•galleried recording studio
•football pitch
•in all about 8 acres

GILER KAN??
  tennis court ada....swimming pool giler nye mewah dalam rumah...ni kira kalo salji turun pun, panas je kan berendam dalam swimming pool tu.  
Ada Padang Bola la ... Giler kebabai...kalo ikut budak skarang..dorang akan cakap  " BAPAK giler kaya " . Tak boleh accept siak aku dengar..sikit2 BAPAK sikit2 BAPAK, .nak ketawa pun ada, terkejut beruk pun ada. Tapi still better dari budak dulu nye makkao! atau k.n.n. atau full extended version atau apa je la.


dulu2 aku nak main bola, main bawah kolong flat atau conquer basketball court aje,
Kalau nak main kat rumput? cari mana2 la ada rumput sekangkang kera. Cewah... skali2 buat ayat.

Dan jugak ada studio Barnyard tu beb.... Baru korang boleh shooting korang punye sendiri punye video Holy Smoke...
Best giler kan, ada studio, ada taman bunga sendiri... Siak ah rumah nye kawasan ada tractor tu semua...

Gini kat video bawah ni kawasan rumah dia tahun 1990 dahulu....( abaikan pompuan2 seksi tu untuk perkenakan mereka yang bertopengkan agama mereka, pura2 jadi pendakwah agama , padahal...padahal.... ni inti lagu ni sebenarnye pun, tu Martin Birch tu penerbit album dorang yang pakai cam jantan kaberet tu )  

Video ni rasanya antara paling lawak dan kelakar abis dalam sejarah ltMaiden, walau lagu ni lirik serious sebenarnye..
" I live in filth I live in sin but I still smell cleaner than the shit you're in ".
Yep how true, kalo kita tak menipu dan  hidup jujur, apa kita nak malu atau rasa miskin atau low-self-esteem dalam hidup ye tak?
Dorang tu yang nak tidor malam pun takut sebenarnye...

dalam video ni semua perangai katun2 gitu nak2 penyanyi si Bruce Dickinson, aku paling suka time part ' nazi look ".
anak pompuan Steve Harris , si Lauren Harris pun ada nak abis video ni, tapi tu jam dia kecik je la...





 
Guitar solo lagu ni....exciting giler.... aku suka dengar bootlegs tour No Prayer On The Road pasal lagu ni live lagi kecoh abis. Welcome Janick Gers....Maiden choose the right person to replace Adrian Smith then walau ada orang tak suka style si Janick ni.

SO....INTERESTED? GOT MONEY?
YOU FOUND GENERAL YAMASHITA'S TREASURE? OR QARUN'S TREASURE?
OR BILL GATES PUT YOUR NAME IN HIS WILL?


go here - http://www.primelocation.com/for-sale/details/17706422

And please invite me go this house...but must blanja airticket also.

8 comments:

WanBeruas said...

...tapi yang penting dia mampu...bla bla blaa...aku suka ayat nih....Itukan lebih baik dari pakai tie dan kot dengan title Tan Sri Dato segala bagai tapi idup atas rasuah serta derita orang lain....

faizal abd fathi said...

itulah rezeki 'halal' yang Steve Harris buat selama dia main bass...siap ada padang bola...kalaulah dia beli Kelab Bola...kompom meriah

berteromber said...

Kaya dan tak sellout...respek!

Ijau D. Koceng said...

skali imbas, terasa macam croft manor

Rafi said...

ni kalau nak round satu rumah ni kompem 1 hari pun tak abes..hehe

Munira Kirana said...

peh..!

Adi Herman said...

suruh la MTV Cribs buat lawatan ke rumah uncle Steve ni...

gayour said...

kalo dekat gua beli sebagai rumah singgah percutian. HEH!

Murders in the Rue Morgue